KLZE project by Ljubas...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Ljubas
    CBC Član
    • 11.08.2008
    • 28
    • Zagreb

KLZE project by Ljubas...

Evo došlo vrijeme da mogu razmišljati i raspravljati o ovoj temi...

Naime, vjerojatno nadolazeću jesen/zimu/proljeće (kad prodam nešto od svog voznog parka) bi išao KLZE u MX3... ne crvenu, nego ću slagati drugu MX3 kojoj neće biti naglasak na plastici nego motoru... mislim da je već i KLZE sam po sebi dovoljan...

Eh, pa sad... ako mi možete pomoći...
    Šta je sve još potrebno promjeniti uz motor da bi auto dobro funkcionirao, odnosno da bude KLZE u punom smislu te riječi?

Naime, pronašao sam na netu dvije tvrtke koje prodaju rabljene motore:

1. http://cgi.ebay.de/Mazda-2-5-v6-mx-3...ayphotohosting
    Dakle, nalaze se u Nizozemskoj, i za cijenu od 1.150,-ojra se dobije goli motor.

2.Beč, Austrija... trenutno neznam koji je link, ali svako malo se aktiviraju na e-bay sa ponudom od 1.550,- ojra (koliko me sječanje služi).
    Međutim, oni za tu lovu nude uz motor još i ECU iliti computer za KLZE, alternator i, mislim, getribu...

Pitanja:
    Šta je minimalno potrebno promjeniti na MX3 V6 da se uvali KLZE?
    Da li je dovoljno staviti samo KLZE motor i ECU, jer instalacija odgovara... ili bih trebao još promjeniti getribu i alternator?
    Osim toga, vidio sam ovdje na forumu KLZE... i dečki su mjenjali kompletno kvačilo i šta ti ja znam...
    Šta je sa ispušnom granom, mjenja li se i ona? Nosači motora?
    Stane li 2.5 ispod haube kod male MX3 ili ću i nju morati prerađivati?
    A razvodnik paljenja, kablovi ???

Naravno, sva ova pitanja ću i njima postaviti, sva sreća pa "ich spreche ziemlich gut deutsch...", ali vjerujem da ovdje ima dovoljno mazda gurua koji bi mi mogli pomoći...

Naravno, ja bih promjenio apsolutno sve navedeno, pa da sam 100% siguran, uz sve navedeno još i kočioni sistem i šta ja znam, ali uvijek je ta lova problem, pa bih stoga išao na minimum, ali da funkcionira, jer glupo je stvari "na pola" raditi... Ionako će ova mazda biti za ganjanje, a crvena je za gledanje...

Razmotrit ću sve vaše prijedloge i sugestije, unaprijed zahvalan...
    Viđe mazgi, amo-tamo, al´MX3 - volim samo !!!
  • kilson
    Moderator
    • 09.10.2004
    • 3216
    • NoviBGD
    • AR 75 GT

Evo malo shtiva dok se ne javi josh neko...
    Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• X9
      CBC Senator XXL
      • 28.06.2005
      • 3179
      • Wien-Sabac
      • RX-8 i X-9

samo da ti nagovestim,taj tip koji prodaje kl-ze u bechu mi je ortak,i drzi plac sa import autima(japan, usa).sta ti sve treba za swap u mx3 bolje ce ti reci misko klze,ja ti mogu samo reci o motoru,sta kako i gde...i ne ocekuj veliku pomoc od austrijanaca po pitanju klze-a -dovoljno je da ti kazem da sam ja jedini za sada imao ga ovde na podrucju austrije,u voznom stanju,i za sada jedini koji nesto na ovom podrucju radim po tom pitanju.mnogo veci znalci su holandjani (jeroentje),ali su i oni jaki po pitanju turbo set-up-ova,ali i oni u mnogome mogu pomoci zbog samog swap-a u mx3 jer to najvise i rade.ostatak kao sto rekoh prepustam misku,ako se sa nechim ne budem slagao uskocicu
      "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• Ljubas
        CBC Član
        • 11.08.2008
        • 28
        • Zagreb

Može, Miki, care !!! Samo da vidim šta mi sve treba i pičim u Beč po motor. Možda bi mi taj tvoj ortak mogao napisati puno nižu cijenu računa tako da manje platim carinu ?! Ili postoji mogučnost da u Beču ugradim motor???
        Vazda mazda gazda...

Comment

• Ljubas
          CBC Član
          • 11.08.2008
          • 28
          • Zagreb

Miiiiiiiiiiiiiiiiiiiišško....
          Gdje si, Miiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiško...
          Vazda mazda gazda...

Comment

• X9
            CBC Senator XXL
            • 28.06.2005
            • 3179
            • Wien-Sabac
            • RX-8 i X-9

Originally posted by Ljubas
            Može, Miki, care !!! Samo da vidim šta mi sve treba i pičim u Beč po motor. Možda bi mi taj tvoj ortak mogao napisati puno nižu cijenu računa tako da manje platim carinu ?! Ili postoji mogučnost da u Beču ugradim motor???
            ubacivanje bolje odradi dole -procices mnogo jeftinije.a za manji rachun ne bi trebalo da bude problem

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• Vocko
              CBC Senator XXL
              • 25.04.2005
              • 4556
              • nBGd

Koje je godiste MX3 kome imas nameru da ubacis KL-ZE ?
              To je vrlo bitna stavka.

Kod onih koji su OBD-0 konverzija se radi veoma lako tj zameni se motor i prikljuci se kompjuter od KL-ZE, dok kod OBD-I modela mora da se menja komplet instalacija ili da se stavlja neki piggyback (tipa VEMS ili MegaSquirt).

Darko je imao problema sa par sitnica vezanim za "hardver" (alternator bese?) mislim da sve pise u njegovoj temi...

Bitno je napomenuti da Darko sada, mislimo da je zbog guma, ima problem da ne moze da sastavi kako treba 1. i pocetak 2. brzine. Videcemo tacno sta je samo da nabavimo prave gume.

Dalje na sta treba obratiti paznju.
              Menjac od KL-ZE pripada G seriji i poseduje sper, cini mi se da su svi noviji MX-3 ustrojeni (kao i BA modeli) sa menjacem F serije, te se sper ne moze iskoristiti. Ako mozes da nadjes MX-3 starije generacije koja ima menjac G serije, na konju si, jer mozes da iskoristis sper, a samim tim ces imati i znatno bolji start, kao i najbitnije, trakciju.
              Ne treba da napomenm da je MX-ev menjac kraci, te su i ubrzanja bolja.

Preporucio bih ti da odmah uradis, ili kupis, komplet izduvne grane i auspuh da ti auto ne bi bio ustrojen.

Najbitnije ti je da u toku prve faze odradis kako treba sve sto se odnosi na motor i menjac tj na sve one stvari koje su kasnije teze dostupne, posto motor moze da funkcionise i sa kompom od MX-3.

Comment

• Ljubas
                CBC Član
                • 11.08.2008
                • 28
                • Zagreb

Mazda je 94.g., ali starije generacije, što se vidi po kokpitu koji je više četvrtast, nego zaobljen (noviji modeli imaju zaobljen kokpit...). Osim toga, noviji imaju 95, a stariji modeli 98 kW... I na kraju - stariji modeli imaju sportska sjedala, a novija nekako više "obična".

Prema tome, definitivno imam stariji model, iako je to bila prelazna godina, kada su se već počeli proizvoditi i stariji modeli...

Vjerujte mi, znam to, jer sam do sada u 2. godine kupio ukupno 8 MX3-ca !!!
                Vazda mazda gazda...

Comment

• Ljubas
                  CBC Član
                  • 11.08.2008
                  • 28
                  • Zagreb

Dakle Voćko, ako je stariji model, a je, onda mi treba samo motor i ECU...
                  A šta je sa getribom, kvačilom, alternatorom i kablovima ?!
                  Vazda mazda gazda...

Comment

• Vocko
                    CBC Senator XXL
                    • 25.04.2005
                    • 4556
                    • nBGd

Posalji mi broj sasije preko privatnih poruka da proverim neke sitnice u EPC-u.

Menjac (getriba) ostavljas tvoj, ali spakuj sper u njega (izmedju ostalog jedan od razloga zasto mi treba broj sasije).
                    Procitao si kod Darka (Misko KL-ZE) da je ostavio zamajac od MX-3, pa je zbog uvecane snage motora, napravio tzv. sinter kvacilo (tj sinter lamela), da ne bi ubrzo morao da menja kompletan set, jer bi ga novi motor brzo istrosio.

Napisao je i da je jedan kabl "produzio", a secam se da je pominjao nesto i oko alternatora, samo ne mogu da se setim sta.
                    Valjda ce se on javiti, posto on najbolje zna sta je radio.

I obavezno iscitaj i pogledaj slike sa prve stranice njegove teme - ovde

Comment

• Ljubas
                      CBC Član
                      • 11.08.2008
                      • 28
                      • Zagreb

2 Voćko: Imaš PM.

2 svi: Poslao sam upit ovima u Beč što prodaju KLZE preko e-baya što mi sve treba da bih uvaljao motor, i oni su mi rekli:
                      - KLZE motor
                      - ECU
                      - Keramičko kvačilo (kažu:"... nije obavezno, ali bilo bi dobro...")

Za sve ostalo kažu da odgovara...
                      Vazda mazda gazda...

Comment

• Ljubas
                        CBC Član
                        • 11.08.2008
                        • 28
                        • Zagreb

Miško KLZE, pomagaj...
                        Vazda mazda gazda...

Comment

• Ljubas
                          CBC Član
                          • 11.08.2008
                          • 28
                          • Zagreb

Voćko, rekao si: "Menjac (getriba) ostavljas tvoj, ali spakuj sper u njega ..."

Na šta točno misliš? Iskreno, nemam pojma kakav šper i gdje da ga smjestim?
                          U biti, slabo ti ja to kužim, đabe mi fax...
                          Vazda mazda gazda...

Comment

• X9
                            CBC Senator XXL
                            • 28.06.2005
                            • 3179
                            • Wien-Sabac
                            • RX-8 i X-9

sperdiff?
                            moze za pocetak i bez toga-dokazao JA ..
                            onda treba ti i usisna od Xedos 9 ili Millenie(usa xedos 9).
                            kod kojeg si slao upit?importcars.at?
                            ovo sa usisnom ti je pod obavezno ne samo zbog mesta pod haubom ali i zbog samog dizajna usisne koji je poboljsan kod X9 u odnosu na mx6 i "kratki vrat"u mnogome bolja
                            jaoj jos jedan KL_ZEeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• Ljubas
                              CBC Član
                              • 11.08.2008
                              • 28
                              • Zagreb

Znam, Mikimazda... to sam već uspio dokučiti... adresa je:
                              http://stores.ebay.de/jdm-parts-eu ; nalaze se u Nizozemskoj, mada sam prije vidio da imaju ineki u Beču koji prodaju takve motore.
                              Inače, "curved neck", iliti zakrivljena usisna grana, dolazi sa motorom u kompletu. [/url]
                              Vazda mazda gazda...

Comment

Working...
                              X