Uporedni test 159 i konkurencija

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • M-power
    Moderator
    • 10.01.2005
    • 10060
    • Bg; Banovo Brdo
    • CorsaC, astra H,

Ovde nastaje problem isfrustriranosti i iskompleksiranosti.

Kod vas (cast izuzecima) nije problem sto je Alfa druga, treca ili deseta, vec je samo problem sto je BMW prvi.
    To date there has never been a faster car built for the public road and,
    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• bojanTI
      CBC Senator XXL
      • 04.01.2006
      • 870
      • Pancevo

Svest ljudi se jako tesko menja i mislim da tu nema mesta nerviranju!

Licno mislim da ni jedan drugi auto nece da mi se svidi kao Alfa, ali te neke razlike o kojima se prica su zaista minimalne medju modelima, naravno negde vise negde manje, pa i nema potrebe toliko se upirati u dokazivanje necega sto je mozda i nemoguce dokazati! Ne zato sto to nije tako, nego zato sto ljudi svoja ubedjenja jako tesko i retko menjaju kao sto sam rekao!

Ono sto sam procitao negde na ovom forumu je da je neko rekao, kako je dobro sto cena Alfe pada brze jer ce moci pre da kupi noviji automobil od nekoga ko hoce Nemca!

Salu na stranu, stvarno ima dosta sujete kad su u pitanju automobili! Ponekad to zamuti svest i iskrivi realnu sliku stvari!

Ono sto je bitno je da nemoguce izmeniti svest ljudi (koja nije na zavidnom nivou) i jednostavno je uzaludno to i pokusavati!
      Jedan je probao i na kraju zavrsio na krstu sa ukserima u rukama i nogama!

Zato svoje **** u svoju Alfu i uzivaj!
      A ostali neka samo misle da su u pravu, ti im se samo nasmej i budi cool, jer koliko sam shvatio to i jesi kad vozis Alfu!
      In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• kilson
        Moderator
        • 09.10.2004
        • 3216
        • NoviBGD
        • AR 75 GT

Originally posted by M-power
        Ovde nastaje problem isfrustriranosti i iskompleksiranosti.

Kod vas (cast izuzecima) nije problem sto je Alfa druga, treca ili deseta, vec je samo problem sto je BMW prvi.
        Zamolio bi da se diskutuje na nivou koji dolikuje ovakvom forumu
        @M-Power: Znash u kom delu foruma se nalazish i ko ga nadgleda, tako da ne trebash sugerisati nikom drugom nishta osim eventualno Sashi i meni.
        Oko problema isfrustriranosti, nadam se da si mislio na "novinare" koji se bave testiranjima? Ako si lepo prochitao ceo thread, uvidecesh da se ovde ne radi o BMW-u i njegovom prvom mestu, vec o raznoj splachini koja se mozhe naci po novinama te i ocenama koje su nadrealne i strogo navijachki orijentisane. Splachina je vezana za stvake i ocenjivanje kroz iste.

Chinjenice koje mi plasiramo su zbir razlichitih testova i uporedjeni sa poslednjim "testom" u AutoStartu sasvim dozvoljavaju komentare koji su vec postovani.

Tvoju molbu na neki nachin prepoznajem kao ironichnu jer pre svega se nalazish u jednoj ostrashcenoj grupi, ako ne zhelish ili ne razumesh ovaj deo foruma, ne trebash ni pisati. Nadam se da sam bio krajnje jasan, a sama diskusija je VEOMA u duhu foruma.
        Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• BOOST
          Founder - Admin od Začetka
          • 29.09.2004
          • 8726
          • Gislaved//Sweden
          • SAAB 9000 AERO R; SA

Nesekirajte se ljudi, osveta:

Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
          move your mind

Comment

• M-power
            Moderator
            • 10.01.2005
            • 10060
            • Bg; Banovo Brdo
            • CorsaC, astra H,

Originally posted by Bojan-PA
            , ali te neke razlike o kojima se prica su zaista minimalne medju modelima,
            Upravo tako, te zato ne vidim zasto neki besne i nerviraju se, sto bodovna tabela kaze ovako ili onako.
            To je potpuno relativna stvar, kako od ocene dizajna tako i do servisne mreze koje se razlikuju od mesta do mesta, od drzave do drzave.

Totalno mi nije bitno po bodovnom stanju ko je gde, pa da je to po meni neko objektivno merilo necega.

Kada vidim jedan takav uporedni test....totalno se ne obazirem na njihove brojke, jer me totalno ne interesuju, vec uzmem i pogledam onaj tehnicki deo gde ja vidim razliku koja me zanima.
            Pogledam ,motor, snagu, moment, ubrzanja, kocenja, slalom, ISO, krug, gepek i potrosnju. Za mene dovoljno stavki da steknem neku relativno objektivnu sliku o autu.
            Brojke su te gde nema privrzenosti markama i davanja ocena po tome.
            Naravno, danas su razlike toliko minimalne, sve skoro u decimalama, da se ne bi trebalo previse obazirati.
            Jedino ako neko odstupa sveukupno u losijim brojkama njega uvidim kao losijeg kao i onog koji prednjaci kao dobrog.

Sto se tice auto starta na pr. tu nema ljutnje sto je razlika u bodovima za odredjenu stvar ovolika ili onolika. To su vec definisane stavke od- do pa se po tome gleda u koju bodovnu kategoriju auto upada. Ne prave posebno bodovne rangove od testa do testa. Jedan te isti bodovni rang stoji uvek. Nazalost Alfa je upala u taj i taj i to je cisto njihova stvar i njihova greska kod onog ko je pravio bodovnu tabelu. Jedna ne bulozna od njih je na pr. prvo bodovanje "unutrasnje razmere".
            Tu su napravili opasnu gresku. Prvo ne moze toliko bodova da nosi jedna takva stvar, a samim tim ne bi mogle da budu ovolike razlike u bodovima od modela do modela.
            Po njihovom ispade da je BMW- velicine slona dok u Alfi ima mesta kao kod fice.
            Jednostavno max. bodovna cifra je morala biti 30 te bi i razlika u bodovima bila duplo manja.
            Slican dogadjaj i kod "dodatne opreme. Jedan Pezo skoro da ima max. broj bodova dok BMW jedva da ima druge ratkapne u dodatnoj opremi
            Mislim totalna smejurija. Lose odradjen posao
            To date there has never been a faster car built for the public road and,
            it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• kilson
              Moderator
              • 09.10.2004
              • 3216
              • NoviBGD
              • AR 75 GT

Originally posted by M-power
              Mislim totalna smejurija. Lose odradjen posao
              Pa eMe, o tome i prichamo pre svega...

@boost: Ovo je prava osveta:
              http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... 8349#88349
              Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• brera
                CBC Senator
                • 27.04.2005
                • 253
                • Rusija

Originally posted by Milos
                seat.
                he he ma znam milose da je seat, nego, jel ono leon bio automobil godine ili 147 ?

Comment

• ToNcA
                  CBC Senator XXL
                  • 31.01.2006
                  • 868
                  • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
                  • Mazda 6 2.0d

@ M-Power

Izvinjavam se sto se bas kasno ukljucujem ali tek sam sad video ovu diskusiju. Ne znam kakav je auto 159 jer ga nikada nisam video ali znam da je od 407 bolji jer su svi bolji od njega. Sto se tice BMW-ove opreme tu su prilicno u pravu jer kada sam na salonu gledao seriju 3 razocarao sam se. Pa on u osnovnoj opremi ima samo ABS, nema ni klimu (nikakvu ne digitalnu) ni alu felne a o muzici da ne pricamo!!!

Sramota!

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• Pacino
                    CBC Član
                    • 26.08.2006
                    • 46
                    • Zagreb

pošto sam iz Hrvatske da bacim jedan komentar na Hrvatske auto novine. Dvije su najprodavanije : auto klub i auto blic....naravno u svakom testu pobjeđuje neki švapski auto a alfa nema šanse pa sam ih prestao kupovat jer toliko neobjektivnosti nema nigdje. Novinari uzimaju pare od auto dilera i pišu šta im ovi kažu tako da pravog autonovinarstva ni nema. svaki test neke alfe završava sa zaključkom da je njemačka konkurencija bolja.
                    1. uopće me ne zanima kakva je njemačka konkurencija jer da me zanima nebi vozio alfu
                    2. glupo je uopće uspoređivat jednu alfu 159 sa bmw 3 jer je alfa 10 000 eura u startu jeftinija pa stoga samo ****** može očekivati istu kvalitetu

Comment

• 75ts
                      CBC Senator XXL
                      • 28.04.2005
                      • 651
                      • Beograd-Mirijevo

Ih bre nemoguce da je bas 10k jeftinja

Comment

• Pacino
                        CBC Član
                        • 26.08.2006
                        • 46
                        • Zagreb

Originally posted by 75ts
                        Ih bre nemoguce da je bas 10k jeftinja
                        u Hrvatskoj je 159 jtdm progression 220 000 kn (cca 30 000 eura) dok je 320 d sa sličnom opremom 290 000 kn (cca 39 000 eura) tako da je razlika golema

Comment

• Wulfy
                          CBC Veteran
                          • 08.11.2006
                          • 109
                          • Budva

Jos jedan uporedni test

brum brum brum bruuuuuuuuuuuuuuuum
                          i kez od uva do uva

Comment

• Darth Nihilus
                            CBC Senator XXL
                            • 13.04.2005
                            • 417
                            • Srbija, Paracin

Već viđeno, Alfa bolje leži od BMWa dokazano u praksi . Baš me Honda neprijatno iznenadila, ona je kao sportski auto...
                            Do not underestimate the power of the Dark Side

Comment

• 75ts
                              CBC Senator XXL
                              • 28.04.2005
                              • 651
                              • Beograd-Mirijevo

Da bolje lezi to ajd kao i nekako dok neprobam oba neznam...al sigurno znam da je nova trojka ruzna do zla boga.

Comment

• overspeed
                                CBC Senator XXL
                                • 24.05.2005
                                • 2779
                                • Kosovska Mitrovica

Vrlo je interesantan i uporedni test 159-ke 2,4 JTD, 320d i Lexusa sa D-4D motorom od 2,2 litra nedavno objavljen u SAT-u.

I pored najmanje kubikazhe od uporedjenih modela BMW 320d je proshao odlichno, u najmanju ruku recheno... Ako kazhem neshta drugo pokajacu se...

PS. SAT nije bitan u celoj prichi, oni su samo preveli originalan test, koji se mozhe naci u originalnoj verziji i na netu. Dakle, nema nikakve osnove za bilo kakvu prichu o (ne)pristrasnosti... Poenta je u tome shto je test nedavno sproveo Quattroruote.

PS2. Mozhda je ipak bolje da ne pogledate test odnosno vidite konachan rezultat.
                                http://www.bmw.tv

Comment

Working...
                                X