Nema sexa a stakla se magle...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Bauk011
    CBC Član
    • 22.09.2007
    • 14
    • Beograd

Nema sexa a stakla se magle...

Ajd sto se zamagle preko noci(dana), i logicno je na ovo kilavo vreme, ali sto imam problem da ih produvam...Hoce da se odmagle samo ako pustim na toplo da duva, pa na 4ku, i ovamo desno krknem ono crveno sto je samo stakla. A da, imam i klimu, pa se izgleda i ona upali kad krene da puse...i stvarno se brzo odlede, ali cim im smanjim forsaz, opet ista prica...probao i hladno da duva i toplo i sucmurasto...otvarao prozore i opet isto... Sta raditi u toj neprijatnoj situaciji, jos ako idete da se nadjete sa devojkom, cik probaj da se opravdas sto ti je ovlazio enterijer...
    Cuo sam neke fore iz "majstorske radionice"...Npr. Na krpu malo bilo koje tecnosti zsa pranje sudova i po staklima i, navodno, nece da magle...
    Druga varijanta je da se premazu limunom, znaci sa ukusom...I treca, i najcudnija, zamolis nekog od pusaca da ti puhne koji tim kroz maramicu pa onda tu stroku razmazes po staklu... Cudo jedno kako ljude nevolja natera da pronadju resenje

Dakle koja je dobitnsa kombinacija?
  • djukic
    CBC Senator XXL
    • 27.03.2005
    • 2526
    • Beograd

U 99% slucajeva stakla magle kada ti je ukljucena recirkulacija vazduha. Jednostavno ih je nemoguce odmagliti u tom slucaju. Znaci pregledati da li ti je iskljucena recirkulacija vazduha u kabini.
    Kod mene na laguni sam poludeo jer je zaglavila klapna pa je recilkulacija bila stalno ukljucena bezobzira na polozaj prekidaca. Dok tu klapnu nisam odglavio imao sam probleme kao i ti.
    https://t.me/pump_upp

Comment

• Player
      CBC Senator XXL
      • 13.04.2006
      • 458
      • Novi Sad
      • Alfa Romeo GTV V6 TB

Prestani da onanishesh u kolima

Sorry, morao sam

Poenta je odmastish stakla. Bilo koje sredstvo za pranje prozora i manje ce se magliti.
      A i klimu drzhi stalno upaljenu, ona "izvlachi" vlagu iz vazduha... namestish temp. koju hocesh i ukljuchish klimu... trebalo bi da reshi.
      Objects in the mirror appear
      TO BE LOSING !!!

Comment

• Bauk011
        CBC Član
        • 22.09.2007
        • 14
        • Beograd

Mislis da bih onanisanje lakse opravdao curi...hmmm ili si mislio da taj sadrzaj iztovarim na soferku... UZAS! Zaustavljam se...

A imam utisak da slabo duva cak i na najjacem(tj. 4ci)

Comment

• mishio
          CBC Senator XXL
          • 29.05.2007
          • 1204

da nije hladnjak u kabini, grejac kabine ? pipni staklo pa polizi dal je slatko .. moguce da ti je on zveknuo ako slabo i greje pa ti zato antifriz pusta po staklu .. napipaj ispod table i nogu dal je mokro, i jel gubis tecnost ?

Comment

• Nigy
            CBC Senator XXL
            • 13.04.2006
            • 921
            • BGD

Najbitnija stvar, rece djukic, je da vazduh ulazi spolja, jer leka nema (proverio na dosta razlicitih automobila) ako 'vrtis' vazduh koji je vec u kabini.
            Dato ti je par mogucih uzroka, a ja bih dodao da umesto 'uradi sam' varijanti protiv magljenja, probas Sonax sredstvo za tu namenu. Imam samo reci hvale, mada ne traje dugo ako se naprska na vlazno staklo...

Originally posted by Jovana
            Samo mi je pukla neka gumica (to je uvek nezgodna stvar i chini da se ljudi osecaju nelagodno)

Comment

• mkopitovic
              CBC Član
              • 18.09.2007
              • 14
              • zemun

mozda nije resenje ali meni je pomoglo.
              kod mene stakla su se maglila jezivo simptomi isto kao kod tebe.
              pogledaj filter klime kada sam ga ja zamenio magla je nestala cak i u ekstremnim slucajevima
              " sedista dole noge gore "

Comment

• kilson
                Moderator
                • 09.10.2004
                • 3216
                • NoviBGD
                • AR 75 GT

Da, slabo duvanje (ups!) i magljenje = polen filter menjaj.
                Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• veXon
                  CBC Senator XXL
                  • 26.07.2006
                  • 571
                  • Beograd, Vozdovac

sve ti je receno... potvrdjujem, za cirkulaciju vazduha, ali najbitnija stvar polen filter...

ps. nadam se da ces nas zvati da pomognemo i kad uzrok za magljenje ne bude samo u ventilaciji

Comment

• dekideki
                    CBC Senator XXL
                    • 26.07.2005
                    • 1914
                    • Beograd

licno iskustvo 1: promenio polen filter i posao na more. treceg dana isao do Budve na izlet posto je padala kisa. razmaglio sam prozore tek kad sam odvalio grejanje i to preko klime, do daske. pre toga sam sve zivce pogubio pokusavajuci razne varijante hladno toplo spoljnji unutrasnji itd.
                    zamislite kako mi je bilo na +32 u kolima zagrejanim sa klimom sa klincem od 3 godine na zadnjem sedistu a spolja bije kisa, ubija...

licno iskustvo 2: laki mi je rekao da je menjao polen filter (znaci da je skoro nov) a isti problem imam i sad...

sad... mozda i jeste do filtera. da ne stavljam ruku u vatru...
                    .

Comment

• srdjan_p
                      CBC Senator XXL
                      • 01.12.2004
                      • 1915
                      • ZR

Kod mene se ne magle ni sa ukljucenom recirkulacijoom, a ja bas kukao prosli vikend sto nikako da se zamagle glupa stkala...

Comment

• Alfa145
                        CBC Član
                        • 03.08.2005
                        • 23
                        • Belgrado

eto ljudi... ovde je jedini srdjan u problemu njemu se ne magle stakla... hm... ni meni, ali sam ih ja zatamnio

P.S. ubice me zena ako ovo procita...
                        Whereas a BMW or an Audi might be a fashion statement, the Alfa is a serious car for serious drivers. If thats you, then youll love it.

Comment

• srdjan_p
                          CBC Senator XXL
                          • 01.12.2004
                          • 1915
                          • ZR

Vidis, mora da udarim i ja neke folije, ili da stavim neke venecijanere

Comment

• vlada
                            CBC Član
                            • 07.05.2005
                            • 96
                            • Beograd, Banovo Brdo

Ja sam prosle zime koristio sonax protiv magljenja stakala.
                            Bitno je samo da se stakla dobro ociste i da se dobro utrlja sa cistom krpom i tako se ponovi procedura na mesec dana i mogu reci da daje
                            dobre rezultate.
                            Mozda i najveci razlog za magljenje stakala je vlaga u samom autu,
                            od npr. vode koja se zadrzala ispod patosnica, ili ako je voda uneta preko obuce ili ako neki keder negde propusta malo vode...uz ovako nesto i prljave prozore nema sanse da se prozori odmagle....
                            BMW E46 320D

Comment

• Eon
                              Moderator
                              • 10.03.2005
                              • 4225
                              • Beograd-NBG-44
                              • Superb 2.0 4x4 DSG

Padale su kise, valga usla u kola, samo duza voznja sa klimom i grejanjem, a bez recirkulacije moze da izbaci istu, normalno, samo ako je grejac kabine zadihtovan!
                              Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                              Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

Working...
                              X