Pregrevanje motora 2.4 JTD!!! Alfa 156 200g

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • maxitore
    CBC Početnik
    • 03.07.2008
    • 7
    • Beograd

Pregrevanje motora 2.4 JTD!!! Alfa 156 200g

2.4JTD 2000g Alfa 156
    Imam veliki problem, naime kad vozim na autoputu sa povecanjem brzine raste mi i temperatura motora! recimo vozio sam ka Novom Sadu i na 140km/h temperatura je bila 100c i oba ventilatora rade u 2-oj brzini kao da ce da prokuva?? sto ne bi smelo jel drugi sluzi za klimu a nju ne palim vec na 170-180 km/h podeok je bio na 110c i nije se spustao...?!?! pri 200km/h 115c. NAPOMINJEM nisam ga cepao niti izivljavao vec normalan rezim obrtaja i da sam pre mesec dana promenio hladnjak veliki, termostat, creva, antifriz, vodenu pumpu sve u Delti kupljeno i ne moze niko da mi kaze sta se desava? U gradu je oko 90c i ne prelazi taj podeok SAMO na otvorenom mi sa brzinom raste i temperatura.. konstanto sam vozio sa ne promenjenom brzinom i temperatura se nije spustala, KAZALJKICA NI MAKAC! A po logici bi trabao vetar da ga ohladi ali u mom slucaju vetar izgleda ne vrzi funkciju Znaci Vetar + Oba Ventilatora u 2-oj brzini obrtanja temperatura je zakucana sve dok ne spustim brzinu na 110-120 km/h gde kazaljka dodje na 90c gde i treba da stoji!
    Molim vas da mi date neku ideju sta bi moglo to da bude, ili ako se vec neko susreo sa ovim problemom da mi pomogne da resim VELIKI problem! Jel treba da putujem za Grcku a sa ovakvim problemom nebi zeleo da krenem...
    Hvala unapred
  • mikisxy
    CBC Senator
    • 25.09.2008
    • 238
    • beograd

Re: Pregrevanje motora 2.4 JTD!!! Alfa 156 200g

ako je sve sto si napisao korektno odradjeno i provereno sledece sto bih ja proverio je pravac okretanja ventilatora.imao sam slucajeva da ventilatori duvaju u masku umesto da uvlace vazduh kroz nju.kad proveris javi pa da vidimo dalje opcije.nije uslov klima inace da bi radila oba ventilatora

Comment

• maxitore
      CBC Početnik
      • 03.07.2008
      • 7
      • Beograd

Pogledacu sto si predlozio ali koliko sam osetio kad stavim ruku pored ventilatora vazduh bije ka motoru u pravcu ka kabini... Za to da li oba ventilatora rade vazi za klimu ili ne nisam siguran posto se nisam susretao nikada sa pregrevanjem auta tako da ne znam valjda zato ima jedan za motor drugi za klimu... ali sam svakako zapazio jednu stvar na mojim drugim JTD vozilima sa 2 ventilatora a to je da i kad je leto i 50c napolju na kolima mi nije radila 2-ga brzina na ventilatorima ni na jednom autu do sad provericu jos jednom pravac obratanja ventilatora ali mislim da je to duva kako sam napisao gore i da je to valja ok Da li nesto drugo to moze da izazove jer put mi se blizi a kosu cupam....

Hvala na savetu

Comment

• b_samardzic
        CBC Senator XXL
        • 02.04.2005
        • 1557
        • Smederevo

Nisi napisao zasto si menjao hladnjak termostat i ostalo! Da li ti se i pre zamene hladnjaka to desavalo?
        Sto se tice ventilatora oni pri brzinama preko 100km/h ne igraju nikakvu ulogu.
        Prvo proveri stvarnu temperaturu antifriza u trenutku kad ti kazaljka pokazuje povisenu temperaturu.
        Da ti nije hladnjak manji od fabrickog? Uporedi sa nekim drugim 2.4 JTD motorom.

Comment

• maxitore
          CBC Početnik
          • 03.07.2008
          • 7
          • Beograd

Pa termostat i hladnjak sam menjao jel je prosli riknuo a hladnjak je bio star i vreme mu je bilo za menjnje... Velicina je ista kao i originalni hladnjak pasuje rupa na rupu i da je 2mm veci nebi usao u sine koje ga nose Znam da ventilator ne vrsi funkciju na 100km/h ali takodje znam da ventilator ne moze ni da se upali na otvorenom putu pri vecim brzinama jel ga hladi VETAR Da li da uzmem opet novi termostat mozda on nesto fabricki brljavi ili nesto drugo sto bi vam palo na pamet... Neko mi je predlozio da mali hladnjak u kabini premostim u servisu jel kao on moze da bude zapusen pa ne cirkulise voda i motor se pregreva ali mi opet nije jasno jel se to desava NA OTVORENOM sa velikom brzinom kad vetar bije po autu i hladi ga, a u gradu kreni stani pun gas pa kreni stani ne prelazi 90c i samo na prvoj brzini radi ventilator Proverio par puta.. U cemo moze biti fazon ZAPALICU GA

Comment

• banebg81
            CBC Veteran
            • 26.06.2008
            • 195
            • Beograd

Ne bi trebalo da mali hladnjak imam neke veze, jer je on leti uglavnom zatvoren, ne protiče tečnost, ne treba ti grejanje.
            A najpre će biti termostat.

Neka provere da li otvara ili ne, da li su sva creva dobro povezana i još jedna jako bitna stvar NEKA TI ISPUSTE VAZDUH iz sistema, to je posao od par minuta a može tako da se ponaša temperatura.

pozdrav

Comment

• maxitore
              CBC Početnik
              • 03.07.2008
              • 7
              • Beograd

Zameni cu termostat i pusticemo vazduh ako ga ima pa vam javljam sta bi... I jos jedna stvar da li cep od cantriie gde stoji rasladna tecnos treba da bude zavrnut do kraja i da creva budu naduvana i polu tvrda ili da ostavim malo popusten tako da kad stisnem crevo sto ide u motor i iz njega bude mekano i da se cuje onaj zvuk pustanja vazduha na cepu pspsps ako sam lepo docarao jel neki kazu da treba da bude zategnut i creva tvrda a neki mi kazu odvrnut malo taman da pusta vazduh i creva da budu mekana, pa sta je od ta dva tacno?? Vase misljenje me interesuje...

Comment

• b_samardzic
                CBC Senator XXL
                • 02.04.2005
                • 1557
                • Smederevo

Ne ostavljaj otvoren cep nikada!
                Voda pod pritiskom prokljuca tek na preko 120 stepeni.
                Izgleda da su nasi majstori pametniji od konstruktora.
                Moguce da termostat ne otvara do kraja pa nema dovoljnog protoka vode ili je ostao vazdusni cep negde ili u najgorem slucaju dihtung glave negde probio.
                Ako ti se to desavalo dok si drzao olabavljen cep onda je to pregrevanje od toga.

Comment

• maxitore
                  CBC Početnik
                  • 03.07.2008
                  • 7
                  • Beograd

Drzao sam i zatvoren i otvoren sve zivo sam pokusao ali nema rezultata, jedino cu termostat da zamenim opet pa javljam sta bi... A da je dihtung probio jel bi bilo onda na cepu majoneza ili ne bi kako to moze da se zna da li je dihtung ili ne...

Comment

• MN026
                    CBC Senator XXL
                    • 18.01.2009
                    • 348
                    • SMEDEREVO

TESTOM : CO2 ili testom zaptivanosti vodenog prostora

Comment

• maxitore
                      CBC Početnik
                      • 03.07.2008
                      • 7
                      • Beograd

Sredio sam stvar hvala bogu termostat je zveknuo, nije otvarao kako treba zaglavljivao je i zato se pregrevao, nije mogao da pusti dovoljnu kolicinu vode .... Sad sam happy samo pun gas i radi na optimalnoj temperaturi bez da prelazi kazaljkica tamo gde ne treba...

Comment

Working...
                      X