aj javite se vi sto vozite 1.8 kakve su impresije o jacini motora,,,da li moze neko da mi kaze,,kakvo je ubrzanje,, elasticnost,,itd uporedite mi sa 2.0 kolika je razlika
Na papiru 10 konja, ali neko rece da se to oseti, e sad koliko... To je vec subjektivna stvar! Vozio sam 146 1.8 i mogao sam da je uporedim sa svojom 2.0 i tu je razlika eto tek onako da li je osecam ili ne, ali verujem da bi je bilo ako bih malo vise vremena proveo, a ponajvise ako bih merio vreme!
To je sve opet jako diskutabilno, zavisi mnogo od protokomera, nacina na koji je vozen kako jedan tako i drugi i mislim da u stvarnosti to ne igra neku ulogu, razlika je jako mala i skoro neprimetna!
In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.
Ja ti imam 1.8TS....odlican je to motor...Elasticnost je vrlo "cudna"...mislim gledas obrtomjer i kazaljka je na 1.5-2K a auto ide i ide...i onda kazes...dosta zejebancije..da cujemo taj zvuk...pritisne gas..penje se kazaljka, na 3K vec pocinje da kovitla onaj zvuk a auto pocinje da leti...4K je vec osmijeh od uva do uva...ides do ~6K...ali ne osjecas ubrzanje i ako vidis da auta oko tebe nestaju u retrovizoru.. Mislim da ne treba da gledas da li da kupis 1.8 ili 2.0 vec da uzmes auto koje je dobro/ocuvano bilo ono 1.8 ili 2.0...razlika je vrlo mala u svakom pogledu...
npr. da je ~ sa GTI 16V od 150KS s tim sto u krivini GTI nema sta vise da trazi, sem da "jede prasinu" .
Preko ovog motora isao bih na 2.5 V6 ali je previse skupa reistracija...a ni potrosnja nije nimalo mala mada i ovaj 1.8 "zna da posrce"
www.oltretutto-arcg.com - Alfa Romeo Klub Crna Gora
Alfa Romeo is not simply a car, it's a way of life.
Kod mene je to ~12L u Podgorici...normalne voznje, ako pod normalna voznja podrazumijevamo nekad saltanje na 3K, a nekad na 5K i vise, povremeno stajanje u koloni itd...ono gradska voznja...
E sad ako nema guzve a ti se stedis..dakle saltanje na 3K....moze da padne za 1-2L....
Na otvorenom je to ~9L..Tehnicki moze i ispod toga ali psiha ne dozvoljava pa se u praxi ne ispoljava
Nemoj misliti da ces voziti lagano...Nema toga s Alfom...Kad se problizis 3K vise ne upravljas ti papucicom gasa..ona sama ide na dole
Meni trosi oko 12l plina po gradu i ne stedim, na otvorenom pada ispod 10, sto mu dodje kao neki dizel s obzirom na cenu plina, mada ja gledam da uzmem 2.4jtd, ne znam zasto, eto hocu pa sta bude
Mislim da ide dosta bolje, skoro kao 2.5v6 ali cena voznje je mnogo manja
Pricam za potrosnju benzina....ja nisam na plin, da ne bude zabune posto vidim da ste krenuli s plinom...
mada ja gledam da uzmem 2.4jtd, ne znam zasto, eto hocu pa sta bude Smesko
Koji 2.4JTD, onaj od 136KS ? Da ide skoro kao 2.5V6... kako da ne....Ili si mislio na onaj od 150KS...mada i on opet...
2.4JTD ide ~ 1.8-2.0TS...u necemu bolji u necemu slabiji..
Motor koji nikad ne bih odabrao....skupa registracija, dosta trosi, vise se kvari nego 1.9JTD....Ako ti ne treba previse brzo auto..1.8-2.0TS Malo veca ekonomija bi bio 1.9JTD mada je dosta skuplji u startu pa dok se isplati....
I nekako uz Alfu ide benzinac pa to je...
Ima jedan poznanik 2.4JTD...i kad je kupio...prvo kaze, brate ja sam mislio da je ovo benzinac kako se cuje, nema onoga drdrdrdrd...ovo je startno....
kako mozes da poredis 2.4 jtd i 1.9 jtd,, koje su to gluposti nebo i zemlja
jeste da je skuplja registracija,, ali zabluda je da 2.4 trosi vise od 1.9jtd moj auto trosi 7 l po gradu ubrzava za 8,5 sec do sto radi perfektno posto ima 5 cilindara rasterecen motor a samim tim i bolji efikasniji i dugorajniji,, nadji mi 1.9 koji trosi ispod 7 po gradu,,nema poredjenja,, 2,4 bolji u svakom pogledu
Tih 10 KS u kojima 2.0 prednjači nad 1.8,dolaze do izražaja uglavnom pri većim obrtajima.Ipak,2.0 je pouzdaniji od 1.8,a što se tiče registracije,troškovi su isti.Razlika postoji,ona se oseti,tako da 2.0 ide bolje,definitivno.
mada ja gledam da uzmem 2.4jtd, ne znam zasto, eto hocu pa sta bude Smesko
jbg ja pricam samo ono sto probam, 2.4jtd sa 150ks ide zlo, vozio sam ja i 2.5v6, bolje je, ne kazem, ali ne preterano, a para nikad dosta
Mada ja vise mislim na gradsko kratko ubrzavanje, a i realno i provereno manje trosi od 1.9jtd, ipak je to poprilicno rasterecen motor za tu karoseriju
2.4JTD prije ~2001-2002 je imao prilicno problema...1.9JTD je bolji motor i tu nema neke filozofije...Poznaniku koga pomenuh gore trosi ~8-9L u gradu al je ne stedi previse...Mislim da je ipak nemoguce da trosi 7L ako se bas ne stedi jer tolko trose i dizel motori sa mnogo manje KS-a....
1.9JTD jeste slabiji ali opet sasvim dovoljan za to auto...trosi manje..
Kakva vam je to logika ....Ona bi 3,2 V6 trosio najmanje jer je najrastereceniji jel ????
Comment