Alfa Romeo 159 (prve fotke i testovi generalna diskusija)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Alfista
    CBC Član
    • 03.06.2005
    • 42
    • Novi Sad

Britanska tjunerska kuća Autodelta (postoji više od dve decenije) će 20. i 21. juna, posle 18 meseci razvoja, u Amsterdamu održati zvaničnu promociju svog novog modela – Autodelta J4 2.2 C (C je oznaka za Compressore), baziranog na Alfa Romeu 159 2.2 JTS. Autodelta J4 2.2 C je već treći u ekskluzivnoj J seriji modela, u kojoj se već nalaze Brera J5 3.2 C i Spider J6 3.2 C. Ipak, za razliku od pomenutih Brere J5 i Spidera J6, koji su dobili doterani 3.2 V6 motor, Autodelta je za novu Alfu 159 J4 2.2 C pripremila pojačani 2.2 motor, kome je dodat Rotrex kompresor. Rezultat je porast snage sa standardnih 185 na 245KS i obrtni moment povećan sa 230 na 290Nm. U paketu su još i pojačani kočioni sistem, OZ točkovi i Dunlop gume. Kome ovo nije dovoljno, Autodelta će uskoro za J4 2.2 C ponuditi i specijalni "Corsa" tjuning kit, koji će imati više od 260 konja, sa koliko trenutno raspolaže fabrička Alfa 159 3.2 V6.

Alfa rulez!

Comment

• Alfista
      CBC Član
      • 03.06.2005
      • 42
      • Novi Sad

Autodelta Alfa Romeo 159 J4 2.2 C i zvanično

Kao što je bilo i najavljeno pre nekoliko dana, britanska tjunerska kuća Autodelta (postoji više od dve decenije) je juče održala zvaničnu promociju svog novog modela – Autodelta J4 2.2 C (C je oznaka za Compressore), baziranog na Alfa Romeu 159 2.2 JTS.

Autodelta J4 2.2 C je već treći u ekskluzivnoj J seriji modela, u kojoj se već nalaze Brera J5 3.2 C i Spider J6 3.2 C. Ipak, za razliku od pomenutih Brere J5 i Spidera J6, koji su dobili doterani 3.2 V6 motor, Autodelta je za novu Alfu 159 J4 2.2 C pripremila pojačani 2.2 motor, kome je dodat Rotrex kompresor. Rezultat je porast snage sa standardnih 185 na 245KS i obrtni moment povećan sa 230 na 290Nm (podaci o performansama nisu saopšteni).

U paketu su još i novi aero body paket, pojačane kočnice, novi izduvni sistem, modifikovano ogibljenje, OZ točkovi od 19 inča i Sportmaxx GT Dunlop gume (245/35 ZR19).

Kome ovo nije dovoljno, Autodelta će uskoro za J4 2.2 C ponuditi i specijalni "Corsa" tjuning kit, koji će imati više od 260 konja, sa koliko trenutno raspolaže fabrička Alfa 159 3.2 V6.

Alfa rulez!

Comment

• Alfista
        CBC Član
        • 03.06.2005
        • 42
        • Novi Sad

Jedna mala informacija,u sledecem filmu o Dzemsu Bondu glumice i Alfa 159
        Ima scena u trejleru,Bond bezi u Astonu dok ga u stopu prate negativci u crnoj Alfi 159 3.2 sa Ti paketom
        Film ce u bioskopima biti u novembru...
        Alfa rulez!

Comment

• bojanTI
          CBC Senator XXL
          • 04.01.2006
          • 870
          • Pancevo

The Bond car curse continues. A Quantum of Solace stuntman is fighting for his life in hospital after a driving chase scene went horribly wrong.

Aris Comninos suffered serious head injuries when his Alfa 159 ploughed into a truck while filming a stunt on a winding road in Brescia. He is reported to be in a critical condition, while fellow stunt driver Bruno Verdirosi was also injured in the crash. The Alfa, as you can see from the pictures, is a write-off.

It’s the third car smash-up in just a week on the Quantum of Solace set. Last weekend, an Aston engineer lost control of a DBS and plunged into Lake Garda, and just hours later a stuntman was injured in another crash.

In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• starac vujadin
            CBC Senator XXL
            • 27.08.2005
            • 2617
            • Stari grad

Comment

• motion
              CBC Početnik
              • 24.05.2008
              • 4
              • Novi Sad

Malo sam cackao po netu i naidjoh na informaciju da se sprema zamena za Alfu 159 2011. god. Naslednik se radi u saradnji sa Maseratijem i trebalo bi da ima pogon na zadnje tockove.

Naisao sam na dve slike

i

Iskreno se nadam da ce liciti na onu sa prve slike.

Sta vi mislite, koja vam se vise svidja?

Comment

• Vucko_Alfista
                CBC Senator
                • 04.04.2008
                • 219
                • Niš
                • Alfa 166

Ja glasam za prvu! E sad da li ce biti bilo koja od te dve......

Comment

• dekideki
                  CBC Senator XXL
                  • 26.07.2005
                  • 1914
                  • Beograd

danas sam imao tu srecu da se vozim od gazele do genex-a iza crne 159 ti sa beckim tablicama...

ima fenomenalno vesanje i lezanje, minuse na tockovima, i opsti izgled za cistu desetku!

ovako nesto...

.

Comment

• igorkrnic
                    CBC Senator XXL
                    • 02.12.2007
                    • 572
                    • Kikinda

ouch

Comment

• Vucko_Alfista
                      CBC Senator
                      • 04.04.2008
                      • 219
                      • Niš
                      • Alfa 166

Sto sam video 159-ku ovde u Nisu na BG table znaci ubija,dobro sto me nije strefilo nesto...

:kadr

Comment

• Alfista
                        CBC Član
                        • 03.06.2005
                        • 42
                        • Novi Sad

Ljudi,gledajte novog Bonda,na samom startu filma Bond bezi kroz Italiju u Astonu,dok ga u stopu prate 2 crne 159-ke,iz kojih likovi pucaju na njega...Pocetak je savrsen,tisina,odjednom kamera skace u sred tunela i opizdi te izmesana rika Astona i Alfi
                        Alfa rulez!

Comment

• mitrowsky
                          CBC Član
                          • 22.12.2006
                          • 74
                          • N.BGD. blok 38

Da da, upravo sam izašao iz bioskopa. Alfe rulaju
                          Ima i 156 u jednom kadru...
                          Verovali ili ne, dok su išle reklame pred film, nešto sam se zamislio kako bi bilo dobro da se pojavi neka Alfa u Bondu (a još bolje Bond u Alfi). Naravno da je fantazija krenula u smeru 8C Ipak sam zaključio da je to nerealno i da bi verovatno bilo preskupo, ali sam odmah zamislio neke negativce kako deru crne alfe... Nepun minut kasnije sam morao da se uštinem

edit:
                          nekoliko screenshotova iz trailer-a:

Алфа... и то црвена!

Comment

• spanjeli
                            CBC Senator XXL
                            • 17.09.2005
                            • 532
                            • Nis

Pa to se znalo jos odavno,mislim da ce biti alfe u filmu,evo ja sam ovo gledao jos pre nekoliko meseci...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=l2aBJalPIY8&feature=related[/youtube]
                            Originally posted by Sheta_Junior
                            Tata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!

Comment

• mitrowsky
                              CBC Član
                              • 22.12.2006
                              • 74
                              • N.BGD. blok 38

Ma da, ali ja sam to potpuno zaboravio tako da je iznenađenje bilo potpuno.
                              Алфа... и то црвена!

Comment

• atasic
                                CBC Član
                                • 22.08.2007
                                • 43
                                • NS

Ja sam vozio ovo cudo prosle godine u Svajcarskoj( rentacar)! Auto je 2007.god. presao je bio 12000km, .....znaci, toliko sam se nalozio na auto putu izmedju Lozane i Zeneve, jurcao sam 200 i preko i naravno palo je slikanje radara( 180 CHF sam platio kaznu)....VREDELO JE SVAKI CENT!
                                LUDILO

Comment

Working...
                                X