Danas sam kontrolisao nivo rashladne technosti i vidim da je na minimumu... hmm.... Kada sma kupio auto u Maju takodje je bilo tu negde oko minimuma i tada su mi u servisu doilili vodu do max. crtice... evo sada, 6 meseci kasnije opet je tu negde oko minimuma... Normalno?
Manjak rashladne technosti
Collapse
X
-
pa moze da pusta na bilo kom mestu, sudeci po kolici koju gubi i vremenu, to je truncica, koja isparava i jako tesko ces naci gde pusta
ja se ovih dana borim sa rasphladnom tecnoscu, i napatio sam se ko zuti... jako nezahvalan posao, svasta mi je padalo na pamet, da nekako prikljucim kompresor i nabijem pritisak u sistem i vidim gde pusta... ali kada sam sipao rashladnu tecnost (bila obicna voda u sistemu) curenje se povecalo! dakle to mi je pomoglo da lociram mesto curenja... probaj da opipnes mesta koja su ti dostupna dok je motor hladan...
probaj da se raspitas o aditivu koji sluzi za zaptivanje, stvarno ne znam nista o tome tako da ne pomislis da te savetujem... ne znam koliko je pametno i koliko je zdravo za motor, naci ce se tu neko iskusniji da da savet

Comment
-
-
Re: Manjak rashladne technosti
NormalnoOriginally posted by speedfreak968Danas sam kontrolisao nivo rashladne technosti i vidim da je na minimumu... hmm.... Kada sma kupio auto u Maju takodje je bilo tu negde oko minimuma i tada su mi u servisu doilili vodu do max. crtice... evo sada, 6 meseci kasnije opet je tu negde oko minimuma... Normalno?
Vent. se pali u prvu brzinu na oko 93-94*C, a u drugu ako dodje do 97*C...
[ tako je bilo na mojoj Bravi ] Jel' ta voda koju imas u sistemu ne isparava na 90 ili 91*C ?
Zato ti se i spustio nivo na min...
Dospi, opet u istoj srazmeri...nemoj dosipati samo cist antifriz, vec mesavinu, i nemas problema...
Naravno, potpuno je druga stvar ako ti se potrosena rashladna tecnost meri u litrama...
Comment
-
-
bez uvrede, ali moram da te pitam...
jesi gledao nivo na hladnom ili zagrejanom motoru? 8l nije mala kolicina a razlika u zapremini tecnosti na +-0 i na +90 nije ista...
pozdrav
*takodje, na 8l ta razlika koju pominjes je cca 4-5dl... a to je jako mali %
.
Comment
-
-
Ne verujem da je nesto nenormalno u pitanju, za 6 meseci to zvuci sasvim ok. Ukoliko ne primetis u narednih nekoliko dana da imas manje tecnosti mislim da je sve u redu.When Henry Ford saw an Alfa go by he used to lift his hat in salute, so should BMW owners!!!

Comment
-
-
@veXon
Ne morash da nabijash pritisak u sistem
Ako bash nisi siguran gde pushta ima da se nadje neka bochica technosti namenjena bash za to...
Sipash to, UV lampu u ruke i da vidish kako sija mesto curenja... neka fluorescenta stvarchica
Objects in the mirror appear
TO BE LOSING !!!
Comment
-
-
pazi meni na 164 je vuvek stajala malo iznad MIN. 4 godine sam je vozio i bilo kada da sam dopunio za kratko vreme se vratilo do istog nivoa, ni kap manje.... Prosle godine kada sem promenuo motor isto se nije menjala situacija.... a tragova curenja nigde..... Tako da bez brige ako se naravno ne potrosi ispod minimale.Ime: Robert F.
Vozilo: Alfa Romeo 164
Tip: 2.0 Twin Spark
Boja: Metalik Zelen
Reg: So=308-62
Prepoznaje se po:
Bele felne 15" Zimi / Perla bela 16" Leti, Solidno zatamjena stakla, Mala Reg. tablica napred. Alfa Zmija na prednjim krilima, Cuore Sportivo na pragovima
Comment
-
Comment