Cemu ovo sluzi a uz to i ne radi:)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • spanjeli
    CBC Senator XXL
    • 17.09.2005
    • 532
    • Nis

Cemu ovo sluzi a uz to i ne radi:)

Moze li neko da mi kaze sta je ovo i zasto nije privezano nigde?

Cemu sluzi ovaj deo?

Da li ovo moze da izazove povremeno seckanje u drugoj i trecoj brzini pri 1500-2500rpm,i kakko da ga saniram?

Kako se ovaj djavo skida sa step motora,hteo bih da ga skinem...
    Originally posted by Sheta_Junior
    Tata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!
  • nikola_VUK
    CBC Senator XXL
    • 20.09.2005
    • 317
    • Podgorica - Novi Sad
    • Mercedes vaneo 1.7

Moze biti da nisam u pravu ali ajd makar da budem prvi, to je ventil (solendad) koji pali varijator!

Comment

• alf
      CBC Veteran
      • 26.01.2007
      • 156
      • Marinkova bara

Čačkaš mečku,a ?

Comment

• dekideki
        CBC Senator XXL
        • 26.07.2005
        • 1914
        • Beograd

ono drugo je solenoid koji kontrolise varijator faze. radi tako sto ga kompjuter ukljuci a on pusta veci ili manji pritisak ulja u varijator usrafljen na usisnu bregastu. mnogi ga greskom nazivaju varijatorom.

trece je ocigledno ostecenje izolacije a na osnovu slike bih rekao postoji i prekid, i to ne mali. to treba sanirati, i to moze svako iole iskusniji s lemilicom. u krajnjem, otpad pa - srecno.

e, sad ovo uzmi s rezervom:
        prvo mi se cini da je konektor za (pretpostavljam) neku dijagnostiku. ako sve radi, a ovako je dugacak i nigde nije ustekan...

cetvrto, nemam pojma.

nadam se da sam ti bar malo pomogao...
        .

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

?etvrto..
          Tamo gde je na slici ve? obrisana prstom prašina na džeku, ima jedna mala kva?ica-osigura?. To se stisne unutra i prevu?e se onaj lim tako da klizi po žljebu. Njegovim povla?enjem izlazi konektor iz ECU-a.
          Ako se na to mislilo...
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• spanjeli
            CBC Senator XXL
            • 17.09.2005
            • 532
            • Nis

Pitao sam kako da skinem komplet taj ecu da bi dosao do step motora da ga skinem i ocistim...
            Jel smem da izvucem te konektore kako si opisao ili da ne diram to i skinem ga komplet sa sve ubodenim konektorima?

ono drugo je solenoid koji kontrolise varijator faze. radi tako sto ga kompjuter ukljuci a on pusta veci ili manji pritisak ulja u varijator usrafljen na usisnu bregastu. mnogi ga greskom nazivaju varijatorom.
            Super,to sam i ja mislio,al rekoh bolje da pitam

trece je ocigledno ostecenje izolacije a na osnovu slike bih rekao postoji i prekid, i to ne mali. to treba sanirati, i to moze svako iole iskusniji s lemilicom. u krajnjem, otpad pa - srecno.
            Postoji prekid,ali auto funkcionise normalno,sem ujutru kad je hladan ima vrlo blago,gotovo neprimetno seckanje u 2 i 3 brzini...jel da ga isecem skroz pa da ga zalemim,ili da ga samo dolemim i izolujem izolir trakom?

prvo mi se cini da je konektor za (pretpostavljam) neku dijagnostiku. ako sve radi, a ovako je dugacak i nigde nije ustekan...
            Pa kakva to dijagnostika ima samo jednu zicu,ali stvarno nema gde da se ubode,stoji tu lepo tako spakovano cak ima i svoj drzac
            Tata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!

Comment

• Boki Ar
              CBC Senator XXL
              • 11.11.2004
              • 2827
              • Aranđelovac
              • Vektra

Pod 1 bi trebalo da ide u kompresor klime, tj. magnetno kva?ilo istog.

Comment

• dekideki
                CBC Senator XXL
                • 26.07.2005
                • 1914
                • Beograd

sto se tice lemljenja, bolje prekini lepo ocisti i probaj da nadjes silikonsku izolaciju (od neke knap deblje zice) koju ces prethodno navuci na ovaj duzi kraj naravno, pa kad zalemis, navuces i to je to. batali izolirku, nju ostavi da bude krajnja opcija.
                .

Comment

• dare156
                  CBC Senator
                  • 07.03.2007
                  • 282
                  • Beograd

Bolje slikaj maloletnice Cim dodje vikend i visak vremena ti iscupas neki problem. Znas kako kazu ovde na forumu: Ja tu nista ne bih dirao.

Comment

• spanjeli
                    CBC Senator XXL
                    • 17.09.2005
                    • 532
                    • Nis

Pa nisam uzeo da rasturam iz dosade,nego mi se problem poigravanja ler gasa vratio samo sto se jos i pogorsao,znaci sada auto bukvalno padne na 500,skoci na 1200 i na kraju se ugasi,i to pocinje mnogo da nervira!
                    A ovu plastiku sam skinuo jer sam na forumu video sta se desilo coveku koji nista nije dirao pa onda...

...pa rekoh bolje da proverim

Comment

• dare156
                      CBC Senator
                      • 07.03.2007
                      • 282
                      • Beograd

Jos nisi resio problem na leru, ne mogu da verujem, skupi lovu, dodji u BG, ako auto zaglavi duze kod majstora mozes kod mene da spavas, ili u alfaholik garazi. A onda lepo sednes u auto a on miran na 900o/m samo peva.

Comment

• Milos
                        CBC Senator XXL
                        • 12.05.2005
                        • 700
                        • Beograd, carraburma

u alfaholic garazi sad imas i tv, a od skoro je tu i frizider, svi uslovi za privodjenje su tu!

Comment

• spanjeli
                          CBC Senator XXL
                          • 17.09.2005
                          • 532
                          • Nis

Ma ne bre,nije mi pravio problem jos od onda kad sam ga naprskao onim carburator cleaner-om,ali od pre 4 dana opet ista situacija...
                          Glupo mi da ga opet prskam...

ako auto zaglavi duze kod majstora mozes kod mene da spavas, ili u alfaholik garazi.
                          Bas ti hvala na ponudi,ali ja u BG-u imam"samo" rodjenu sestru,strica,babu,ujaka...uopste ni ne znam sta radim u ovom Nisu

Stvarno hvala na ponudi,bas si drugar

Comment

• spanjeli
                            CBC Senator XXL
                            • 17.09.2005
                            • 532
                            • Nis

svi uslovi za privodjenje su tu
                            To je bas originalno,kazem ribi "ajmo do mene da te stavim na kanal..."

Comment

• Flavio
                              CBC Senator XXL
                              • 13.06.2006
                              • 1926
                              • 012 Centar
                              • KaraWagon 1.4T.Spark

Originally posted by spanjeli
                              ...uopste ni ne znam sta radim u ovom Nisu
                              Paa,valjda valjas taj laminat kez !

Mala shala,NHF .

p.s.