Alfa Romeo 159 (prve fotke i testovi generalna diskusija)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 33ie
    CBC Član
    • 25.04.2005
    • 42
    • Bg, Obrenovac

Mislim da je pravaljenje neke paralele Alfa - Mercedes jako diskutabilno da ne kazem uzaludno.
    Ne znam zasto ljudi dizemo ovoliku prasinu uopste, Alfa je uvek to sto je i bila sada se VRATILA ali ne ocekujte cuda.
    Italijani su bre gori "sminkeri" od nas, oni ce da gledaju uvek da zakinu na nekim sitnicama koje nemac nikada ne bi dopustio.
    Ne govorim ovde o voznim karakteristikama i dizajnu jer to se ne dovodi u pitanje. Pride Fiat-u je sada malo krenulo ali inace jako lose stoji i ne moze da se poredi sa nemcima po kolicnini sredstava.
    To sto je opala prodaja, nista ne govori napravljen je bum sa modelima 156, 147 sada treba odrzati visoko postavljene pozicije i opravdati VELIKA ocekivanja svih sto nije lako.
    Sem toga 159 vec pada u senku Brere sto je opet pitanje strategije prodaje. VIdecemo sta ce se dalje desavati, samo se malo plasim da
    ne bude opet neki kiks...
    Izbegavajte kratere po nasim putevima preporucuju lekari - duze cete ziveti !

Comment

• kilson
      Moderator
      • 09.10.2004
      • 3216
      • NoviBGD
      • AR 75 GT

Nije bash tako...
      Mislim da ce pre Brera pasti zbog 159-ke, jer ce losh glas uticati na njen pochetak prodaje. najveci problem je shto se recimo, GT i Brera totalno (ili skoro totalno) poklapaju sa cenama, te ce najveci gubitnik u celoj prichi, plashim se biti fenomenalni GT.

Ukoliko lansiraju Breru sa diesel motorom, GT-u je sigurno kraj, jer verovali ili ne, GT ima najvecu potrazhnju upravo za diesel verzijom...
      Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• -Q-
        CBC Senator
        • 03.12.2004
        • 288
        • Srbija/Beograd

mada je meni GT mnogo lepsi nego brera...
        2008. Leon

"... ah V-TEC, all of the lag, none of the turbo, its like waiting for bad sex..."

Comment

• 33ie
          CBC Član
          • 25.04.2005
          • 42
          • Bg, Obrenovac

Uh da kako sam mogao da zaboravim fenomenalni GT
          Pa tu onda nastaje prava zbrka oko modela...

Ocu reci ne treba im konkurencija sami sebe ce da nadmase
          Nije mi jasno samo kako mogu da prave takve strateske propuste !
          A sta se jos desava sa 8C koncepptom? O njemu se prica na sva zvona a ovamo u serijskoj proizvodnji skripi na sve strane.
          Nikada nisu "mogli" trezveno da razmisljaju, sva kola uvek prave od srca zato se i desava tako...
          Izgleda da nikada necemo postati Mainstream - a zar bi vi voleli da bude tako...

Comment

• kilson
            Moderator
            • 09.10.2004
            • 3216
            • NoviBGD
            • AR 75 GT

Ccc, opet ne chitash ARCS na web-u...

8C Competizione

Comment

• 33ie
              CBC Član
              • 25.04.2005
              • 42
              • Bg, Obrenovac

Procitao sam pa zato i kazem oni ce i njega da prave i pored sve ove nase price gore o preklapanju medju modelima...
              Ne kazem da ne treba, jedva cekam da se konacno AR ime vrati u sam vrh gde mu je i mesto.
              Samo ako ne ide prodaja u srednjem segmentu, i ako se ne zaradi kako onda da rade ovako nesto kao 8C competizione
              Zar nismo svedoci tokom istorije koliko je koncept modela koji nikada ili nisu zaziveli ili nisu imali dobru prodju a bili su fenomenalni !

Comment

• starac vujadin
                CBC Senator XXL
                • 27.08.2005
                • 2617
                • Stari grad

8c ce se rucno sklapati u 500 komada i kostace izmedju 125000 i 250000 evra (toliko najavljuju sa raznih strana pa je zbog toga toliki raspon, jbg ga...). Takva kola ce se toliko malo voziti u proseku, da ove greske (kojih nece biti...jer ce se sve raditi beskompromisno jer je cena nebitna) se nece pojavljivati. Ko se ikad zalio na greske kod SZ?

Comment

• Darko_NS
                  CBC Senator XXL
                  • 02.12.2004
                  • 557
                  • Srpska Atina

@Brabus, ako nije problem jel mozes da nam otkrijes kako dolazis do tih podataka, i jel su oni dostupni na webu, mislim na kretanja prodaje, i porast ili smanjenje prodaje, kod recimo fiata i alfe..

izvinjavam se sto idem u OFF, ali jel se zna sta je sa lanciom, nisam nista duze vreme cuo o istom, kako se krece prodaja Ypsilona

Comment

• AlfaPerSempre
                    CBC Član
                    • 01.12.2004
                    • 52
                    • Novi Beograd

Proizvodnja 8C Competizione , nije jos potvrdjena iako je Baravalle ( upravnik alfe ) zeli po svaku cenu , cak i na reklamama za nove modele stedi kako bi prikupio lovu za proizvodju ovog super auta !!!!

Cena i ako bude prozvodjena bi trebala biti izmedju 80.000 i 125.000 ............. 125.000 je bila hipotizirana cena za verziju TZ3 , a to je neka specijalna verzija od 630 ks .................. ali ta sigurno nece ugledati svetlost dana !!!
                    DENTRO IL MIO PETTO BATTE IL CUORE SPORTIVO

Comment

• BRABUS
                      CBC Senator XXL
                      • 15.10.2004
                      • 2399
                      • London

Podatke dobijam na poslu iz raznih izvora. Mesecno dobijam prodaju po brendovima i trzistima EU 23 + EFTA), a ostaki sto preko raznih baza podataka koje imam u banci u kojoj sam trenutno, sto direktnim kontaktom sa Investor Relations ljudima iz auto kompanija.

Lancia je inace prodala u februaru 10,887 automobila, sto je 3,2 % manje nego u feb prosle godine. Jan-feb ove u poredjenju sa proslom je pala prodaja za 1,9%. . Ukupan udeo na trzistu je 1% (Alfa ima 1,1%, Fiat 6,7%, ukupna Fiat grupa 8,8% evropskog trzista)

Comment

• starac vujadin
                        CBC Senator XXL
                        • 27.08.2005
                        • 2617
                        • Stari grad

Lako se nadje na internetu. Oko Lancia, Alfe,Fiata, imas redovno na italiaspeed.com, bas je juce bio izvestaj.

Comment

• starac vujadin
                          CBC Senator XXL
                          • 27.08.2005
                          • 2617
                          • Stari grad

Procitajte na italiaspeed.com vrlo pohvalan tekst Clarksona prenet iz Sunday Timesa.

Comment

• 33ie
                            CBC Član
                            • 25.04.2005
                            • 42
                            • Bg, Obrenovac

Upravo citam, lepo...
                            Nego Englezi gaje Alfu sa puno postovanja ! vrlo cudno znajuci njih kao naciju...
                            Imao sam priliku pre par godina da se zadesim u Londonu to je opste sarenilo automobila, vole da imaju dobre masine i da ih u njima vide poput nas su !
                            Samo mi nije jasno kako se Alfa prvi put zadesila na ostrvu i po svoj prilici opcinila mnoge tamo

Comment

• starac vujadin
                              CBC Senator XXL
                              • 27.08.2005
                              • 2617
                              • Stari grad

Dva nova pozitivna testa za 159...
                              U nasem Auto Startu 159 "tukla" Lexusa (koji me odusevljava svojim izgledom) iako sa 20ks manje (185 vs. 205). Izgleda da taj Lexus dinamicki nije bas nesto - to zasada svi test vozaci kazu...
                              U novom Autocar-u uporedni test 3-jka, 159, Lexus, dizel verzije - jedva pobedio BMW, ali sa zakljuckom "jeste bolji BMW, ali sigurno ce se svaki vlasnik 3-jke, kad god vidi ovu Alfu zapitati "da li sam se presao sto nisam uzeo Italijana", jer Alfa je skoro isto tako dobra, bez zezanja - stvarno".

Comment

• kilson
                                Moderator
                                • 09.10.2004
                                • 3216
                                • NoviBGD
                                • AR 75 GT

Pa da... 2.4 JTD?

Comment

Working...
                                X