Primetio sam već duže vreme ,da kada auto ne palim duže od 24h,prilikom paljenja,kada startujem mašinu,motor oko 5 sec đuska između 500 i 1000 o/min,tj. radi nemirno.Nakon 5 sec nemirnog rada, ler gas dođe na normalu i to se više ne ponavlja,ni u toku vožnje ni prilikom nekog drugog paljenja u toku dana.Nemam problema sa ler gasom,stoji uvek zakucan na 900 0/min,kada je mašina u radnoj temperaturi i posle bilo kog režima vožnje.Ne znam da li se ovo još nekome događalo,čisto bih voleo da čujem mišljenja, pre nego što odem u servis.
problem pri paljenju
Collapse
X
-
da se razumemo takvo ponasanje motora nije normalno...
primetio sam da dosta alfi ima taj problem, i verujem da se stvar svodi na nesto od sledecih stvari...
1. mozda vuce negde falsh vazduh, i to je malo verovatno ...
2. Air Mass Meter (hot film bosch shit hfm4 ili hfm5) dosta price o tome je vec bilo (bez diagnostike i tacne data liste se ne moze proveriti da li je ispravan ili jok...
3. lambda sonda , krepava, ili pak lazhe... moze da se ustanovi da li radi ili jok...
4. prljavi injektori...
sve ovo moze da utice da se fuel trim u radu pomeri dosta u + ili - te da se pri paljenju hladnog auta malo sve zabotuje dok se zeru ne zagreje ili ne izvadi trim iz bunara...
u svakom slucaju treba proveriti sta je, mene bi licno takvo ponasanje motora jako jedilo i ja ga sigurno ne bi terao tako duze vreme...
pozz
p.s. primetio sam da dosta alfista tretira svoj auto kao da ima "duhove" ili navike... opravite svoja kola, molim vas
Comment
-
-
Ma naravno,necu ga ostaviti da se tako muci.Mozda bude i koristan podatak, da se to ne desava, ako pri paljenju drzim pedalu gasa malo pritisnutu,znaci par sekundi ga popnem na 2000-2500 o/min,pustim i onda sve radi normalno...
Ide u svakom slucaju na dijagnostiku.
Comment
-
-
Meni ovo izgleda kao slaba smesha. Auto se pali posle mirovanja od 24h, dakle prvo bih proverio dizne kao shto je navedeno i pritisak pumpe za gorivo.
Comment
-
-
Upravo tako... > 1. dizne 2. regulator pritiska goriva 3. pumpa!!!
ali posto ti se to desava samo kad prvi put palis, probaj da mu das kontakt 2-3 puta pa upali ako je tada u redu ... Pumpa!!!
nema snage prvi put da nadruka!!!Whereas a BMW or an Audi might be a fashion statement, the Alfa is a serious car for serious drivers. If thats you, then youll love it.
Comment
-
-
ne bi mogao da upali da zeza senzor bez njega ne moze,
i meni lici da pumpi treba malo vremena da postigne pretisak
jel taj sistem ima dovod i povrat iz rail-a za dizne ?
ili je glup ko m1.5.5 sto ima samo dovod ?
par puta kontakt u razmacima od najmanje 10 sekundi, ili zica na osigurac od pumpe i plus na akumulatoru par sekundi, da malo nadruga....
nista ne kosta da se proba...
Comment
-
Comment