Engine undertray (donja zaštita motora)...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Gtiboy
    CBC Veteran
    • 15.12.2006
    • 110
    • Doboj

Malo stara tema ali nema veze...
    Bavim se pomalo nekom vrstom limarije i dolazim u dodir sa vise vrsta lima. Ako bude ko radio ovu zastitu od lima ne prelaziti 1.5mm debljine od Alu lima ili 0.63 (0.75) pocinkovanog lima. Te debljine imaju malu tezinu a bice dovoljno savitljive da ne cupaju srafove kad nalegnu na neku povrsinu. Citam ovo gore o zastiti od 5mm, to je definitivno previse jer sa 5mm se i presa muci dok savije
    I meni taj dio nedostaje na autu (jes da nije Alfa) planiram to napraviti, pa kad zavrsim uzlikacu da vidite
    Pozz Nikola

Comment

• Damjan156
      CBC Senator XXL
      • 07.01.2008
      • 568
      • Beograd

Ova moja zaštita očito onda nije lim jer je mnooooogo lagana a čvrsta!Slikaću sledeći put kada budem menjao ulje,a to je uskoro.
      Ova moja znači jeste debljina 5mm,ali ima 2kg po mojoj nekoj proceni.
      Strauli motorsport
      Moja Alfa

NIŠTA NIJE TVRDOGLAVIJE OD EMOCIJE

Comment

• gane 33
        CBC Veteran
        • 14.10.2007
        • 103
        • Zemun

Damjane, jesi li slikao? Od cega ti je napravljena zastita?

Da li je neko napravio ovu zastitu od lima ili aluminijuma?
        I gde ako jeste?

pukla mi je i leva i desna stana,
        mislim da je ovakva,

zakrpicu cu je limom i popnitnama ali planiram da uradim nesto trajnije

Comment

• dusan147
          CBC Senator
          • 08.03.2008
          • 287
          • Novi Sad
          • GT 1.9 JTDm 16v

Da malo osvežimo temu...
          Pre nekog vremena sam stavio DIY undertray (schutzblech) ili po naški šucpleh na moju 147cu. Napravljen je od 1.5mm aluminijumskog lima (tabla od 1mx2m kupljena je za oko 3500din u "DAK-Komerc" Temerinski put u NS). Izrezan je ubodnom testerom prema šablonu od kartona koji sam uzeo sa šucpleha jedne 147ce koja je bila kod prijatelja u servisu (hvala nepoznatom donatoru dimenzija i oblika šucpleha). Mogao sam da biram aluminijumski lim od 0.6mm-5mm. Dimenzija od 1.5mm mi se učinila odgovarajućom za ovu namenu. Šucpleh koji sam napravio podseća na onaj aluminijumski koji se u AutoDelti prodaje za £141.00 (inc VAT), ali nema pregib, već je u jednom nivou i nema proreze/otvore za cirkulaciju vazduha. Učinilo mi se da će snabdevanje intercoolera vazduhom da bude OK, sa prednjeg grila, pa nisam pravio otvore na donjoj strani šucpleha...
          Između šucpleha i šasije je bandaž gumena traka (kupuje se na metar u "Rekordu" u Temerinskoj - NS), a na mestu šrafova su podložne pločice sa gumenim podlošakama...
          Nema nepoželjnih bibracija i problema u vožnji...
          Pozdrav. Dušan.
          Grešiti je ljudski, ali je osećaj božanski.

Comment

• Ognjen
            CBC Senator XXL
            • 21.02.2008
            • 438
            • Novi Beograd
            • -

Ajde ako te ne nrzi da slikaš to.
            Moje je još uvek u poprilično dobrom stanju, sem jednog parčeta sa leve strane napred gde fali oko 10cm2 plastike. Možda bi probao da napravim, ali nevidim kako samo ubodna testera, a da ti nije trebalo neko oblikovanje presom ili bar čekićem.
            Pozdrav

Comment

• dusan147
              CBC Senator
              • 08.03.2008
              • 287
              • Novi Sad
              • GT 1.9 JTDm 16v

Slikaću čim podignem Alfu na neku dizalicu... Ubodnom testerom sam isekao lim u odgovarajući oblik, a turpijom malo "oborio" ivice da ne budu oštre i bušilicom probušio rupe za šrafove - undertray liči na onaj aluminijumski koji se prodaje za oko 150€ samo nema pregib pa mi nije trebalo savijanje lima. Probao sam da sečem i makazama za lim, ali se deformiše ivica pa mora da se ispravlja čekićem... Meni to izgleda dobro, a i majstor koji je to montirao (zato što ima dizalicu) hvali šucpleh...
              Ne bih se uopšte ni zamajavao pravljenjem to alu šucpleha da je mogao da se kupi po normalnoj ceni... U Delti je oko 17000din i čeka se oko dve sedmice. U Mađarskoj plastični košta oko 100€ (milosh024 poslao prilog u ovoj temi)...

Pozdrav. Dušan.

Comment

• VNOV
                CBC Veteran
                • 21.04.2008
                • 150
                • beograd

I ja sam zainteresovan za zaštitu pošto je nemam uopšte kad bi mogao da slikaš šablon sa dimenzijama to bi bilo super.Hvala unapred

Comment

• dusan147
                  CBC Senator
                  • 08.03.2008
                  • 287
                  • Novi Sad
                  • GT 1.9 JTDm 16v

Malo sam odstupio od šablona, pa je bolje da prvi put kada budem skidao šucpleh uzmem mere i napravim tehnički crtež sa kotama...
                  Pozdrav. Dušan.

Comment

• VNOV
                    CBC Veteran
                    • 21.04.2008
                    • 150
                    • beograd

To bi bilo ekstra

Comment

• TETAK
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 3034
                      • Čačak, Srbija

Mene zanima kako su ovo pitanje rešili na policijskim 156-cama i da li tu ima još nekih ojačanja i zaštite obzirom na specifičnu upotrebu ovog vozila u policijske svrhe!?Zanima me i to da li je i kako ojačan trap vozila!?
                      Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• bokija
                        CBC Senator XXL
                        • 25.01.2008
                        • 640
                        • Beograd

Vasa diskusija je OK,samo moram da vas obavestim da smo osnovali klub,http://www.cannonballforums.se/viewt...33894&start=25
                        I'm not beautiful,but I'm stupid

Comment

Working...
                        X