plin - da ili ne

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bor
    CBC Početnik
    • 23.02.2007
    • 1

plin - da ili ne

Pozrdav Alfisti!
    Ja sam nov u celoj ovoj prici, i krenuo sam relativno skromno - 146-ica, 1.4 Boxer, 97. godiste.
    Posto je potrosnja benzina prilicna, hteo sam da Vas pitam sta vi mislite o ugradnji plina i da li neko zna dobrog majstora za to u istocnoj Srbiji (Bor, Zajecar, Knjazevac, Negotin, Paracin, Jagodina...).
    Pored toga, cuju mi se hidropodizaci, pa mi je neko rekao da moram sve da ih menjam. Da li postoji neki drugi (jeftiniji) nacin da se to sredi?
    Pozdrav, Bor.
  • GT
    CBC Senator XXL
    • 01.12.2006
    • 337
    • Beograd

Tu postoje dva pitanja, jedno je vezano za isplativost i upotrebljivost plina, a drugo je iskljucivo pitanje predrasuda i licnog misljenja!

Ako izuzmes predrasude i misljenje pojedinaca da se na plin samo kuva, definitivno je DA za plin!
    Mnogo je razloga za to, neki su ocigledni kao ekonomicnost, a drugi opet naizgled nebitni kao sto je ekologija, ali ne postoji ni jedna objektivno negativna strana plina, sto ce ti potvrditi i ovi koji na to gledaju sa predrasudama!

Ako ti ne smeta da malo modifikujes auto, malo manje prtljaznog prostora i vise kilometara za manje novca, samo napred!
    "Driving an Alfa Romeo is not like driving an ordinary car in an ordinary context. It is pure driving desire turned into a car which is also the expression of one's personality. When you are in the driving seat, your hands on the leather steering wheel, you are at one with your Alfa Romeo: the road before your eyes, the tyres's grip on the road, your heart beating at the same rpm of your engine."

Comment

• marek
      CBC Senator
      • 16.09.2005
      • 243
      • Beograd

Nemamo stvarno nikoga da ti preporucimo na tu stranu, dodji do Bg-a kod IvanaT - servis Rasic, nemoj da zalis pare za to malo goriva do BG-a i nemoj da zalis pare za lambda kontrolu, sve ce to brzo da ti se vrati.
      Poz

Comment

• GT
        CBC Senator XXL
        • 01.12.2006
        • 337
        • Beograd

Upravo tako!
        "Driving an Alfa Romeo is not like driving an ordinary car in an ordinary context. It is pure driving desire turned into a car which is also the expression of one's personality. When you are in the driving seat, your hands on the leather steering wheel, you are at one with your Alfa Romeo: the road before your eyes, the tyres's grip on the road, your heart beating at the same rpm of your engine."

Comment

• Dr.MoRo
          CBC Član
          • 27.11.2006
          • 31
          • Vrbas

Plin DA ali SEKVENCIONALNI (nacices na drugim topic-ima razliku izmedju venturi i sekvencionalnog plina),znam da mnogi imaju venturi plin i a im dobro radi ali to je relativno,sto kaze Dora kad sam bio kod njega da izvadim svoj venturi"osmorici radi ,a dvojica imaju nevidjene probleme koje nikad nece resiti".Meni su se desavale eksplozije,dva puta sam menjao kuciste filtera vazduha,pa svecice kablove,protokomer lambda sondu,poludeo sam od plina.Ovo su moja iskustva,sad ce verovatno da se nadje neko i da kaze "meni radi dobro venturi",drago mi je zbog svih kojima dobro radi,ali sto se tice mog misljenja nemoj da ugradjujes nista osim sekvencionalnog koji nije ispod 800 eura bar je bio toliko zadnji put kad sam pricao sa Dorom,i sto se tice majstora ,dobro ti kazu nemoj da zalis pare za gorivo otidji kod dobrog majstora isplati se ja ti preporucujem DORU iz NS malo je daleko ali isplati se prvo je alfista,drugo dobar je majstor,a na kraju super je kao covek,e to ti je moje misljenje o plinu

Comment

• Milos
            CBC Senator XXL
            • 12.05.2005
            • 700
            • Beograd, carraburma

Originally posted by VRBASANIN
            a na kraju super je kao covek
            pa ovo je valjda na prvom mestu

Comment

• GT
              CBC Senator XXL
              • 01.12.2006
              • 337
              • Beograd

Pre svega ne mozes na auto koji je u kriminalnom stanju stavljati plin, znaci mora da radi maximalno dobro na benzinu da bi uopste iko normalan hteo da ti stavi ugradi plin!
              Ukoliko zadovoljavas ovaj zahtev i ukoliko uradis plin kod Dore ili kod IvanaT neces imati nikakvih problema sa venturi sistemom koji za tvoj auto treba da kosta oko 500 eura!

U svakom slucaju neka ti i oni to potvrde!

Comment

• Dr.MoRo
                CBC Član
                • 27.11.2006
                • 31
                • Vrbas

Originally posted by GT
                Pre svega ne mozes na auto koji je u kriminalnom stanju stavljati plin, znaci mora da radi maximalno dobro na benzinu da bi uopste iko normalan hteo da ti stavi ugradi plin!
                Ukoliko zadovoljavas ovaj zahtev i ukoliko uradis plin kod Dore ili kod IvanaT neces imati nikakvih problema sa venturi sistemom koji za tvoj auto treba da kosta oko 500 eura!

U svakom slucaju neka ti i oni to potvrde!
                Moj je auto bio u tip-top stanju kad je stavljen plin,posle jedne eksplozije sve je otislo u p... m...... puklo kuciste,otiso protokomer i onda kola nizbrdo,stvarno prve dve godine sve je bilo ok.Posle zamenim kuciste,svecice,protokomer,kablove,proverim struju i 500 km sve OK,posle toga vozim idem u grad i samo EKSPLOZIJA,nisam mogao da verujem,stao sam sa strane i kad sam otvorio haubu imao sam sta da vidim,ponovo puklo kuciste sutra kod majstora otiso protokomer,e POVRACALO MI SE stavite se u moju poziciju,strasno onda sam ponovo kupio novo kuciste i sve sredio i ponovo mi smrdljivo(izvinite zbog psovanja kad se setim poludim) kuciste pukne i pocne da mi se pali brizgaljka na tabli e tad sam poludeo i izvadio sranje STA BI VI URADILI? dobro je sto nisam zapalio kola.Kupio sam sva kucista od polovnih kola kod nas,sad sam ponovo u Pancevu kupio polovno posto sam proslo lepio

Comment

• marek
                  CBC Senator
                  • 16.09.2005
                  • 243
                  • Beograd

Brate ne znam sta da ti kazem, svi ce ti reci da je venturi sa lambda kontrolom dovoljan za taj auto, bez lambde ja ne bih stavljao. E sad ti napisi gde si ugradio plin i koji pa mozemo da pricamo. Ne bi trebalo da plasis coveka dzabe.
                  Pozzz

Comment

• Dr.MoRo
                    CBC Član
                    • 27.11.2006
                    • 31
                    • Vrbas

Originally posted by marek
                    Brate ne znam sta da ti kazem, svi ce ti reci da je venturi sa lambda kontrolom dovoljan za taj auto, bez lambde ja ne bih stavljao. E sad ti napisi gde si ugradio plin i koji pa mozemo da pricamo. Ne bi trebalo da plasis coveka dzabe.
                    Pozzz
                    Ja sam plin stavljao u Subotici u EUROGAS firmi,lovato,venturi sistem,a mozda si u pravu ne treba plasiti coveka mozda se meni tako zadesilo,ali morate me razumeti sto sam ovako kivan,sve u svemu vi ga posavetujte od gnevnog coveka (mene) nema dobrog saveta.
                    pozd.

Comment

• starac vujadin
                      CBC Senator XXL
                      • 27.08.2005
                      • 2617
                      • Stari grad

Eto...uplasio se covek...

Comment

• niksek
                        CBC Član
                        • 25.03.2006
                        • 37
                        • Užice

Re: plin - da ili ne

Originally posted by bor
                        Pozrdav Alfisti!
                        Ja sam nov u celoj ovoj prici, i krenuo sam relativno skromno - 146-ica, 1.4 Boxer, 97. godiste.
                        Posto je potrosnja benzina prilicna, hteo sam da Vas pitam sta vi mislite o ugradnji plina i da li neko zna dobrog majstora za to u istocnoj Srbiji (Bor, Zajecar, Knjazevac, Negotin, Paracin, Jagodina...).
                        Pored toga, cuju mi se hidropodizaci, pa mi je neko rekao da moram sve da ih menjam. Da li postoji neki drugi (jeftiniji) nacin da se to sredi?
                        Pozdrav, Bor.
                        Imam taj motor (1.4) u 145.ici i Lovato plinski uređaj, prešao sam 40.000km i još ni jedanput nisam bio u servisu za plin. Redovno menjam ono što je potrebno i stvarno ti toplo preporučujem da to ugradiš. Jedino što je bilo na samom početku (odmah nakon ugradnje) su detonacije i odmah sam zamenio svećice i od tada ništa.
                        To je moje iskustvo

Comment

• darkozi
                          CBC Član
                          • 09.03.2007
                          • 24
                          • Montenegro,Tivat

Re: plin - da ili ne

Imam i ja 146 1.6 boxer mada mi to nije mnogo potrosnja nekih 7-10l ali plin u alfu definitivno NE,NE u bilo koje auto,jezim se od plina!
                          ALFA ROMEO146

Comment

• Alfa145
                            CBC Član
                            • 03.08.2005
                            • 23
                            • Belgrado

hmmm... 7-10l moja trosi manje od 10 litara samo dok je parkirana

sorry za off, ali morao sam da primetim
                            Whereas a BMW or an Audi might be a fashion statement, the Alfa is a serious car for serious drivers. If thats you, then youll love it.

Comment

• darkozi
                              CBC Član
                              • 09.03.2007
                              • 24
                              • Montenegro,Tivat

Re:

Merio sam prosle godine kada sam isao za Srbiju trosila je na otvorenom oko 7.5l,a kroz grad trosi oko 10l,mada je ja uvek vozim na 2-2500 obrtaja,znaci ne gazim je nesto opako!Pozdrav!Mada nameravam da je prodam ali ce opet biti Alfa Romeo definitivno!
                              ALFA ROMEO146

Comment

Working...
                              X