A da ti nije EGR ventil? Probaj jel ti se isto ponasa na tim brojevima obrtaja i u mestu?
Punto 1.9d 2001 trza..
Collapse
X
-
Posto se radi o odredjenim brojevima obrtaja,pretpostavljam da je EGR,ali covek je isao kod majstora koji mu je rekao da je potenciometar,a u delti su mu rekkli da nije i .....
Ja bih proverio sa EGR ventilom,jednostavno mu otkaci onaj dzek od protokomera i ako ne trza onda je to to,a posle neka vidi sta ce,ciscenje ili blokiranje!Samo vas gledam ...
Comment
-
-
...treba za pocetak pokusati blokirati EGR,pa ako prodje-prodje...samo mnogo je motora sa EGR pa nemaju ove simptome...nekoje ranije pomenuo da je problem deo od 16 funti...tesko,jer kod uvoznika senzor pozicije rotora kosta oko 18000 dinara prazan....treba ga flesovati i kalibrisati opremom koja kosta puno para...zato je sve to skupo,a i dalje imate djubre od pumpe,tako da ako mozete,vozite ih dok god idu ,jer i kad popravite te pumpe niko vam nece moci reci dokle ce...
Comment
-
-
4 dieselman
Druze,ti nam jos ne odgovori na ono pitanje koje ti ja postavih u nekim od rethodnih komentara!
Koliko kosta zamena Lukasa za Bosh i sta kos eventualno treba dase izmeni na motoru,tj.dal takav motor zadovoljava euro 3 norme i dali i koliko ima garancije na novougradjenu pumpu?Samo vas gledam ...
Comment
-
-
Cistio EGR i probao da ga zacepim. Cistio usisnu granu. Skidali komplet izduv i probali bez njega. Slao sam pumpu i dizne na remont. Menjao filter i cistio dovod goriva i povrat. Menjao davac pozicije pedale. Proveravao i zubljenje. Promenio sve drzace. Menjali i set kvacila(u medjuvremenu vlasnik izgoreo lamelu). Cak sam postavio jos jednog Punta pored bez problema sa radom i menjali stvari. Ali odustaliu smo od popravke. Covek vozio jedno mesec dana posle svega i on sam prestao da trza.
Ajd sad neka mi neko kaze sta je problem. Evo i dan danas auto ide bez problema. A to sve je radjeno pre odprilike godinu dana. I utroseno oko 1000e.
Vise Punto sa takvim problemom ne primam u garazu.Work to ride - Ride to work
Comment
-
-
U Engleskoj toliko kosta 16funti isto prazan cak je spominjao jedan vlasnik Palia 1.9d u ranijim postovima da je nabavio po toj ceni ali kad je cuo koliko ovde traze za flesovanje ili reprogramiranje dela odustaoje i nasao novu pumpu po nekoj smesnoj ceni i zamenio komplet, pa ako laze covek koji je to napisao u ranijim postovima lazem onda i ja, a sto se tice tog dela moze i stari da proba da se reprogramira pa ako uspe netreba kupovati novi jer svakako nema garancije reprogramirao nov deo ili stari ako uspe! A cene su takve kod nas zato sto nasi svi gledaju kako da oderu ljude pa makar im menjali samo ventile na gumama, znate to je komplikovana opravka i znate vi da ventil za mishelin gumu kosta 100e pa onda i nije cudo da je cena sve sa gumom 500e! E to su nasi majstori(cast izuzecima) i prodavci delova, platis koliko traze a oni ti jos uvale deo od male privrede kao orginal! Ja mislim da treba proveriti u Madjarskoj i u Hrvatskoj koliko to sve kosta a Diselman bi mogao da nam objasni sta se dobija a sta gubi menjanjem pumpe da znaju ljudi koji imaju muku da li se isplati to raditi a ne preko pp jer netrazimo reklamu samo objasnjenje posto je on jedini od nas kompetentan da da pravi odgovor!
Comment
-
-
..da je senzor 16 funti ne bi oglasi u Engleskoj bili puni ponuda o zameni Epic pumpe normalnom...takodje,i ja bih mogao napraviti super posao obzirom da imam prijatelja u UK...zadrzavanjem stare pumpe dobijas na originalnosti,a uvek moras imati na umu da svakog momenta moze da zataji...to je obican stari IDI motor kome je nakalemljena elektronska pumpa da bi mogao da dobije kojekakve papire da doseze uslove za EURO 3 ili slicno...ako imas "obicnu" pumpu onda imas pouzdanost,dugotrajnost,vecu rezistentnost na necistocu,falice ti dijagnostika,bice ti dosadno,nece te ubijati "check engine" itd...
Comment
-
-
"diesselman-e"- tolika prica i hvala o Bosch pumpama ne stoji (osim ako nije reklama) kao da su bez greske, a veruj mi da nisu! Tehnicki, te pumpe su toliko zaostale za vec pomenutim Lucas pumpama da ih vise niko i ne pominje toliko.
Za sve ostale koji se raspituju oko trzanja na Puntu 1.9 DS mogu da kazem sledece:
- Citajuci sve komentare u ovoj i slicnim temama primetio sam da trzanje ne potice od istog problema kao sto neki misle.
- Zvao sam sve poznate i nepoznate servise do kojih sam mogao doci, ali od svih sam cuo razlicite odgovore koji nemaju blage veze sa problemom.
- Pre neki dan cujem od kolege sa posla za auto-mehanicara u mom gradu koji je kao dobar i posteno radi, pa lepo zakazem pregled mog Punta.
Momak od 22 godine me lepo i ljubazno primio, a ispred garaze najlosiji auto koji sam video bio je Audi A6 2.5 TDI,rastavljen ko torba na Turskoj granici! Izlozim mu ja problem, resen da ako pocne da mi filozofira kao ostali lepo prodam Punta i kupim nesto drugo.
Onda on lepo prikaci komp, odradi dijagnostiku i kaze mi sledece:
1. Motor pomalo stuca na leru,ali samo na leru. Prolem u pumpi, treba da se promene sve 4 dizne,jer ako se promeni jedna ili dve nista nismo uradili. Dizne promenjene,motor radi kao benzinac,bez grama crnog dima ili nekog drugog. Uradjen test pumpe i sve je u svom redu.
2. Problem sa trzanjem- Proba on auto i pita me da li sam skoro menjao set kvacila. Menjao sam ga i stavio neki Mecarm, od kada i pocinju problemi. Narucimo lepo Original Valeo set za fabricku ugradnju koji kosta 9700 din. direktno od uvoznika i zamenimo. Problem resen!!!
Toliko zvanja,raspitivanja po servisima,Beograd, Cacak, Uzice i ja sve zavrsim u mom gradu! Savetovao bih svima koji imaju potrebu da menjaju set kvacila ugrade samo original Valeo i nece biti problema. Ovaj mehanicar mi je rekao da je morao da reklamira Mecarmove setove i zameni ih Valeovim i od tada ugradjuje samo njih.
Konacno da se odmorim od ovog problema i ove teme i da na miru vozim mog Punta koga, ipak necu da prodam jos dugo...
Comment
-
-
Meni je drago da je neko resio svoj problem ali meni moj i dalje ostaje sa zaglavljivanjem gasa u prvoj kada krecem a u ostalim brzinama ne takodje i cim je ispod nule negasi mi se check lampica sto je klasicna boljka Lukas pumpi koliko sam upoznat i zbog toga bas i nebi menjao celu pumpu nego bih to da popravim ali kod pravog majstora koji bi to uradio znalacki i dobro sa garancijom jer mi nisu planovi da vozim ovaj auto samo po Srbiji zemlji dembeliji vec i malko po Evropi da se vidi malko sveta i lepote!
Comment
-
Comment