Crkao mi je jedan hidropodizac ventila na 145.1.4 TS.Dali ih moram sve menjati ili moze pojedinacna zamena.Dali ovaj motor ima samostelujuce ventile ili se oni standardno steluju.Pozdrav.
HIDROPODIZACI VENTILA
Collapse
X
-
najlakse je zakljuciti po solji, jer ako hidropodizac "zariba" po pravilu bregasta napravi risove na samom celu solje... kako god, mala je verovatnoca da hidropodizac crkne, ako skidas bregaste, obavezno rastavi sve hidropodizace, operi u benzinu i sklopi, kap ulja u cauricu i to je to... nov podizac je od 15-20e i ako ti auto ima 24 kom (moj slucaj) nije mala investicija
ja sam moje ocistio, podmazao, promenio 12 kriticnih soljica i sklopio...
odluka je naravno na vlasniku
Comment
-
-
*uz ogradu da nisam nikad to video uzivo, i uz pretpostavku da su ovi nasi verovatno preuzeli patent od Italijana, evo kako to u principu izgleda/radi:
.
Comment
-
-
Originally posted by SrdjanTaman posla da se otvara motor. Samo poklopac ventila i odozgo se sve odradi. Nije veliki posao, nego je vise problem odrediti koji je za zamenu.Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017
Comment
-
-
Re: HIDROPODIZACI VENTILA
znam samo da sam pokupio hidropodizace od 4 motora rasturio ih u mnogo sitne delove oprao izabrao vizualno najocuvanije i sklopio, mereno sa mikrometrom i svi su bili u fabrickoj toleranciji ali kada sam krenuo da ih stavljam u glavu nije hteo bas svaki na svako mesto nego sam se 30min zezo da napravim kombinaciju da svi legnu koliko toliko dobro. Znaci kada skidas zapisi gde je koj bio. Inace crkavaju od loseg ulja i visokih obrtaja 7000+.Ain't There Something Money Can't Buy
Comment
-
-
mazda 626 1988 injection 2.0 140 hp
ak zelite znati koji hidro podizac ne radi to mozete otkriti tako sto vidite da ventil stoji nize od ovih sto su uredu.znaci ovi su nizi.koji nevljaju.u mene je bio problem na mazda 626 2.0 16v 140 hp.ak mogu neke informacije o ovoj mazdii.molim sto prije
mogu li se stari leteci lezajevi vratiti na auto ak su skoro novi molim za odgovor... ........hvala unaprijed
Comment
-
-
nekoliko puta sam ih rastavljao i tek posljednji put sam skontao kako se hidro podizac potpuno rastavlja. znaci kad skinete bregaste, potrebno je izvuci hidropodizace. najbolje je izvuci samo jedan, nekako klijestima, pa onda ga okrenuti naopako, pritisnuti na drugi tako da se taj drugi zalijepi za njega, pa onda oba izvuci izvan lezista. tako svaki sljedeci dok ne izvucete sve.
nakon toga od dasku udarite nekoliko puta jako tako da bi trebao ispasti mali klipic iz solje hidropodizaca. u sredini tog malog klipica nalazi se jedna mala kuglica, koju pritisnete iglom. tada ce iscuriti ulje iz hidro podizaca. savjetujem da ih dobro operete u benzinu, malo ulja u njih ulijete i onda ih sastavite. vratite sve na svoje mijesto, upalite i nakon 5 minuta bi trebali da se prestanu cuti.
provjera je posebna prica...
Comment
-
Comment