Necam

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dr.MoRo
    CBC Član
    • 27.11.2006
    • 31
    • Vrbas

U brate blago vasim motorima,al vi brijete sa mehanikom

Comment

• Player
      CBC Senator XXL
      • 13.04.2006
      • 458
      • Novi Sad
      • Alfa Romeo GTV V6 TB

Dobro, to sam sve ukapirao. Ali na onim linkovima pishe da se aktivira na 2100 i jedan tamo je opisao da kada dodaje gas bash polako na mestu (bez opterecenja) i dodje do 2100 obrtaji mu variraju. Pretpostavka je da tada ukljuchi varijator, ali poshto stoji u mestu i nema opterecenja to ukljuchenje izazove pad obtaja (oko 100), onda se iskljuchi... ako i dalje drzhish isti gas - obrtaji se taman malo podignu i opet ispochetka.

Po tome sam zakljuchio da je 2100, poshto na mestu ne mogu mirno da ga zadrzhim na tachno 2100 - stalno varira... shto se izgleda mnogima deshava

Moj je 1.8TS, ali kazhem trenutno nemam na chemu da probam (nije u voznom stanju...). Probacu to sa relejem, mozhda cu chak i nakachiti LED na rele i sprovesti ga u kabinu
      Objects in the mirror appear
      TO BE LOSING !!!

Comment

• Player
        CBC Senator XXL
        • 13.04.2006
        • 458
        • Novi Sad
        • Alfa Romeo GTV V6 TB

Originally posted by VRBASANIN
        U brate blago vasim motorima,al vi brijete sa mehanikom
        Pa nisam ja za dzabe "glavni dijagnostichar za kablove"
        TO BE LOSING !!!

Comment

• flugzeug
          CBC Član
          • 17.05.2006
          • 98
          • Beograd-Banjica

A da li se on to nasalio sa nama? Nisam siguran da je upotrebio pravog smajlija,taj vrbasanin.
          sto brze to bolje

Comment

• Player
            CBC Senator XXL
            • 13.04.2006
            • 458
            • Novi Sad
            • Alfa Romeo GTV V6 TB

Sasvim sam siguran da je shala A i ako nije, onda je to bio kompliment?!
            TO BE LOSING !!!

Comment

• flugzeug
              CBC Član
              • 17.05.2006
              • 98
              • Beograd-Banjica

OK onda. Nego Pleyer kada ce oni tvoji novosadjani iz fiatina da nabave ijedan originalni deo za prodaju?
              sto brze to bolje

Comment

• Dr.MoRo
                CBC Član
                • 27.11.2006
                • 31
                • Vrbas

Originally posted by flugzeug
                A da li se on to nasalio sa nama? Nisam siguran da je upotrebio pravog smajlija,taj vrbasanin.
                \
                Ne,kompliment je.Ja bi voleo da znam o motorima mnogo vise prakticno nego sto znam teorijski (mada i tu skripim),mada skup je to hobi niti imam garazu,niti vremena smrcc

Comment

• flugzeug
                  CBC Član
                  • 17.05.2006
                  • 98
                  • Beograd-Banjica

Pa druze Vrbasanin u pravu si, samo da je garazica da moze da se cacne, ne mora za sve da se ide kod majstora. Nisu toliko ni pare u pitanju, ali zasto ja moram u 50 posto slucajeva posle njih da sredjujem stvari. Ima brate aljkavih bas.
                  sto brze to bolje

Comment

• zox79
                    CBC Član
                    • 18.04.2007
                    • 24
                    • Novi Sad
                    • Elantra 1.6 gls 2002

pozz svima!moze li i neko kazati nesto o 1.4 boxer motoru? inace auto je 145-ica '97!
                    p.s. kad je upalim hladnu moram da joj drzim gas neko vreme da se ne ugasi,da li je to uobicajeno?

Comment

• srdjan_p
                      CBC Senator XXL
                      • 01.12.2004
                      • 1915
                      • ZR

Moj brat ima 145icu sa 1.4(1.3) boxerom, sve sto mogu da ti kazem je da auto ide malo bolje od standardnog juga...slab je to motor za nju...

Comment

• GT
                        CBC Senator XXL
                        • 01.12.2006
                        • 337
                        • Beograd

Zasto bi na Alfi bilo uobicajeno tako nesto, ili bilo sta drugo ako to nema smisla?!

Ako je '97. godiste i 1.4 to nikako ne moze biti boxer, vec samo Twin Spark i nikako ne ide lose ima citavih 103 ks na 1200 kg tezine, e sad sto je vecina nas navikla na nesto jace to je druga stvar, ko god je probao konkretno auto sa ovim motorom a da prethodno nije vozio Alfu okarakterisao ga je kao "wooow"! Znaci jeste malo slabiji nego sto bi trebalo, ali nikako slab!

E sad ako je auto podmladjen onda samo moze biti 1.3 boxer i ako se dobro secam ne posle '94. maaaximalno '95. jer se taj 1.3 ubacivao samo nesto malo u pocetku i to je onda malo drugacija prica, definitivno ne ovako kako Srdjan to opisuje jer i on vozi isti samo sa skoro 50 ks vise , ali da je slab motor za tu tezinu jeste!

Najbolje da nam das broj sasije pa cemo ti sve reci, godiste, motor i snagu...
                        "Driving an Alfa Romeo is not like driving an ordinary car in an ordinary context. It is pure driving desire turned into a car which is also the expression of one's personality. When you are in the driving seat, your hands on the leather steering wheel, you are at one with your Alfa Romeo: the road before your eyes, the tyres's grip on the road, your heart beating at the same rpm of your engine."

Comment

• srdjan_p
                          CBC Senator XXL
                          • 01.12.2004
                          • 1915
                          • ZR

Pa dobro malo sam preterao ali stvarno je slab 1.3 box za 145icu, jos je bratova na plin pa bas mora da se drzi u "gornjem" rezimu da bi se npr. popeo uz brdo i sl...

Comment

• Darth Nihilus
                            CBC Senator XXL
                            • 13.04.2005
                            • 417
                            • Srbija, Paracin

Ja merio svoju 145 1.4TS i sa pola rezervoara ima 1080kg. Odakle vam podatak od 1200kg? Vaga je izbazdarena i veoma tacna, a koristi se stalno.
                            Do not underestimate the power of the Dark Side

Comment

• srdjan_p
                              CBC Senator XXL
                              • 01.12.2004
                              • 1915
                              • ZR

Pa ne znam, za moju Alfu je najmanji podatak koji sam nasao a ujedno se i pojavljuje svugde 1190kg, u saobracajnoj pise 1260...A za 1.3 box 1130kg a kog brata u saobracajnoj pise 1210...
                              Uglavnom imam utisak da je toliko teska...

Comment

• zox79
                                CBC Član
                                • 18.04.2007
                                • 24
                                • Novi Sad
                                • Elantra 1.6 gls 2002

moguce da je podmladjena,inace u saobracajnoj joj pise da ima 65 kw.
                                p.s. inace auto nije moj ali je bio kod mene neko vreme pa nemogu nabaviti za sad broj

Comment

Working...
                                X