Jos jedan novopeceni Alfista :shy:

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dekideki
    CBC Senator XXL
    • 26.07.2005
    • 1914
    • Beograd

benzinac i plin. ocigledan izbor ako prelazis toliko u proseku. i isplatice ti se relativno brzo ugradnja plina (vratice ti se ulozeno), sto je jos vaznije. jos ako je bolji izbor benzinaca, sve ide tome u prilog.

mada, pre svega ovoga, gledaj pod broj jedan stanje kola pa tek onda sve ostalo.

srecno
    .

Comment

• BRABUS
      CBC Senator XXL
      • 15.10.2004
      • 2399
      • London

Pa sta znam E_K_V...ne verujem da je servis dizela skuplji nego servis benzinca. Cak obrnuto, recimo svecice (2xcilindru i ne mozes da stavis bilo koje), varijator koji bi morao da zamenis najmanje jednom - neznam da neko nije menjao....sve to ide u prilog jeftinijem odrzavanju dizela. E, sad - ako nesto crkne veliko, tu se pesma menja

Ali sto dekideki kaze - razmisli o plinu i gledaj stanje auta

Comment

• E_K_V
        CBC Senator
        • 09.05.2005
        • 220
        • Podgorica

auto je spolja i iznutra extra......znaci ja nisam uspio da nadjem zamjerku...full oprema....preslo po kilometrazi oko 150000.....vozio je nisam ali jeste Extreme i kaze da je super po pitanju trapova..ja bih trebao popodne da odem sa stricem koji je doktor za alfe da je on pogleda po pitanju motora i ako se on slozi ostaje samo da predje kod mene u vlasnistvo
        FERRARI THE ULTIMATE DREAM MACHINE

there is nothing like ferrari.georgeus design and precision performance are the hallmarks of Enzo Ferrari`s automobiles....

Comment

• E_K_V
          CBC Senator
          • 09.05.2005
          • 220
          • Podgorica

prosla mi alfa pred nos...ja dogovorio cijenu i dok sam otisao da zavrsim nesto bez straha da ce proci jer je vec stojala malo duze tu dodje neki fudbaler i ostavi kaparu da ga ovaj ceka jos 10 dana za pare....e pa sprdnja..kako sam

nego sobzirom dasam se sa potrage za dizelom prebacio na benzinca onda me najvise interesovao 1.8TS....e sad najcesce nailazim na 1.6ts....e sad posto ja pojma nemam oko alfe..recite mi da li taj motor valja za nu..ipak i sa tim motorom ima vise konja i bolje performanse nego li moj 406 1.8 16v pa mi nesto cudni komentari da je taj motor slab za to auto i sl...eto da cujem neke komentare u vezi 1.6ts

there is nothing like ferrari.georgeus design and precision performance are the hallmarks of Enzo Ferrari`s automobiles....

Comment

• brzi_pas
            CBC Senator
            • 25.08.2005
            • 272
            • Podgorica

Motor je slab za taj auto jer se radi o Alfi, sa tim performansama bi neki passat imao oznaku GTI ili tako neshto...

p.s. Imash ja mislim kod Fandja jednu 1.9jtd na prodaju, njihovu, pa podji pogledaj, ako je njihova mora bit u odlicnom stanju...
            http://www.oltretutto-arcg.com Alfa Klub CG
            Alfa Romeo's GTV V6TB, 164 Q4 & 75 V6

Comment

• E_K_V
              CBC Senator
              • 09.05.2005
              • 220
              • Podgorica

evo sad pokusavam da nekako provalim koliko trose benzinci od 1.6 do 2.0...i sve nailazim na neke oprecne podatke...to vidjeh po nekim temama da neke 2.0ts pri normalnoj voznji torse i do 4-5 litara vise nego sto je fabricki navedeno a onda nadjem da i 1.6 trosi isto toliko pri normalnoj voznji...ajde da se radi o malo brzoj voznji pa ipak je 1.6 slabiji koji mora da se malo vise vrti i sl...ali opet nikako da stvorim sliku koliko bih mogao da ocekujem potrosnju od naprimjer jednog 1.8TS kroz grad..ili je ipak u pitanju Bg gdje su pretpostavljam ogromne guve pa iz tog razloga i ta potrosnja..mada u PG su guzve ogromne ali ne tokom citavog dana...a ja nekako te spic termine izbjegavam

Comment

• dekideki
                CBC Senator XXL
                • 26.07.2005
                • 1914
                • Beograd

1.6 je lep ali samo kad treba da platis registraciju, inace sto su vec naveli - za Alfu je slab. 25-35KS razlike mozda nije nesto specijalno, ali 1.8 a pogotovo 2.0 mogu da te prijatno iznenade sto se tice potrosnje... ako to gledas, onda ne uzimaj benzin bez da ugradis gas odmah po kupovini. ja dok nisam ugradio LPG, trosila mi je Alfa 155 2.0 16V benzina u proseku manje nego kec, pa ti vidi. zavisi s koje strane gledas stvari...

nesto ne razumem. kod vas dole do skoro svi pricali da ima Alfi po zelji, samo da biras... mozda se proculo da su dobra kupovina

btw, potrosnja (ako ne divljas previse) u gradu bi trebala da ti bude 10-12l, zavisi od doba godine... na otvorenom, znatno manje. kreni-stani voznja moze da ti odnese i 18, ali to je druga tema
                .

Comment

A shto jednostavno ne otvori novu temu Kupujem ALFU interesujeme to i to i kraj

Vidi, alfa nije mnogo teza od tvog pezoa, a u svakoj soluciji pruza mnogo bolje uzivanje u voznji, istina Pug. je udobniji ali nije to to, bar meni! A za Alfu je taj motor je mali u smislu to je Alfa! Ona sa 1.6 ima 120ks, a 1.8 ima 140ks e sad Golf 3 ima priblizno kila kao Alfa, a ima 115ks i to je kao GTI,a vecj GTI4 od 140ks je blaga zalost primema bilo kojoj alfi u svakom smislu! prema tome te priche da nije brza i to batali i zaboravi!
                  Sa Alfom mozesh da promashish kao niko, eto Brzi ti je rekao da podjesh kod Fandja, podji i vidjechesh 3 su bile kad sam ja bio jednoj puko kaish, drugoj crko motor i sa trecjom ne znam shta nije bilo u redu! U glavnom sve sa placa, sve kao da na njih kisha nikad nije pala, ova shto joj je motor crko, je bordo, prelijepa...
                  Tako da ako cjesh da kupish alfu da valja spremi da dash malo vishe od 4500e jer ako pochnesh da se cimash najebao si!
                  Ja cju da ti kazem, kaisheve spanere i ulje, to ti je redovan servis, sam platio neshto preko 260-270e, ali istina djelovi su mi stizali iz BGD jer ih u PG nema, za 1.6 i 1.8 ima jer su radjene kao sa fijatom, a preko 2.0 su kao Alfini motori! Prema tome, Vozio si Pezoa, i za njega su skupi djelovi, ali Alfa... Obavezno se spremi da cepash kesu!)
                  Plus uvijek cjesh biti nalozen neshto, od kad je vidish sjednesh u nju pa dok je budesh zakljuchavao!
                  I josh neshto idi na Alfa156.net sajt pogledaj opciju Tips i vidi shta kod alfe ne valja! Mozda ti to bude neka olakshica pri trgovini!

Comment

E d shto se potroshnje tiche, 5-6 l to ovi sa placa kad je voze na shlep, moja 2.0 16v 155ks troshi u prosjeku 12 gracke voznje, sa normalnom i malo brzom voznjom, a ta 18 sam 100% siguran da cje isto toliko da troshi jer varijator joj je 100% u p.m. A za 1.6, pa mozda nju dovedesh tu do 10.

Comment

• E_K_V
                      CBC Senator
                      • 09.05.2005
                      • 220
                      • Podgorica

a nisam htio jos jednu temu kad vec pocesmo pricu ovdje....u svakom slucaju od svih cujem iste komentare...uzmi alfu koja je ok da ne bi bilo posle da psujes alfu i sl...mada ja od toga ponekad steknem utisak da kad alfa krene da se kvari da joj se ne moze na kraj stati
                      sto se tice djelova koliko sam shvatio svi djelovi su koji spadaju da kazem pod neki redovni servis u rangu sa cijenama drugih proizvodjaca pa mozda i nize, e sad sto se tice nekih specificnih djelova sobzirom da mi brat radi sa djelovima i da znam jos neke ljude mislim da mi ni oni nece biti problem a i cijena bi u svakom slucaju bila niza dosta nego li da kupujem po ko zna kojim radnjama...majstora za nju imam i to vrhunskog tako da sam i po tom pitanju miran...
                      potrosnja....e sad mene je samo strah bio da ne bude uzeh benzinca a ne mogu na kraj da mu stanem jer zavisi koliko me ispane da li cu moci odmah ili kasnije malo da ubacim plin...tako nekako stvari stoje
                      ja za sad cekam...pokusavam da budem strpljiv ali sve mi ide teze i teze sto je najgore jos se lomim izmedju dizela i benzinca ali opet mislim da ce to biti benzinac..nisam pri tolikim parama da bih uzeo dizela..benzinci mogu da se nadju mnogo jeftinije..nego ja koliko vremena radim oko ovoga napicu se taj dan kad kupim neku

Comment

• brzi_pas
                        CBC Senator
                        • 25.08.2005
                        • 272
                        • Podgorica

Ma samo polako...

@dekideki, odje ima Alfi i to jeftinih, ali 156ca se svakom svidja (i nealfistima) tako da je nju malo teze nac po "dobroj" cijeni, ali moze...(ova crna sto je EKV-u nazalost ispred nosa proshla je bila perfekcija i to sa najljepshom opremom i to sve za 4500e)
                        @nevid, ja garantujem da su za Puga skuplji djelovi (bar osnovni) i da se lagaano mogu nac(kad ja za Lanciu nalazim djelove a ima ih 2ka moje u PG onda moze i za 156cu)
                        e, da i ta kod Fandja nije na popravku, nego sina mu (mislim da je Ivanova) i njoj nije crkava motor
                        @EKV- svako auto koje kupujesh treba da je u odlicnom stanju ako necesh da ulazesh u njega, bila to Alfa ili Gnojf (to znash...)

Comment

Brzi, imam i Puga, i Alfu
                          U Ital autu, kao naj naj za italijane su mi rekli da filter za gorivo u Alfi 156 ne postoji , fora nemaju ga pa ne postoji!
                          Kaisheve sam morao iz BGd. jer su mi i u Ital Autu i Auto boxu rekli da ih nemaju! Pa nisam valjda blesav da se sekam da donosim djelove iz BG-a kad bi ih imao ovdje!
                          a shto se pezoa tiche to se popravilo zadnjih par godina, ali djelova, koji malo izlaze iz redovne potroshnje hvali, mada stvarno mnogo manje nego prije!
                          A Alfi je crkao motor, prichao sam mu sa sinom, jer mi ovi iz bgda, nisu poslali dio koji je trebao pa ga je fandjo malo modifikovao, a za to vrijeme sam prichao sa tim momkom, i on je mnogo dobar majstor, inache liku je puckalo u kabini ono shto imate na tips na alfi156.net, to i meni pucka ja ga pitah da necjemo skinut konzolu da tu stavim silikona, a on mi puche od smijeha, ja kao shto je, kaze vidio i on ta pa je skinuo kaze pet dana je vracjao, i nikako krshteno da je uklopi, muka veli smo takva!

Comment

• brzi_pas
                            CBC Senator
                            • 25.08.2005
                            • 272
                            • Podgorica

Ma znam ja da nemaju-imaju, samo ako neko nemoze iz bgd-a da nabavi, lako moze i preko njih a i preko Fandja da naruci iz ITA i to bash povoljno...(provjereno stize za par dana)
                            A kod Fandja imaju par Alfi sto su "crkle" ali su sa placeva(konkretno ona bordo i josh jedna su iz "sawal" placa i cekaju da se naprave...)
                            a za puga konkretno neznam, znam da su za lagunu skuplji djelovi i da ih je teze nabavit...

Comment

• starac vujadin
                              CBC Senator XXL
                              • 27.08.2005
                              • 2617
                              • Stari grad

@Nevid
                              Dobro su ti rekli - ne postoji filter za benzin...

Comment

Kako, morcju da ga naruchim za koji dan kod Fandja? Tako smo se dogovorili!

Comment

Working...
                                X