Alfa Romeo 146 par problema!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • darkozi
    CBC Član
    • 09.03.2007
    • 24
    • Montenegro,Tivat

Alfa Romeo 146 par problema!

E ovako imam par problema sa mojom alfom,prvi je-ne mogu da otkljucam sa vozaceve strane,samo sa suvozaceve,zakljucava se sa obe!centralna brava je u pitanju!
    Drugi problem-svetla su mi slaba-podesavao sam ali i dalje,neznam sta je u pitanju,nisu jako slaba ali slabija nego sto je normalno
    treci problem-grejanje radi slabije, kada pustim da duva samo napred na sofersajbnu tu duva koliko-toliko toplo ali prema kabini hladno.nema klimu.
    cetvrti problem-neznam dali sam utripovao ali mi se cini da u prvu i drugu brzinu teze ubacujem nego u ostale i to pogotovo kad je tek upalim.
    Znam da nisu neki strasni problemi ali me to nervira inace je ostalo tip-top!Hvala!
    ALFA ROMEO146
  • darkozi
    CBC Član
    • 09.03.2007
    • 24
    • Montenegro,Tivat

Re: Alfa Romeo 146 par problema!

Da i treba mi savet kako da sredim zadnju tablu sa zvucnicima jer sam stavio drvenu ali je preteska za nosace pa su zabice popustile jer su okacena dva zvucnika precnika 24cm i ispod je zakaceno pojacalo!Cekam vase predloge!Hvala!
    ALFA ROMEO146

Comment

• GT
      CBC Senator XXL
      • 01.12.2006
      • 337
      • Beograd

To oko brave je verovatno ulozak brave koji je zaglavio na tu jednu stranu, ali nisam bas najsigurniji!
      Svetla ti mogu biti slaba iz vise razloga, uzmimo za pocetak sijalice, pa onda stanje reflektujuce povrsine, pa onda treba proveriti da li negde gubi struju, a onda videti jesu li ti farovi originalni! Originalni su Hella, a sve drugo ne radi kako valja! Sledece sto pravi problem je podesavanje farova, ugradjivani su plasticni delovi koji puknu od prevelikog zagrevanja, vremenom postanu krti!
      Sto se tice grejanja moras da proveris u kakvom ti je stanju polen filter (ako ga ima) i onda stanje sajli preko kojih se otvaraju i zatvaraju klapne! To svev gledas kad skines centralnu konzolu, ne znam koji tip imas, ako je noviji mogao bih i slike da ti postavim!
      Ako ide teze u startu, pa i ako zakrci, pogotovo u rikverc lamela je na kraju u najvecem broju slucajeva!
      Zadnja tabla... Skini te zvucnike i odradi to kako valja...
      "Driving an Alfa Romeo is not like driving an ordinary car in an ordinary context. It is pure driving desire turned into a car which is also the expression of one's personality. When you are in the driving seat, your hands on the leather steering wheel, you are at one with your Alfa Romeo: the road before your eyes, the tyres's grip on the road, your heart beating at the same rpm of your engine."

Comment

• darkozi
        CBC Član
        • 09.03.2007
        • 24
        • Montenegro,Tivat

GT svaka cast brz si!shvatio sam sve,sem menjac ne krci nego jednostavno ide tesko a za zadnju tablu ne razumem kako da odradim kako valja?
        ALFA ROMEO146

Comment

• GT
          CBC Senator XXL
          • 01.12.2006
          • 337
          • Beograd

Hehe zadnja tabla... Pa znas kako, mnogo je sve to lagano da bi drzalo te tvoje zvucnike, jos kad na to dodas tvrdocu auta shvatis da to sve i nije neko najsrecnije resenje!

Pretpostavljam da ti ta dva zvucnika sluze da pokriju one nize frekvencije, pa to se resava sa sistemom u gepeku, ili ako zelis zdrav ton, bez nepotrebnog brundanja, stavi ozbiljne zvucnike na njihova originalna mesta, prednja i zadnja vrata, ali opet kazem mozes da ih pojacas sa dve desetke u gepeku, koje su naravno u kutiji...

Duga je ovo prica, moze se resiti na dosta nacina jer osnovna pravila akustike skoro i da ne vaze, sama unutrasnjost automobila je jako nezahvalna za bilo kakvo ozbiljnije projektovanje, jedina pozitivna stvar je sto je sve udenfovano i lepo se obrazuju skoro sve frekvencije!

Zakljucak, teska daska i zvucnici za krhku Alfinu konstrukciju plastika u gepeku, vracaj originalnu i malo bolje isplaniraj zvucnu sliku i izvore zvuka!
          "Driving an Alfa Romeo is not like driving an ordinary car in an ordinary context. It is pure driving desire turned into a car which is also the expression of one's personality. When you are in the driving seat, your hands on the leather steering wheel, you are at one with your Alfa Romeo: the road before your eyes, the tyres's grip on the road, your heart beating at the same rpm of your engine."

Comment

• darkozi
            CBC Član
            • 09.03.2007
            • 24
            • Montenegro,Tivat

Slusaj ovo druze-fabricka mesta u vratima popunjena 4 zvucnika imaju,10-ka u gepeku ima ali ne 10-ka vec 12-ca woofer,pojacalo okaceno na tablu znaci ta dva zvucnika i woofer su spojeni na pojacalo a u vrata 4 zv na player tu nema nista viska,imalo je pored dva na tabli bile su jos dve elipse ali sam ih izbacio,ali bez ovih dva zadnja zvucnika nije to dovoljno za moj ukus!
            ALFA ROMEO146

Comment

• GT
              CBC Senator XXL
              • 01.12.2006
              • 337
              • Beograd

E onda ti ne mogu pomoci... Zvuk mi je profesija i to o cemu govoris je skoro pa besmisleno! Ali, ukusi su razliciti, blablabla...

Da jos nesto, dve desetke rade kao jedna petnaestica tako da ta dvanaestica je malo u tvom slucaju!

Comment

• darkozi
                CBC Član
                • 09.03.2007
                • 24
                • Montenegro,Tivat

Da ali ja ne volim previse basa,postujem tvoje misljenje,ali mi daj resenje jer mi je zvuk preslab sa tim zvucnicima u vratima!
                ALFA ROMEO146

Comment

• darkozi
                  CBC Član
                  • 09.03.2007
                  • 24
                  • Montenegro,Tivat

Mislim ti verovatno pretpostavljas kako se to cuje,definitivno najglasnija auto muzika u gradu ali ja to volim,ali zelim to nekako da sredim,to mi je uvek bila zelja da imam haos muziku u autu.
                  ALFA ROMEO146

Comment

• Majstor BOB
                    CBC Senator XXL
                    • 27.04.2006
                    • 340
                    • Zemun

Što se tiče klime, proveri sledeće sledeće.

Na suvozačevoj strani kod nogu, sa leve strane imš jedan poklopac. Skini ga i pogledaj da nije spala cev kroz koju struji vazduh i raspoređuje se po kabini. To se meni desilo sa 146 pa nije grejala nazad... ako nije to onda ti je zabola klapna verovatno..Inače 146 počinje da greje maaaaaalkice kasnije.. dont vori...

A što kaže GT probaj sa sijalicama matori......
                    Astra GSI

Comment

• Milos
                      CBC Senator XXL
                      • 12.05.2005
                      • 700
                      • Beograd, carraburma

na dosta menjaca je slucaj da je malo tvrdji za prvu i drugu, a ja bi pokusao sa drugim uljem u menjacu - sintetikom! trebalo bi da dobijes lakse saltanje dok je hladno!

sto se muzike tice, pojacalo usrafi na zadnju klupu - naslon, kod mene je stajalo tako, apsolutno ne smeta i dostupnije je za kojekakva stelovanja!

ako imas serijsku muziku u vratima to je problem!
                      i da li su zvucnici u vratima zakaceni na radio ili pojacalo? jako bitna stvar!
                      kakvo pojacalo imas? napisi malo vise o tvom setapu, mozda ti malo vise pomognemo!?

Comment

• veXon
                        CBC Senator XXL
                        • 26.07.2006
                        • 571
                        • Beograd, Vozdovac

Ako imas problema sa ubacivanjem u prvu i drugu samo dok je auto hladan, definitivno je ulje, i treba sipati sintetiku!
                        Inace je poznato da je boxerov menjac "drugaciji" od drugih... ja znam da na mom autu ko god da ga vozi mora da zakrci... dok se meni to desava jednom u sto godina... znaci moras ga nauciti
                        U slucaju da se ubacuje teze u brzinu i kada je ulje zagrejano... onda ti verovatno propada sinhron

Comment

• Wulfy
                          CBC Veteran
                          • 08.11.2006
                          • 109
                          • Budva

kod mene je isti slucaj sa vratima. Znaci na vozackim vratima ne radi centralna, na suvozackim radi.
                          Tu je bio jedan kratak spoj u bravi (ovoga puta bez fotografija, ne da mi se rasturati vrata) i skinuo bespotrebne kablove.
                          No, ja imam jednu veliku prednost, imam ugradjen alarm, pa otkljucavam na dugme.
                          Ako ti nije stalo da imas kvalitetan alarm, vec da imas centralnu bravu i otkljucavanje na daljinski imalo je u Novi da se kupi alarma za 30 eura i to montiras.
                          Tako ti centralna radi sa koje god strane automobila pridjes.
                          Drugo resenje je da nadjes ispravnu bravu sa vozacke strane.
                          Znam sa bar jos jedan slucaj 146-ce sa problemom vozackih vrata tako da se pitam da nisu u fabrici sto omanuli.

ja sam imao prije 146-ce 33-ku i iznenadio sam se koliko je 33-ka imala bolja svjetla. Sta god uradio moras da se pomiris da oborena svjetla na 146 i ,,nisu nesti narocito''.

oko grijanja, ne znam, ja imam klimu i savrseno funkcionise

promjeni ulje u mjenjac. To je obavezna stavka koju ja uradim kada kupim polovno auto. Mada opet dok je ulje hladno teze ces ubacivati u prvu i drugu brzinu. No, opet ne smije biti preteranog otpora. Jedino kada dodjem u Tivat, ili ti u Budvu pa da ti dam moju Alfu pa da uporedis...
                          brum brum brum bruuuuuuuuuuuuuuuum
                          i kez od uva do uva

Comment

• darkozi
                            CBC Član
                            • 09.03.2007
                            • 24
                            • Montenegro,Tivat

Hvala vam svima na pomoci,znaci svetla i grejanje je takvo kakvo jeste,u menjac da promenim ulje a centralnu kod majstora.a sto se tice muzike nije problem ozvucenje vec sto je preteska zadnja tabla!inace nista nije fabricka muzika!znaci problem je sto ta tabla odvaljuje zabice sto drze plastiku na zadnjoj tabli!
                            ALFA ROMEO146

Comment

• GT
                              CBC Senator XXL
                              • 01.12.2006
                              • 337
                              • Beograd

Nadji Osram Silverstar sijalice, trebalo bi da su oko 20 eura par i sa njima ces dosta poboljsati svetla, stavis ih naravno samo na oborena...

Comment

Working...
                              X