Gremlini lupaju unutar Alfinog motora...?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • b_samardzic
    CBC Senator XXL
    • 02.04.2005
    • 1557
    • Smederevo

Re: Gremlini lupaju unutar Alfinog motora...?

Pa sam si reko da kad mrdas remenicu gore dole ima luft koji primetis golim okom a sa druge strane pricas o ostecenosti lezaja od 1 desete sto jeste dosta ali nije vidljivo golim okom.
    Sta se desava kad si skinuo karter i mrdao pajserom remenicu gore dole? Jel mrdas i radilicu gore dole?
    Kad imas volje da skidas karter bez kanala zasto nebi i motor izvadio?
    Uzmes tri cevke od tri metra napravis tronozac i okacis dizalicu na njega.

Comment

• gaston
      CBC Senator XXL
      • 24.03.2005
      • 324
      • N BG - Batajnica

Naj vise me brine istrosenost lezaja samo po sredini , na snimku se ne vidi i polutke kao da nisu lezale celom povrsinom , moguce da su stavljene druge ili izmesane , zanima me kolika je verovatnoca da je to sj radilicu , u svakom slucaju hvala na idejama , motor ide napolje i druga radilica ....
      27.5 god za djevrekom auta snova :
      Djulieta 1750, Junior GT 2.0, sud 1.3 , sprint 1.5 QV , sud 1.5 QV , 33 1.3 IE , 75 2.0 TD , 33 1.7 , 164 2.0 ts , ALFA SUD 1.3 , 164- 2.0 TS +156 2.0 ?KW ...za dalje ??????????

NIJE BITNO DA LI JE DO KOLENA ILI ZEMLJE .. VAZNO JE DA JE DO PUPKA

Comment

• TECA
        CBC Senator XXL
        • 14.10.2007
        • 2355
        • Oz

Originally posted by gaston
        I da napomenem , lezajevi , posebno ovaj siroki gde stoje aksijalci sa strane , centralni , sa strane pesnice imaju neobicnu grafitnu boju i mat su , a na nekim pesnicama , posebno ovim uskim ima traga na pesnicama od udara i vibracija .
        A na ovoj se vidi ( mada malo mracno) koliko je pojedena cementacija a na gornjem bocno vise , tj nejednako po povrsini .
        Ovo na slici je leteci lezaj koji je istrosen bas dosta.Ali,nije to uzrok sto tako lupa.Sa gornjih slika ,ne vidimo stanje lezecih lezajeva jer si ih skoro sve okrenuo naopako.Na slici gde se vidi da je klipnjaca dohvatala do bloka je skinuta polutka sa lezeceg lezaja,ali ti je istovremeno skliznuo i lezeci lezaj iz gornje zone i zaklonio eventualno naprsnuce radilice.I zasto nam ne bi postavio i sliku stanja lezaja na toj klipnjaci sto je cesala o blok?Postavi slike lezecih sa leve strane,kada gledamo u sliku, i letecih ,na mestu gde je klipnjaca dohvatala do bloka
        Naj vise me brine istrosenost lezaja samo po sredini , na snimku se ne vidi i polutke kao da nisu lezale celom povrsinom , moguce da su stavljene druge ili izmesane , zanima me kolika je verovatnoca da je to sj radilicu
        Po prilozenim snimcima se ne moze reci da postoji ta mogucnost.Tako izgledaju lezajevi radilice koji su presli mnooogo km.,a imali uredno podmazivanje.

Comment

• gaston
          CBC Senator XXL
          • 24.03.2005
          • 324
          • N BG - Batajnica

Ovo su sve slike lezecih lezajeva , leteci su zamenjeni a i bili u mnogo boljem stanju , ( oni su zamenjeni proletos) da ispravim sinoc sam skapirao kada sam probao sa novim , ogrebotine su kada sam vadio na gore klipove da bih zamenio lezece a nisam odmah primetio, moja greska i dezinformacija , ocigledno da bi sa novim jedno vreme bilo verovatno bolje , ako nisu bacili od mikrovibracja radilicu u disbalans , ocigledno da nosece polutke su ili pomesane ili su cak sa nekog drugog bloka , nisu lezale celom povrsinom , srafovi su neki pretegnuti neki normalni , ako vratim sa novim lezajevima samo pitanje da li ce za par hiljada ili sada vec odmah da se desi isto , slikao sam sa zadnje strane jer se vidi da su neki sa unutrasnje strane radili - sto bi stari rekli stahovali u nosecu polutku . radilicu ne mogu da skinem bezz skidanja menjaca zamajca prednjeg i zadnjeg dekla , a krajne lezajeve , siroke sam ostavio - vratio da radilica ne visi na semerinzima .Problem je sto nisam bio prisutan kada je radjen motor i sada mogu da pretpostavljam samo .... Inace on ima krajnje i centralni noseci sirok , sa gornje slike , koji nije istrosen , cak je i mat kao da nije nesto posebno trpeo i medju ove uzane koji su sumnjivi , znaci i ukoso pojedeni , nisu lezali celim krugom i sl , i radili izmedju radilice i nosece polutke .
          Djulieta 1750, Junior GT 2.0, sud 1.3 , sprint 1.5 QV , sud 1.5 QV , 33 1.3 IE , 75 2.0 TD , 33 1.7 , 164 2.0 ts , ALFA SUD 1.3 , 164- 2.0 TS +156 2.0 ?KW ...za dalje ??????????

Comment

• roske
            CBC Senator
            • 08.03.2007
            • 272
            • Lazarevac
            • Alfa Romeo 145 boxer

Blok na trnovanje obavezno ako uopste bude moglo da se odradi i druga radilica.

Comment

• gaston
              CBC Senator XXL
              • 24.03.2005
              • 324
              • N BG - Batajnica

Hvala na svim sugestijama i idejama , motor izvadjen ( bez kanala i dizalice ),razlog cele peripetije neravnomerno stegnuta radilica , neki pretegnuti , neki recimo do zamajca uopste nisu bili stegnuti , majstor kog naravno nemam nameru da imenujem ,ocigledno na pola posla otisao da odradi nesto drugo ili cugnuo pivce pa zaboravio da zavrsi posao , na zamajcu samo jedan sraf bio stegnut po PS u , ostali iz ruke odvrnuti , i jos sitnica ...da ne nabrajam , na pola prednjeg dekla ima dihtung na drugoj samo silikon , sto nema vezu sa ovom pricom , ali definitivno ako nesto hoces da bude uradjeno uradi sam . Naravno ide druga radilica , lezajevi , usput karike dihtunzi itd , posteno platis i onda se mucis da odradis i platis sve to ponivo .

Comment

• DushanSD
                CBC Senator
                • 25.03.2008
                • 248
                • Smederevo, Srbija

Sta se desava, jesi li spakovao machinnu?
                POZURI POLAKO!!!

Comment

• gaston
                  CBC Senator XXL
                  • 24.03.2005
                  • 324
                  • N BG - Batajnica

Motor je sklopljen ali imao sam smrtni slucaj u porodici + hladno , sacekace lepse vreme - dan , imam 156 , a u poslednje vreme naj radje sednem u skalu i obavim nesto , i ovako je sa novim zakonom voznja postala vise mora nego zadovoljstvo .

Comment

• DushanSD
                    CBC Senator
                    • 25.03.2008
                    • 248
                    • Smederevo, Srbija

Motor je sklopljen ali imao sam smrtni slucaj u porodici
                    Saučešće
                    + hladno , sacekace lepse vreme - dan , imam 156 , a u poslednje vreme naj radje sednem u skalu i obavim nesto , i ovako je sa novim zakonom voznja postala vise mora nego zadovoljstvo .
                    Istina, novi zakoni razvaljuju... Ubaci neku sliku machinne kad budeš mogao a može i neki video klip
                    POZURI POLAKO!!!

Comment

• gaston
                      CBC Senator XXL
                      • 24.03.2005
                      • 324
                      • N BG - Batajnica

Tema stara ali nedovrsena , zakljucak :
                      Prilikom zamene gumica na hilznama nisu zamenjene , ostale su stare samo je podliven silikon i hilzna je umesto na bloku lezala na spljeskanim gumicama , dovoljno da je glava da ne bi curila sa strane morala da bude pretegnuta a posto su brezoni glave naspram nosecih lezajeva radilice dovoljno je da se deformise par stotih i da motor ne doceka 2000 km , stavljeno sve po PS i motor je evo druga zamena ulja i ide .( 12500 km)
                      Hvala svima na savetima i sugestijama !

Comment

Working...
                      X