Nissan micra k11 1300 55kw 16v twincam

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Sava R4
    CBC Član
    • 10.07.2008
    • 90
    • Beograd,Braće Jerković

Nissan micra k11 1300 55kw 16v twincam

Pozdrav svima na forumu

Evo u cemu je problem.

Auto je nissan micra k11 1300ccm 55 kw16v twincam presao 123000km

Kao prvo kad palim auto ujutru ili bilo kad u toku dana cak i kad je zagrejan treba da verglam oko 30sec da bi startovao motor (sacekam da povuce pumpa sa gorivo i kad se cuje ono klik pocnem da verglam).Kad upalim ler gas skoci na 2000 o/min posle jedno 5min se spusti na 1100 ,a posle jedno pola sata 45min se spusti na 800-900 kako kad.Inace potrosnja po gradu je skocila na 13-14 l .Ne trosi ulje ,menjan je trotil pre dve godine.

E sad vozio sam ga u servis i likovi kazu ali nisu 100% sigurni ,kazu da su otisle gumice ventila i leptir gasa.Uradili su mu ciscenje dizni ali nisu otvarali motor i rekli mi da ne mogu da budu sigurni sta je sve dok ne otvore motor.Posle toga ,a proslo je vec dve nedelje i dalje se isto ponasa.

Inace ceo servis zamene ulja,svih filtera (bez filtera klime ) i nove svecice plus ciscenje dizni (3000din) plus ruke je ispao 16000din,sta mislite jel mnogo ?

Aj pa dajte neki predlog sta i kako dalje.

pozdrav Sava

Neki predlog sta i kako dalje?

poz
    www.renault4serbia.com
  • VVLAJKO
    CBC Senator XXL
    • 23.07.2008
    • 484
    • Nis
    • Audi A4, Primera p12

Re: Nissan micra k11 1300 55kw 16v twincam

BOZE gluposti!!! Kod kojih indijanaca i vacarosa si terao auto? To za gumice ventila i otvaranje motora je klasican pokusaj prevare. Niti ima veze sa ler gasom i otezanim paljenjem, niti na tom motoru , sa tom kilometrazom koji uz to i ne trosi ulje mogu da stradaju!! Niti motor sa propalim gumicama ventila moze da prlja leptir u****, moze da trosi ulje i masti auspuh To za prljav leptir u**** i ler regulator jesu u pravu. Taj motor ima malo specifican usis sa vertikalno postavljenim kucistem leptira u kome su i step motori ler gasa i sauha posebno!Sve to je veoma precizno i osetljivo i hoce da se zaprlja i da zeza.
    Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• Sava R4
      CBC Član
      • 10.07.2008
      • 90
      • Beograd,Braće Jerković

ok imas neki predlog sta dalje da radim? Ako ima neko iz Bg da preporuci servis muka mi je vise od majstora.

@VVLAJKO

Jel mozes da mi kazes neku cenu otprilike za opravku posto vidim da drzis servis za japance cisto da znam kad odvale cenu da uporedim i koliko je komplikovana cela operacija?

Zaboravih da napomenem auto se u principu lepo ponasa dobro vuce moza malo slabije nego kad sam ga uzeo pre tri godine i da jos jedno pitanjce desava mi se s vremena na vreme kad naglo pustim gas da ce cuje neki tup zvuk (tuk tuk)drugar sumnja da je nesto na trapu ?
      www.renault4serbia.com

Comment

• sri98
        Admin od Trpeze
        • 24.10.2004
        • 7262
        • Republic of Konjarnik
        • Toyota Corolla E 210

a da ti lepo napises da li si isao kod majstora koji niikad nije video nista sem zastave i G2 ili kod nekog ko radi nissane? ako je takva dijagnoza data u servu za nissane, red je da se zna, da se zaobidje
        to lupkanje moze da bude i nosac motora, ne mora da bude nesto na trapu.
        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Sava R4
          CBC Član
          • 10.07.2008
          • 90
          • Beograd,Braće Jerković

Isao sam kod majstora koji radi samo nissane sta vise jedan od ovlascenih servisa

OK posto vec dosta vremena pratim ovaj forum i smatram da ima sta da se pametno procita i nauci i jako mi se svidja sto ovde ima ljudi koji znaju sta pricaju ,a vidim i po tvojim postovima da se razumes u dzapanize i da si zaljubljenik u nissane preporuci nekog ko zna sta i kako (moze i na PP) veruj mi muka mi je od ovih 'kvazi' ovlascenih servisa.

Pozdrav Sava
          www.renault4serbia.com

Comment

Working...
          X