POTROSNJA-pomoc-

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Milos
    CBC Senator XXL
    • 12.05.2005
    • 700
    • Beograd, carraburma

51l je kapacitet, a pali se od 9l!

Comment

• ferry
      CBC Veteran
      • 31.01.2007
      • 101
      • Beograd

ako je tako znaci da ti je potrosnja oko 11.5l/100km, to je po meni sasvim ok, pa zastava 101 ce da posrce toliko.

Comment

• Milos
        CBC Senator XXL
        • 12.05.2005
        • 700
        • Beograd, carraburma

smesno zvuci ali taj motor ladno potrosi po gradu u zimskom periodu 13-15 litara, ja sam mislio da mi nesto ne valja na autu!
        kako se vreme stabilizuje eto i manje potrosnje... ali nisam uspeo ispod 10 da je spustim!

motor poprilicno napregnut + 1250kg (preteska karoserija za agregat)
        i maltene non stop na punom gasu nije ni cudo...
        dok je na otvorenom do 110 zaista dobra, izmedju 6 i 7 litara!

Comment

• spanjeli
          CBC Senator XXL
          • 17.09.2005
          • 532
          • Nis

Originally posted by Milos
          51l je kapacitet, a pali se od 9l!
          Odakle izvuce tih 9l,da si reko 5 ili 10 ali bas 9

--------------------------------------------------------------------------------

ako je tako znaci da ti je potrosnja oko 11.5l/100km, to je po meni sasvim ok, pa zastava 101 ce da posrce toliko.
          Kako si dobio tu cifru od 11.5,meni je sve nesto blize 12.5l
          Originally posted by Sheta_Junior
          Tata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!

Comment

• ferry
            CBC Veteran
            • 31.01.2007
            • 101
            • Beograd

@spanjeli
            Pa rukovodeci se Milosevim podacima, ako je 51l pun - 9l rezerva = 42l racunah da je toliko potroseno za tih 360km
            - al sad vidim da si napisao da nisi napunio rezervoar, tako da je tvoja procena verovatno bliza istini.

Comment

• GT
              CBC Senator XXL
              • 01.12.2006
              • 337
              • Beograd

Znaci to oko potrosnje je jako zanimljivo u najmanju ruku!

Posto u moj rezervoar za plin stane tacno 30 litara, predjem sa tim skoro pa svaki put 300 kilometara sto racunicu svodi na 10 litara plina od koje je 40 % gradske i 60 % voznje na otvorenom!
              Da budem precizniji, prvih par minuta uvek ga zagrejem na benzinu i onda prebacim na plin, sto potrrosnju povecava za jos malo, ali hajde neka to ne bude 10 nego 11 litara na 100 kilometara!
              Da budem jos precizniji, tako je od marta pa sve do novembra, a zimi sa 30 litara imam oko 260-270 kilometara autonomije, znaci tu je negde od oko 11 litra, a ako uracunam zagrevanje na benzinu kao i malopre neka bude maximalnih 12 litara na 100 kilometara!
              Da ne zaboravim da napomenem da je ista stvar sa klimom i bez, da li je gas do kraja ili ne, jednostavno za godinu dana voznje i testiranja neprestanog situacija je nepromenjena! Naravno da ima razlike, ali je zaista neprimetna, nekad manja, nekad veca, a nekad i stvarno neprimetna, uzimam u obzir stalno drugu situaciju, guzva u gradu, semafori, spoljna temperatura, kvalitet goriva...

Ako uzmemo u obzir da je potrosnja plina veca nego potrosnja benzina, mogu da zakljucim samo koliko mi benzina trosi auto! E sad moje subjektivno misljenje govori da mi benzina trosi duplo vise i brze, ali to ja umisljam zbog cene istog i psiholoskog opterecenja kad vozim na benzinu, sve mi se cini da mi negde curi!

E da, u pitanju je 2.0 Twin Spark...

Originally posted by ferry
              e to su tek pacijenti, tesko da ces naci vlasnika golfa II diesel koji ti nece tvrditi da njegov golfi? trosi 4.5l nafte po gradu ...
              Hehe, pa i ti si mu nekako tu negde, VW, Seat... NHF
              "Driving an Alfa Romeo is not like driving an ordinary car in an ordinary context. It is pure driving desire turned into a car which is also the expression of one's personality. When you are in the driving seat, your hands on the leather steering wheel, you are at one with your Alfa Romeo: the road before your eyes, the tyres's grip on the road, your heart beating at the same rpm of your engine."

Comment

• spanjeli
                CBC Senator XXL
                • 17.09.2005
                • 532
                • Nis

Juce sam promenio filter, a danas,dok vi ovo citate,ja cu najverovatnije biti u bg-u pa cemo videti kolika je potrosnja na otvorenom
                Tata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!

Comment

• ferry
                  CBC Veteran
                  • 31.01.2007
                  • 101
                  • Beograd

Originally posted by GT
                  Hehe, pa i ti si mu nekako tu negde, VW, Seat... NHF
                  Neka bude tako kad ti kazes
                  Ipak golf II i Ibiza i nisu bas za poredjenje, da se porediti sa polom Mk III posto deli platformu s njim i fabiom.

Comment

• spanjeli
                    CBC Senator XXL
                    • 17.09.2005
                    • 532
                    • Nis

E ovako,bio u BG-u presao 524 km sa punim rezervoarom(51 l valjda) od toga oko 50km u gradu a ostatak na otvorenom pri 130-170 uglavnom 140km/h sa ukljucenom klimom,pa ispada da mi je potrosnja blizu 10l
                    Sto je mnogo,mnogo je...

Comment

• Milos
                      CBC Senator XXL
                      • 12.05.2005
                      • 700
                      • Beograd, carraburma

mogu samo da ti kazem da uopste nisi realan!

sagledaj cinjenice pa onda iznesi zakljucak!?

Comment

• Hermes
                        CBC Senator XXL
                        • 14.02.2006
                        • 1306
                        • https://t.me/pump_upp
                        • bemve

Bio si u Bg-u i nisi otisao kod IvanaT da ugradis plin?

Zamisli da trosi preko 15, a u stvari placas kao da trosi 6
                        https://t.me/pump_upp

Comment

• Majstor BOB
                          CBC Senator XXL
                          • 27.04.2006
                          • 340
                          • Zemun

1.4 TS najviše troši ..jednostavno jer je mala kubikaža i više se napreže da izgura šasiju... Imao sam i ja taj motor....

Ona toliko troši i to je to.
                          Astra GSI

Comment

• spanjeli
                            CBC Senator XXL
                            • 17.09.2005
                            • 532
                            • Nis

Bio si u Bg-u i nisi otisao kod IvanaT da ugradis plin?
                            Kad budem sakupio 650eurica nema potrebe da idem za BG,imam ja majstora ovde u Nisu koji ce to da sredi

mogu samo da ti kazem da uopste nisi realan!

sagledaj cinjenice pa onda iznesi zakljucak!?
                            Pokusacu...

Ma u sustini nije bitno ako toliko trosi,bitno je da nista nije uzrokovalo toliku potrosnju,mislim da nije nesto neispravno i tako to, a ako je to po vama normalno onda je normalno!

Comment

• ferry
                              CBC Veteran
                              • 31.01.2007
                              • 101
                              • Beograd

Originally posted by spanjeli
                              Sto je mnogo,mnogo je...
                              Salis se, nemoj je voziti preko 110, trosice ispod 8

Comment

• Alfa145
                                CBC Član
                                • 03.08.2005
                                • 23
                                • Belgrado

A kako da je vozi ispod 110 ??? U rikverc???????
                                Whereas a BMW or an Audi might be a fashion statement, the Alfa is a serious car for serious drivers. If thats you, then youll love it.

Comment

Working...
                                X