pa ja ne znam kako je vama sa 156, ali ja sa 147 nikad nista ne zakacim dole, tj. kad bih zakacio dole to znaci da bih prvo slomio branik prednji tako da bih onda znao da stanem svakako bar ja tako mislim
Henry Ford used to doff his hat when he saw an Alfa Romeo pass by!
Ima jedan majstor u NS koji radi konstrukcije i u fazi je nabavke mašine za savijanje plastificiranih limova... Ranije je imao automehaničarsku radionicu, što mu je, u ovom našem slučaju, dobra referenca. Mogu da ga pitam. A ako odemo kod "klasičnog" autolimara biće skupo... Možemo da pitamo i kod "plastičara" koji krpe branike i druge plastične delove na kolima!?
Pozdrav. Dušan.
ne treba 1,5 mm lim dovoljan je i lim od 1 mm, ali da bude celicni , a ne aluminijumski koji jos moze biti i plastificiran ili obojen specijalnom farbom, a on se moze naci kod svakog limara koji pravi perforirane ploce za krovove i zidove za hale i takva tabla je teska oko 4 kg
Lim od 1.5mm je naravno 1.5x teži od lima debljine 1.0mm.
Ali lim od 1.5mm ima 2.25x veću čvrstoću i 3.375x veću krutost od lima debljine 1.0mm (naravno sve od istog materijala).
Samo izgleda da je razlika između 1.0mm i 1.5mm mala i da je to skoro isto i svejedno, ali nije...
Pozdrav. Dušan.
Razumeo sam... Ali je bolje 1.5mm od 1.0mm bilo čega (čelika, aluminijuma, bakra, plastike...) i to za faktor 2.25 tj. 3.375! To znači: 5mm čelika je mnogo, 1mm čelika je donja granica, a 1.5-2.0mm čelika je prava mera za ovu svrhu...
Pozdrav. Dušan.
Danas sam držao u rukama tablu (100cmx70cm) pocinkovanog lima od 1.5mm... To je ipak teško - mogu da zamislim kako u servisu u kanalu majstor odvrće šrafove i kako dvojica moraju da drže "tacnu"... Bez obzira na sve, nek stavi šta ko hoće, ali nešto mora da bude ispod kartera, menjača i turbine kao zaštita - ne bi bilo dobro da pri prolasku kroz baru, na turbinu (koja je vrela) dođe hladna voda...
Pozdrav. Dušan.
Da, to za turbinu nikako ne valja...elem gde moze da se nabavi ona plasticna, originlana za 40 eura? Delta ili? ....imam neki osecaj da je mnogo vise zato pitam, ali ako nije super
Gde može da se kod nas nabavi tzv. engine undertray (tj. donja zaštita motora) za Alfu 147JTD. Originalna (oko £40) je plastična i lako se ošteti, pa često visi i može da kači neravnine na putu. Aluminijumska je bolja, duže traje, ali je oko 130£. Na slikama je plastična i aluminijumska. Izgleda mi da to može da se napravi od ploče aluminijuma. Da li je bolji oblik kao na slici levo ili desno ... Ima li neko neku ideju?
Na forumima kažu da je bolje da ova zaštita ostane (iako naši majstori tvrde da je njeno postojanje potpuno bez razloga) jer obezbeđuje bolju aerodinamičnost i zaštitu creva/cevi u donjoj zoni motora.
Pozdrav. Dušan.
To je 40£ tj. oko 60€... To je najniža cena napolju (ima plastična i za 90£). A kod nas, dok se svi ugrade... Može da se napravi i od neke žilave, ali čvrste plastike... i izgleda da je to najjednostavnije.
Pozdrav. Dušan.
Ok, ja sam po automatizmu pomislio da se radi o eurima, sad sam video da je u funtama....ali svejedno i to mu je 5000 dinara, sto je prihvatljivo......za razliku od 10 ili 16.000 ili sta ti ja znam.....e sad koliko kostaju postanski troskovi i sve ostalo....nije ni cudo sto ovde traze 200 e za to.........ipak je resenje mala privreda izgleda
Evo cisto malo da osvezim temu, jel neko mozda trazio resenje za under tray......ja sam danas primetio da mi jedan deo otpao, pa sam pozvao prijatelja jednog, u ponedeljak mu teram auto da vidi da li moj moze da iznituje pa da ga fiksira vislje ili cemo praviti alternativnu varijantu od tankog i malo lakseg lima.....ako neko ima neko drugacije resenje neka vice
Comment