Uporedni test 159 i konkurencija

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Diogen
    CBC Početnik
    • 20.12.2005
    • 4
    • Novi Sad

Uporedni test 159 i konkurencija

NOvi broj Auto starta, frisko iz stamparije, u prodaji od sutra (9.2.05),
    a unutra uporedni test AR 159, BMW 320d i Peugeot 407 HDi.

Naravno, pobedio je BMW, a razlog nisam bas najbolje shvatio.
    Ah, da, sve su turbodizeli

Tema otkljuchana.
    pozz // killaz
  • Diogen
    CBC Početnik
    • 20.12.2005
    • 4
    • Novi Sad

Svima onima koji su ovu temu videli u momentu kada je napravljena ili neposredno posle toga dugujem IZVINJENJE.

Tema je veoma nekorektno naslovljena i, na srecu, na vreme korigovana.
    Da ne ulazim u detalje, recimo samo - cuvajte svoju sifru na racunaru kao oci u glavi - da ne bi dosli u neprijatnu situaciju kao ja.
    Oni koji me znaju, znaju da sam lud, ali blesav ipak nisam.

Uz jos jedno veliko izvinjenje, pozdrav svima.

Comment

• bigfoot
      CBC Senator
      • 13.04.2005
      • 224
      • Lower Hutt, New Zealand

A sta reci da kada za razliku u ceni BMW-Alfa od 7.000eur razlika u bodovima 6, a za razliku Alfa-Pezo od 1.000eur razlika u bodovima 10 I onda jos kao slag na tortu dodje u okviru bodovanja cene, ukupna ocena gde Pezo dobije 143 boda, Alfa 131b. a BMW 124b. i tako lepo nasteluju rezultat da Alfa bude treca

Evo skenirao sam uporednu tabelu pa sami uporedite:

“Alfa Romeo is something special. It occupies a place apart...It is a way of life...”

Comment

• Alfacrazy
        CBC Veteran
        • 21.01.2005
        • 125
        • Kragujevac

Koliko ja mogu da zakljucim iskljucivo na osnovu ove tabele, objektivnost onih koji su radili ovaj test je ravna nuli! :x Ma ko ih shisha, i njih i njihove "testove"
        When Henry Ford saw an Alfa go by he used to lift his hat in salute, so should BMW owners!!!

Comment

• M-power
          Moderator
          • 10.01.2005
          • 10060
          • Bg; Banovo Brdo
          • CorsaC, astra H,

A sta tu ne valja
          To date there has never been a faster car built for the public road and,
          it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• kilson
            Moderator
            • 09.10.2004
            • 3216
            • NoviBGD
            • AR 75 GT

@M: Nisi svestan pre svega kakav je auto 407 - bar sam njega iskusio za sada i to diesel u karavan verziji preshao sa njim oko 600 km; blago recheno pozicionirao bih ga 100% na trece mesto. Ako u njemu ima mesta na zadnjoj klupi u odnosu na Alfu, onda je Alfa napravila Coupe, a ne ono shto jeste. Chisto kao napomena vezano za dodatnu opremu; "Osvetljenje praga" kod 407-ice koshta trichavih 300 eur!!! To dodatna oprema koja se doplacuje? Dve lampice = 300 eur?

Brdo stvari na loshoj strani vezano za Peugeot; smeshna plastika enterijera: ruchice koje imaju prazan hod, loshe ponashanje po prelasku preko rupa: veshanje ne apsorbuje ni trunku udara. Smehoteka je takodje stavka "pasivna bezbednost" gde je za Alfu razvijena premium platforma koja chini vrhunac pasivne bezbednosti, a peugeot je tu shije! ha

NAJVECE gluposti od svih su poredjenje cena; ALFA 159 se josh uvek nije pojavila na nashem trzhishtu, te i ne postoji cena u celoj prichi, za razliku od konkurencije!

DRUGI deo najvece gluposti je da za VOZNE OSOBINE, ostrashceni nacionalistichki MOTOR PRESSE ocenio Alfu 159 kao pobednika u konkurenciji 13 automobila, gde je Peugeot proglashen za najgori od svih i specijalno izdvojen "klip" sa zanoshenjem i okretanjem 407-mice za nekih 180 stepeni, te pravljenjem svinjca po celom test poligonu - imash prichu u drugoj temi o 159-ki.

Btw, znam choveka u AutoStart-u, bash cu se raspitati KO je tachno radio ovaj smeshni "test", t.j. odakle su prepisali ovu najvecu (cenzurisao autor) do sada.
            Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• Wiz
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 3104
              • Nish

Potpisujem da je 407 tesan,bar za mene

Comment

• 156V6
                CBC Senator XXL
                • 04.10.2004
                • 415
                • BEOGRAD

evo par primera

"Na ravnom putu Italijanu skoro da nema ravnog,u pogledu stabilnosti mozda je i bolji od BMW-a.Steta je sto u Srbiji nema toliko ravnih puteva" kraj citata

"Cak i na autoputu serija 3 potrosi najmanje goriva 6,5l na 100 Alfa i Peugeot trose oko pola litre vise-PLUS ZA BMW" kraj citata mislim do jaja ti plus

U rubrici pasivna i aktivna bezbednost Alfa je dobila ukupno 76poenchica a Bmw 81poen ovo je u najmanju ruku nekorektno da ne kazem zlonamerno s obzirom da Alfa ima najbolju akt&pasivnu bezbednost U KLASI to nisam ja rekao nego strani casopisi

Evo sad jos jedne rechenice zanimljive
                "Kod Alfe Romeo postoji problem-To je auto srednje klase,koji se najbolje vozi a pritom je i najlepsi,ali je preskup i projektovan za dobre puteve"kraj citata- JOK NEGO CE GA PROJEKTUJU ZA SRPSKE VUKOJEBINE

Eto ima jos al me mrzi da izvlacim...jebo ja objektivnost,jedino gde skidam kapu nemcima je motor koji je jachi 13KS i malo elastichniji sve ostalo je vrlo tendeciozno napisano.

E da i oko cene Alfi se zamera kao preskupa je a u STARTU je jevtinija 6.000e od Bembare u paketu koji vise nudi(Xeno svetla recimo). ...smesno ali smesno. Moja baba Jula bi bolje napisala uporedni test i manje bi lagala

Comment

• starac vujadin
                  CBC Senator XXL
                  • 27.08.2005
                  • 2617
                  • Stari grad

Ma ljudi Alfa uvek lose prolazi po defaultu na uporednim testovima...tako je to. Sada je bio u ams uporedni test turbo diesel Leon, Civic i 147. Normalno, 147 "nosi fenjer". Izmedju ostalog Leon je bolji od Alfe u kvalitetu unutrasnjosti, a ako obratite paznju na taj detalj videcete nevidjeno jeftino uradjene obloge prekidace, na nivou najjeftinije Skode. Prosli model Leona je bio mnogo bolji u tom delu.
                  Inace, Alfa 159 je proglasena u glasanju citalaca ams za najbolji "import wagen" u tom segmentu ispred Lexus IS i valjda 4. u apsolutnoj konkurenciji (tu moraju Nemci da pobede). Pre nje 156 je tu godinama pobedjivala. Eto nesto pozitivno od Nemaca za Alfu.

Comment

• Nikola
                    CBC Senator XXL
                    • 29.09.2004
                    • 975
                    • Indjija/Vojvodina

Originally posted by 156V6
                    ...jedino gde skidam kapu nemcima je motor koji je jachi 13KS i malo elastichniji sve ostalo je vrlo tendeciozno napisano.
                    Stefane, i ovo otpada jer i BMW i PUG imaju motore od 2.0l, dok je kod testirane Alfe motor zapremine 1.9l....
                    .:Cuore Sportivo:.
                    Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• brera
                      CBC Senator
                      • 27.04.2005
                      • 253
                      • Rusija

LEON sta je to ?

Comment

• Milos
                        CBC Senator XXL
                        • 12.05.2005
                        • 700
                        • Beograd, carraburma

seat.

Comment

• bojanTI
                          CBC Senator XXL
                          • 04.01.2006
                          • 870
                          • Pancevo

Sto se izgleda tice Leon je pomalo neuspeli pokusaj stvaranja tradicije koja ne postoji! Na prvi pogled vecina ljudi bi rekla woooow sto je dobar, jer su udarili nisko i napravili pomalo modernisticki, opasan i space izgled, tek toliko da se svidi svima onima koji se odusevljavaju tim stvarima! Kad se malo dublje pogleda, nema tu nicega!

A 407 je ruzna kopija prethodne serija Peugeot koja je zaista napravila pomak! Ne znam sta su hteli, valjda da izmisle toplu vodu a ljudi se kupaju njome vec vise od 10 000 godina!

Alfa kao Alfa! Nema tu sta mnogo da se prica! Prati tradiciju, sve je lepsa i bolja, pleni, tera te da je volis!

To je moje misljenje na osnovu povrsnog posmatranja samo exterijera...
                          In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• speedfreak968
                            CBC Senator
                            • 05.07.2005
                            • 211
                            • Beograd

Ma dajte, nedajte se isprovocirati...

@killaz
                            Mislim da svi imamo onaj cuveni snimak testiranja ponasanja na putu 159-ke i konkurencije sa Nemacke televizije... ma smesno sta im je Alfa uradila... Gle cuda u Auto Startu i tu Alfa nije bolja od konkurencije??? Gde? U Kalkuti? Ili mozda na Jupiteru?

Sto se tice snage i ubrzanja, Alfa je em teska k'o tuc, em ima motor od 1.9l za razliku od konkurencije - 2.0l... Ovo narocito vazi za BMW...

A sta je kompletnoj konkurenciji uradila 156-ca na svim mogucim testovima kada se pojavila necu ni da pricam... A evo danas se i opet svi prave blesavi... I dalje kenjaju kako je Alfa uvek bila ovakva i onakva... Ma meni i dan danas razni bolidi pricaju kako Alfa ima standardno losu limariju i truli, kao sam se zajebao umesto da sam kupio Golf (naravno) ili Audi... Alo, 156-ca ima pocinkovani lim... O cemu vi to?????
                            156 2.5 V6 24v

Comment

• zen
                              CBC Član
                              • 04.08.2005
                              • 80
                              • Belgrado, Vrachar

Problem koji "bolidi"" ponekad iznose u facu nama koji vozimo Alfe po principu rekla-kazala, a tice se navodnog ubrznaog truljenja limarije, mene dovodi do sledeceg pitanja koje postavljam sebi: Da li bih vise voleo da vozim auto koji ide kao Alfa cak i da znam da ce da istruli za 5 godina skroz, ili bih bio srecniji sa nekim nemcem koji ce da istruli tek kad ja prvo istrulim? Da li da ulozim u brzinu ili nekretninu?

123 iz kucice svi

Comment

Working...
                              X