Problem na motoru Alfa 33 1.5

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dzalf
    CBC Član
    • 28.07.2006
    • 85
    • Beograd/Zarkovo

Problem na motoru Alfa 33 1.5

Danas sam primetio jedan problem na svojoj Alfi 33 1.5, za koji se nadam da jos nije neki veliki problem, ali posto ne bih ni zeleo da dodje do veceg problema (ako nadam se stvarno vec nije) zeleo bih to da resim dok jos moze.
    Naime danas sam na poklopcu od ulja i unutar grla gde se sipa ulje primetio bas dosta bele emulzije sto mi odmah ukazuje da nesto nije u redu sa motorom.
    Auto ide sasvim OK i odlicno vuce jedini problem mu je paljenje o cemu sam ranije pisao.
    Zbog toga vas pitam sta moze da pude posledica napred navedenog u najboljem a sta u najgorem slucaju i sta je u oba slucajeva neophodno odraditi da se sve sanira do kraja.
    Naravno koristilo bi mi i da znam koliko bi to otprilike moglo i da kosta.
    Hvala jos jednom na svakoj vrsti pomoci.

Poruku izmenio: Goran
    Jednom Alfa, uvek Alfa!
  • Dare
    CBC Senator
    • 16.09.2007
    • 219
    • City of Svrljig. Automobili: Lada Niva 1,7 4x4 Zastava Koral In 1,1

Imao sam slican strah http://www.ladaniva.co.rs/showthread.php?t=843 ali izgleda da je bila kondenzacija zbog hladnoce. Tako da... nemoj odmah da otvaras ako nema promena u radu motora, temperaturi, i ako ulje izgleda normalno. Meni je emulzija sama nestala posle 60-ak km. Sad sam i ulje zamenio i sve je ok. Inace vozim na plin, pa se zakljucilo da je zbog toga.

Inace ako se ne normalizuje stanje - dihtung glave crk'o verovatno

Comment

• ostres
      CBC Senator XXL
      • 01.06.2008
      • 305
      • Zemun

Ne mora obavezno da imas problem. Ovo je slucaj koji se javlja kad pocne hladnije vreme.
      Ono sto treba da proveris je stanje antifriza u smislu da li je ulje uslo u njega, ili obratno da li je nivo ulja porastao sto bi znacilo da je antifriz usao u ulje. U oba slucaja otisao je dihtung glave.
      Live together, die alone.

Comment

• Dzalf
        CBC Član
        • 28.07.2006
        • 85
        • Beograd/Zarkovo

Na antifrizu ranije nisam primetio nista neobicno, ali sam ovo primetio kada sam zeleo da dodam malo ulja posto mi se nivo ulja malo smanjio (nesto iznad donje crte), posto mi na nekom semeringu baca malo ulja.
        Provericu sutra po dnevnom svetlu, posto sada nema sanse da ista vidim.
        Jednom Alfa, uvek Alfa!

Comment

• Chila
          CBC Senator XXL
          • 18.07.2008
          • 401
          • Kos. Mitrovica

Nista strasno,kondenzacija,a mozda i ne odgovarajce ulje! Ako je ulje u karteru ok,vozi dalje,ali kontrolisi za svaki slucaj!
          Samo vas gledam ...

Comment

• saller.ns
            CBC Član
            • 13.12.2006
            • 14
            • Novi Sad-Liman

Sumnjam da je od hladnog vremena.Pa u zadnje vreme nije bilo ispod nule,a i kaze da je morao dosipati ulje.Lako moze da bude mesanje rashladne tecnosti sa uljem .Brate teraj u servis.

Comment

• nemanya
              CBC Veteran
              • 29.03.2008
              • 199
              • Beograd

Ne teraj u servis nego prati malo situaciju.
              Dospi ulja,pa vidi koliko troši.
              To hoće da se dešava zimi posle kratkih vožnji i hladnih startova.
              "..da ima karburator,ja bih znao da ga ... produvam. Al' ova elektrika,sve neke dizne i koješta..ki da teraš šporet.."

Comment

• Tihomirce
                CBC Senator XXL
                • 06.09.2008
                • 443
                • Arandjelovac

Ja se nadam da ti je samo lošije ulje sipano ,
                pogotovo ako ga voziš na kraćim deonicama pa nestigne da se lepo zagreje motor ,
                i meni se to dešavalo i čim poteraš pedesetak kilometara u cugu čep bude suv ,
                kad sam promenio ulje to je prestalo , ako ne onda glava na ravnanje

Comment

• Dzalf
                  CBC Član
                  • 28.07.2006
                  • 85
                  • Beograd/Zarkovo

Ulje je ELF 15w40, sipano pre jedno 4k kilometara.
                  Tokom prethodne dve nedelje sam ga vozio maksimalno po 10-15 km u cugu (ujutru na posao, pa uvece sa posla) tako da moze da bude i to sto kazete (nadam se da jeste), da je uzrok kratka relacija i hladni startovi.
                  Jednom Alfa, uvek Alfa!

Comment

• ostres
                    CBC Senator XXL
                    • 01.06.2008
                    • 305
                    • Zemun

Ajde sad pravac hauba, izvuci malo antifriza, posto si rekao da nivo ulja nije porastao, i sve ce ti biti jasno.
                    Live together, die alone.

Comment

• Danecuprija
                      CBC Početnik
                      • 14.07.2008
                      • 5
                      • Cuprija

Re: Problem na motoru Alfa 33 1.5

To je zbog kondenzacije u motoru ... kao sto su ti rekli samo prati nivo ulja , antifriza i ako se nista ne menja onda je OK

Comment

Working...
                      X