Sta pije JTD

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • E_K_V
    CBC Senator
    • 09.05.2005
    • 220
    • Podgorica

znate sto mi je sad cudno jos...bio sam danas na dijagnostiku i majstor mi kaze da je sve super da moze biti da je nedje crijevo do interkulera osteceno, ali ono sto mi je bilo najjinteresantnije jeste to sto mi je i on rekao da sipam dizel tj D2 a covjek vazi vjerovatno za najboljeg majstora za alfe u CG koliko znam....
    FERRARI THE ULTIMATE DREAM MACHINE

there is nothing like ferrari.georgeus design and precision performance are the hallmarks of Enzo Ferrari`s automobiles....

Comment

• Bane R
      CBC Senator XXL
      • 27.03.2006
      • 1769
      • Beograd

A šta će on imati da opravlja ako vi budete sipali kvalitetno gorivo?

Hajde ljudi, određeni broj dizel motora nikada nije prodavan u Srbiji zato što je proizvođači nemaju poverenje u taj naš eurodizel. Što znači da nam treba bolje i od eurodizela.

Ako eurodizel nije za commonrail motore. Za šta je? Za benzince ?

Comment

Kod kojeg si majstora bio?

Comment

• brzi_pas
          CBC Senator
          • 25.08.2005
          • 272
          • Podgorica

@nevid "Kod kojeg si majstora bio?"

-isto pitanje???
          http://www.oltretutto-arcg.com Alfa Klub CG
          Alfa Romeo's GTV V6TB, 164 Q4 & 75 V6

Comment

• E_K_V
            CBC Senator
            • 09.05.2005
            • 220
            • Podgorica

FANDJO
            FERRARI THE ULTIMATE DREAM MACHINE

there is nothing like ferrari.georgeus design and precision performance are the hallmarks of Enzo Ferrari`s automobiles....

Comment

E sad stvarno nebih volio da sam na tvom mjestu Moj savjet probaj bezolovni i probaj kako regauje kad mu se primakne upaljach!) Shala naravno, nemoj da gubish odma glavu, to je ipak Alfa, kako cje sad da me izpsuju ali stvarno je tako, mozda da prbash da izvuchesh malo iz rezervoar pa da utvrdish shta je unutra vecj bilo...

Comment

• Car
                CBC Senator XXL
                • 07.07.2005
                • 900
                • Beograd

Cekaj, sta ima da utvrdi sta je bilo u rezervoaru?!
                JTD je commonrail i sipa se euro diesel, ne znam kako to jos uvek nije jasno?
                D2 je nespojiv sa euro 3 a kamoli nekom novijom normom.

Sad budi srecan ako pola radnog veka auta nije proslo troseci D2

Comment

• Car
                  CBC Senator XXL
                  • 07.07.2005
                  • 900
                  • Beograd

Ne verujem da na bilo cijem cepu pise EURO DIESEL, kad negde u inostranstvu koliko ja kapiram ne mozes ni da sipas D2.

Comment

• brzi_pas
                    CBC Senator
                    • 25.08.2005
                    • 272
                    • Podgorica

Jedna interesantna iformacija, koliko sam ja upucen mi nemamo euro dizel, nego "eko-dizel" koji je neshto "izmedju" nit' je D2 nit' je "euro"...

Comment

• BRABUS
                      CBC Senator XXL
                      • 15.10.2004
                      • 2399
                      • London

E_K_V, cime ti je argumentovao doticni majstor tu preporuku o sipanju D2 ?

Comment

• starac vujadin
                        CBC Senator XXL
                        • 27.08.2005
                        • 2617
                        • Stari grad

Za crnogorsko trziste ce morati da naprave cep na kome pise "eko dizel"

Comment

• brzi_pas
                          CBC Senator
                          • 25.08.2005
                          • 272
                          • Podgorica

@brabus:
                          Argumentovao je vjerovatno "suvocom" nasheg lijepog "eko_dizela" jer niko od uvoznika ne daje garanciju na djelove vezane za dizel(pumpa,dizne......) zbog nasheg goriva...
                          Majstor sto mu je to argumentovao i sam ima 2komada Alfi JTD tako da je vjerovatno i sam imao problema, ja ne vozim dizela ali kazu da je "bolji" obicni jer je vishe "masan" ako sam se dobro izrazio...

Comment

• Ljubo
                            CBC Senator
                            • 18.10.2005
                            • 278
                            • Kraljevo

Ja ti preporucujem da uzmes lepo knjizicu auta i procitas sta kaze o karakteristikama goriva koje treba da sipas.

Ja vozim evo vec vise od godinu i po dana Almeru N15 2.0d, 1998.godiste i presao sam njome malo vise preko 40.000km.
                            Prethodni vlasnik je sipao naizmenicno, jedan rezervoar D2 a drugi Eurodizel. D2 je sipao zbog cuvenog 'podmazivanja' i preporuka od strane majstora.

Po kupovini auta, a prilikom opsteg pregleda kod ovlascenog prodavca i servisera mi je receno da apsolutno treba da sipam samo Eurodizel.

I ja tako i radio godinu dana da bih onda slucajno od jednog majstora (koji je radio kod drugog ovlascenog servisera) cuo da ovi gorepomenuti lupaju gluposti i da treba da sipam samo D2 - u fazonu zbog 'podmazivanja' a i zbog toga sto nemam pumpu koja zahteva cistije gorivo.
                            I ja tako presao na D2 sa dva puna rezervoara da bih poceo da osecam neke simptome (koji su se mozda sasvim slucajno bas tada javili i nemaju veze sa gorivom) tipa nemirniji i bucniji rad motora. Zabrinuo se da nije u pitanju gorivo, postavio ovde par pitanja da bih na kraju uzeo knjizicu gde je bese pisalo da, izmedju ostalog, treba da sipam gorivo sa cetanskim brojem ne manjim od neke cifre, odem na sajt NIS-a i vidim da taj uslov ne ispunjava D2 vec tadasnji Eurodizel.
                            Od tada sipam samo Eurodizel...

Inace, na satu ima 140.000km, ja presao oko 40.000km sa prakticno Eurodizelom i, makar do sada, nije imalo posledica po pumpu.

Da sam na tvom mestu, bez razmisljanja bih sipao Eurodizel, ali ipak i procitao zahtevane karakteristike goriva u knjizici.

Comment

• Car
                              CBC Senator XXL
                              • 07.07.2005
                              • 900
                              • Beograd

Originally posted by brzi_pas
                              Argumentovao je vjerovatno "suvocom" nasheg lijepog "eko_dizela" jer niko od uvoznika ne daje garanciju na djelove vezane za dizel(pumpa,dizne......) zbog nasheg goriva...
                              A gde to ne daju? Ako u tom komentaru ukljucujes i Srbiju ovo je najveca glupost koju sam cuo. Naravno da imas potpunu garanciju, nema uvoznik nista s tim. Kako funkcionise u Crnoj Gori nemam predstavu.

Comment

• BRABUS
                                CBC Senator XXL
                                • 15.10.2004
                                • 2399
                                • London

VW grupa nije davala do skoro za delove motora koji mogu da stradaju usled prljavog goriva....neznam za druge, ali moguce da i oni imaju slicno

Comment

Working...
                                X