Alfa Romeo 159 (prve fotke i testovi generalna diskusija)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 156V6
    CBC Senator XXL
    • 04.10.2004
    • 415
    • BEOGRAD

da Milose ali pogledaj pazljivo koliko tromije bembara deluje koliko 159ka ostrije seche asfalt...a i cini mi se da je benkica zakacila guzom na kraju jednu ili dve kupe(a to je u realnosti neki zid ili drugi auto) ja to tako gledam,ali bolje lezi od Honde i Lava zato su i jeste na drugom mestu

Honda me skroz razocarala onoliko zanosenje strasno

Comment

• kilson
      Moderator
      • 09.10.2004
      • 3216
      • NoviBGD
      • AR 75 GT

Hm... Danas sam na brzinu prelistao Quattroruote gde je odradjen veliki uporedni test od nekih (od prilike) 11 automobila. Vozile su se naftarice 2.0 litre, stim shto je jedno 4 automobila bilo sa 2.2 litre...

159-ka je pozicionirana na osmom mestu i najloshije ocene je dobila u segmentu unutrashnjeg prostora finalna obrada itd... A takodje i na oceni motora - veoma losha elastichnost u petoj brzini. Bilo je josh nekih par stavki koje su manje bitne, ali skidaju ukupnu ocenu do bola!

159-ka je pojela sve redom u ponashanju automobila u pokretu i ponashanje automobila prilikom kochenja (zaustavni put)...

Zamerka za cenu mislim da je neopravdana, jer je pozicionirana izmedju najjeftinijih i najskupljih automobila. Interesantno je da je automobil pojedinachno gledano veoma lepo ocenjen, ali su ga ubili u pojam kada su testovi spojeni...
      Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• Milos
        CBC Senator XXL
        • 12.05.2005
        • 700
        • Beograd, carraburma

oni ponekad preteruju sa kritikama automobila, kao da su oni napravili nekoliko savrsenih auta i onda se tako kriticki osvrcu na pojedine stvari...
        slusam kako pricaju za 156 kako je nekvalitetna unutra u odnosu na bmw3, pa cekajte ljudi taj bmw mora biti kvalitetniji (unutra)kad je skuplji najmanje za 1\2 cene u odnosu na alfu... ne znam, nisam pametan...

Comment

• kilson
          Moderator
          • 09.10.2004
          • 3216
          • NoviBGD
          • AR 75 GT

Paaaa, b*w sa testa je skuplji za oko 4000 od 159-ke... Ne ulazimo u tu prichu oko cene, poenta je u ukusima.

Konkretno, 159-ku krasi spartanska unutrashnjost, bez raznoraznih dzidzabidza i meni se izuzetno dopada. Shta je tachan kriterijum ocenjivanja to zna sam chasopis, ali chinjenica vezana za svaki Italijanski auto je; kad god sednem u neki od njih osecam se kao kod kuce...

Comment

• starac vujadin
            CBC Senator XXL
            • 27.08.2005
            • 2617
            • Stari grad

@killaz
            Jeste to je master test koji smo ovde spominjali , Alfa je 8. od 11 automobila. Nisam ga jos pogledao, ali sam video komentare tog testa na internetu i pozicija Alfe se dosta komentarise, jer su test vozaci manje vise svi bili zadovoljni sa 159. Normalno, najljuci su Italijani. Cudni su rezultati jer je Peugeot 407 pokazao jako lose rezultate u voznim karakteristikama (generalno su svi test vozaci sirom Evrope razocarani "otudjenim upravljanjem" Peugeota), a na kraju je plasiran odlicno. Alfa je tu stvarno bila ubedljivo najbolja, samo je BMW mogao donekle da parira. Prvi put se desilo da Honda Accord dobije velike kritike na racun ponasanja na putu??? Saab je ukupno poslednji sto je smesno...jer bi trebalo da bude bar ispred Vectre...ovo sigurno nije drago ni ljudima iz GM. Matori Mondeo je plasiran odlicno (4.) - licno auto jako cenim, ali je ipak prevazidjen...Takodje i Mercedes C, model vec u godinama je drugi...ne znam test gde ga Audi A4 nije dobio, a ovde je treci...Bas cudni rezultati, ali nisam jos video ni Quattroruote ni auto motor und sport, da procitam test.

Comment

• Milos
              CBC Senator XXL
              • 12.05.2005
              • 700
              • Beograd, carraburma

ja generalno ne verujem tim testovima iz razloga sto voze razliciti vozaci, razlicit precnik felne, druge visine guma... dovoljno parametara da ne budu tacni rezultati i da se auto drugacije ponasa u krivini i pri tim naglim promenama pravca...

Comment

• starac vujadin
                CBC Senator XXL
                • 27.08.2005
                • 2617
                • Stari grad

Apropo Alfine unutrasnjosti - mislim da je Alfa napravila jednu drugu gresku. U dosadasnjim testovima, komentarima svi hvale izvanredan kvalitet materijala (pazite - to nije kvalitet izrade, nije finalna obrada...) koji je upotrebljen u Alfi, pocev vec od bazne verzije. Medjutim, takvi dobri materijali su isti u svim varijantama. I sada, imacete slucaj da kupac 159 3.2 Q4 ima iste materijale kao i 159 1.9...i jos gore kupac Brere... Znaci ljudi koji dao 40000+evra imace isti feeling kao i ovi za duplo manje para. Pogotovu je lose sto je salt tabla u Breri ista kao i u 159, bez icega posebnog u sebi. Tu su previse stedeli, a setite se da GTV ili Fiat Coupe su imali razlicite salt table, cak u Fiatu skoro da niste mogli da nadjete isti prekidac kao u ostalim Fiatima. To mi je uvek bilo bezveze u Calibri koja je unutra bila ista kao Vectra. Nadam se da ce to bar delimicno ispraviti u GTA verzijama jer us kupci jako probirljivi i velike firme idu ka njima sa maksimalnom mogucom individualizacijom, cak i u gornjoj srednjoj klasi. Inace, svidja mi se unutrasnjost, bas je smekerska pogotovu sto ima pokazivac pritiska ulja , a ne sat kao u 156, jedino mi volan deluje jeftino, kao da je skinut sa Playstation konzole sa ruznim kruznim tasterima.

Comment

• kilson
                  Moderator
                  • 09.10.2004
                  • 3216
                  • NoviBGD
                  • AR 75 GT

@starac vujadin: Chinjenica sa testa je da enterijer i nazovi neki vizuelni detalji PREVISHE utichu na krajnju ocenu!

Kao shto sam napomenuo 159-ka je pojedinachno veoma dobro ocenjena, ne znam kako se u ukupnom plasmanu nashla tako nisko!

Btw peugeot pored sve katastrofe je VEOMA visoko pozicioniran, a upravo zbog priche o enterijeru i udobnosti... Znachi neki subjektivni zakljuchak u vezi testa je; nije bitno sletecesh sa puta, ali ce ti biti udobno prilikom istog - super...

Da, Saab je takodje krajnje loshe pozicioniran i isto tako ne mogu da verujem za mondeo da je toliko visoko - neko se opasno poigrao...

-Jedina stvarno losha strana 159-ke 2.0 diesel je motor koji je realno slab, mada i tu mi je VEOOOOOOMA chudan rezultat ispitivanja elastichnosti u petoj brzini (chini mi se od 80-120km/h) je ishla 18.6 sec. 159-ka 2.0 diesel inache ima veoma dobar obrtni moment a shto se tiche mase nije toliko tezha od konkurencije, da bi ostvarila tako bedan rezultat.

Dopunicu izlaganje kad se dokopam chasopisa i eventualno ga skenirati pa zakachiti slike.

Btw, mercedes (i josh par automobila) na testu ima agregat od 2.200 ccm, ne znam zashto onda nisu uzeli 159-ku sa 2.400 ccm - ODUVALA BI SVE i to BUKVALNO!

I zakljuchak; ispada da je faking Mondeo najbolji od svih jer sa najnizhom cenom se nalazi tako visoko kotiran, a takodje ispada da je bolje kupovati automobil proizveden sa STARIJOM tehnologijom.

Uzhas blagi...

Comment

• Darth Nihilus
                    CBC Senator XXL
                    • 13.04.2005
                    • 417
                    • Srbija, Paracin

Ma cela štampa je sjebana! Počevši od kompjutera, preko HIFi-ja pa do automobila. Ko da više para, taj pobeđuje. Da su testovi realni, mislite da bi novinari vozili dobre aute, letovali na skupim i ekskluzivnim mestima i tako to. Para sve rešava, količina brzinu podešava. Bilo i biće. NE POSTOJE objektivne novine. Još kad mi napaljenci kažu kako je vektra 98 bolja od ALFE i bolje leži, dođe mi da prsnem! Onda ih lepo staviš u auto i provozaš po nekim krivinama i svi se nešto čude. Šurak ima Megana sa 1.6 motorom koji je TRLICA za moju Alfu. Vozio sam razne Mece, Bembare, Renoe, Citroene, Japance, ali je ALFA ALFA. Možda je BMW tu negde, ali mi se jednostavno spolja ne sviđa.
                    Do not underestimate the power of the Dark Side

Comment

• gaston
                      CBC Senator XXL
                      • 24.03.2005
                      • 324
                      • N BG - Batajnica

http://mail.google.com/mail/?view=att&d ... cae3b87ece

A ovo ? ::::::::::::
                      27.5 god za djevrekom auta snova :
                      Djulieta 1750, Junior GT 2.0, sud 1.3 , sprint 1.5 QV , sud 1.5 QV , 33 1.3 IE , 75 2.0 TD , 33 1.7 , 164 2.0 ts , ALFA SUD 1.3 , 164- 2.0 TS +156 2.0 ?KW ...za dalje ??????????

NIJE BITNO DA LI JE DO KOLENA ILI ZEMLJE .. VAZNO JE DA JE DO PUPKA

Comment

• Sasha
                        CBC Senator XXL
                        • 04.10.2004
                        • 4126
                        • Novi Sad

??? link ka gmailu sta si hteo da pokazes?
                        www.arcs.org.rs/forum

Comment

• 156V6
                          CBC Senator XXL
                          • 04.10.2004
                          • 415
                          • BEOGRAD

Ljudi ajde da se ne lazemo ovde je u pitanju nesto drugo a to je veliki kapital velikih igracha koji stoje u senci takvih po pravilu narucenih testova.

Da se nasla na trecem ili cetvrtom mestu prihvatio bih jos nekako ali osma je smesno narocito kad cujem ko je ispred,Alfa ne bi sebi dozvolila takav luxuz da ode na 20km i u Nemackoj u sred BAVARSKE koja je kolevka Bmw-a i tamo napravi svoju prvu zvanicnu prezentaciju...sta sad ce neki casopis da mi prosipa pamet da oni iz Alfe nisu znali kakav su krs napravili pa su otisli da guraju prst u oko nemcima sa autom koji ne moze da dobije neki bedni Mondeo ili 407icu

mislim ovo je tako providno jer verujem da u Arezeu nisu budale i znaju sa cim su izasli u javnost,ako je lezanje bolesno dobro ako su kocnice perfektne,ako su vozne karakteristike odlicne,ako je pasivna bezbednost najbolja u klasi ja stvarno ne znam u cemu je problem ...sto nema 500litra zapreminu gepeka? i sto se ne obara zadnja kupa? ma dajte to moze da bude argument za karavane ne za sportski orijentisanu limuzinu

nekom jednostavno ne odgovara da se Alfa pozicionira na vrhu,ako test vozachi kazu da je odlicna u cemu je onda problem? Sto su nemci konacno dobili ozbiljnu konkurenciju i sto im se to ne svidja eto to je problem...ako je ovo za SAAB tacno da je zauzeo 11 mesto to je u najmanju ruku bedno i nekorektno i smrdljivo

Bice jos testova polako videcemo...

Comment

• Boki
                            CBC Član
                            • 23.09.2005
                            • 42
                            • Zemun

Evo ja imam nesto za vas na ovu temu...
                            Par "frejmova" iz 3D animacije radjene za sajam automobila u Zenevi...
                            (izvinjavam se zbog rezolucije)

Ko bi rekao da nije prava?

Comment

• -Q-
                              CBC Senator
                              • 03.12.2004
                              • 288
                              • Srbija/Beograd

rekoh... cekam da vidim sta ce Jerremy Clarkson da kaze za 159ku... zajebi sve ove ostale...

btw
                              BMW = Bavarian Money Waster
                              2008. Leon

"... ah V-TEC, all of the lag, none of the turbo, its like waiting for bad sex..."

Comment

• Alfacrazy
                                CBC Veteran
                                • 21.01.2005
                                • 125
                                • Kragujevac

When Henry Ford saw an Alfa go by he used to lift his hat in salute, so should BMW owners!!!

Comment

Working...
                                X