Alfa Romeo 145/6

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Vucko_Alfista
    CBC Senator
    • 04.04.2008
    • 219
    • Niš
    • Alfa 166

Ja sam imao isti problem..ocistio sam one kontakte na samoj sireni i sve je posle bilo ok.

Comment

• srdjan_p
      CBC Senator XXL
      • 01.12.2004
      • 1915
      • ZR

I kod mene se i na prosloj i na ovoj alfi desavalo isto...Kontakt neki kontam...

Comment

• bojanTI
        CBC Senator XXL
        • 04.01.2006
        • 870
        • Pancevo

Zice istrulile... To sam sredio ali cela sirena se drzi na dva M8 srafa, sto je OK, ali je sve to prikaceno na neki uzasno tanak lim, pa malo voda, malo rdja i eto ti, samo je spala!
        Da bi sve vratio kako "valja" treba da skidam branik, ovako sam sve to nekako uglavio, malo po Srpski vezao zicom i to je to, UZAS! Muka mi je od tih karabudzenja...
        Joj zabari...
        In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• alf
          CBC Veteran
          • 26.01.2007
          • 156
          • Marinkova bara

grejaci stakla i retrovizora

Primetio sam da mi ne rade grejači retrovizora i zadnjeg stakla.
          Upali se sijalica na komandnoj tabli, kao da su uključeni, ali nema nikakvog odziva na grejačima.
          Malo sam se zezao unimerom i vidim da su grejači ispravni(ispitao zujalicom),ali ne dolazi struja ni u retrovizore ni na zadnje staklo.
          Pretpostavljam da bi mogao da bude relej možda,ali kako da znam koji?

Comment

• Vucko_Alfista
            CBC Senator
            • 04.04.2008
            • 219
            • Niš
            • Alfa 166

Moguce da je relej zadnjeg grejaca on ti je onaj na kraju table kada je spustis i izgleda ovako nekako samo kod mene je bio siv: (ali ovaj je crn)

A proveri da li uopste radi relej,stavi ruku preko cele table i ukljuci grejac ako ni jedan sa table ne cakce onda je za menjazu....
            Grejace u retrovizorima nisam imao tako da ne znam kako to funkcionise....

Comment

• Flavio
              CBC Senator XXL
              • 13.06.2006
              • 1926
              • 012 Centar
              • KaraWagon 1.4T.Spark

Kod mene radi zajedno.Upalis grejac stakla i automatski greje i ogledala .Verujem da je sve vezano u jedno kolo.

Comment

• alf
                CBC Veteran
                • 26.01.2007
                • 156
                • Marinkova bara

Kod mene je prekidac na desnoj rucici sa strane,gde se pale brisaci.
                Kad pritisnem dugme, ne cuje se nikakvo caktanje kod releja.

Comment

• Vucko_Alfista
                  CBC Senator
                  • 04.04.2008
                  • 219
                  • Niš
                  • Alfa 166

Onda je najverovatnije on problem...jel ako je ispravan mora bar nesto da cakce...

p.s.Ajd ako mozes baci neku sliku table sa osiguracima da vidim da li se nesto razlikuje od Juniorke `98

Comment

• alf
                    CBC Veteran
                    • 26.01.2007
                    • 156
                    • Marinkova bara

Evo slike table sa relejima i osiguracima.Ne znam koji je pravi,probacu svaki da skinem i malo mu ocistim kontakte.

Comment

• Vucko_Alfista
                      CBC Senator
                      • 04.04.2008
                      • 219
                      • Niš
                      • Alfa 166

Pod 1 bi trebalo da bude tajmer brisaca znaci nije relej,pod 2 je relej zadnjeg svetla za maglu,pod 3 je relej centralne brave e sad iza njega bi trebalo da bude relej zadnjeg grejca,izgleda da nije isto Ovi ostali su za ventilator ventilacije,ventilator hladnjaka,svetla,prednja svetla za maglu,prozore itd...`Ajde jos neko da pomogne gde bi mogo da se nalazi relej zadnjeg grejeca?!? I mozda je malo glupo pitanje, da ne fali mozda? Mislim jel nije radelo od kad si je kupio ili sad odjednom?

pozdrav

Comment

• alf
                        CBC Veteran
                        • 26.01.2007
                        • 156
                        • Marinkova bara

Vucko_Alfista hvala ali...

Jbt tek sad sam u dilemi .Iza releja pod II je prazno mesto, kome odgovara jedan od ovih manjih releja (sivi i zuti).Kada ubodem tu relej koji imam kao rezervu, nista se opet ne desava sa grejacima.Tu je ili neko nesto cackao i nije namestio kako treba ili ...ne znam da li tu i ne treba da bude relej.Moracu ovo da resim kod elektricara izgleda.

Comment

• Vucko_Alfista
                          CBC Senator
                          • 04.04.2008
                          • 219
                          • Niš
                          • Alfa 166

Iza releja 2 je valjda za siber ili tako nesto(ako imas) a obrati paznju na mesto iza releja 3 tu je kod mene stajao relej zadnjeg grejaca a u pitanju je bila Alfa 146 1.4 T.S Junior ali tabla je bukvalno ista sve cak i boja releja! A jel si probao iza releja 3 da stavis taj rezervni?

Jedno upozorenje osim ta dva prazna mesta nikako nemoj da menjas mesta relejima koji vec stoje tu gde stoje jel iz nekog razloga mozes da unistis imobilajzer !! Znaci samo ta dva!

pozz

Comment

• alf
                            CBC Veteran
                            • 26.01.2007
                            • 156
                            • Marinkova bara

Nemam siber,a iza 3. nisam ni gledao.Pokusacu tako da probam.

Comment

• spanjeli
                              CBC Senator XXL
                              • 17.09.2005
                              • 532
                              • Nis

Tamo gde ti je prazno ne guraj nista,sve to sluzi necemu sto ti nemas,lupam...siber,grejaci retrovizora ili nesto sl. sudeci po izgledu tvoje table,sve je u savrsenom redu,probaj sa tim sto ti je Vucko rekao...

Kad pritisnem dugme, ne cuje se nikakvo caktanje kod releja.
                              Pa eto resenja...
                              Originally posted by Sheta_Junior
                              Tata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!

Comment

• spanjeli
                                CBC Senator XXL
                                • 17.09.2005
                                • 532
                                • Nis

Obrati paznju na I2,stavi prst,kad ukljucujes prekidac,ako ne cakne onda ga skini i probaj sa nekim koji radi...
                                A kako si probao da li oni greju kad je temp bila bas visoka ovih dana,nisi valjda stavio ruku da osetis toplinu
                                Originally posted by Sheta_Junior
                                Tata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!

Comment

Working...
                                X