Obrada glave motora, gde raditi? toyota celica sti 1.6 1991

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vojislavbb
    CBC Senator XXL
    • 04.05.2009
    • 373
    • Novi sad
    • Forester Turbo

Obrada glave motora, gde raditi? toyota celica sti 1.6 1991

Dakle, u pitanju je 1.6 motor, toyotin, sa dve bregaste i 16ventila. Popularni 4AFE

Imam kompresiju na drugom klipu samo 2,5.

Pianje je gde obraditi glavu, a da bude, naravno, pravi odnos cene i kvaliteta.
    Interesuje me NS i BG i okolina.
    Ako bi bio BG onda bih skinuo glavu u NS i odneo je da mi ovi odrade ravnanje, hidrotest, ventile, vodjice, gumice, stelovanje..
    Koga preporucujete?

Ako ne moze ovde, moze i na PM
    SUBARU Forester XT, Legacy SUBARU Forester Sturbo TOYOTA Celica 4WDTurbo, Celica STi
    http://www.bud3.net/2011/08/white-lily-toyota-celica-awd-turbo/
  • 4motion
    CBC Veteran
    • 07.01.2009
    • 112
    • Beograd
    • Opel Kadett E 1.3NB 5b

Re: Obrada glave motora, gde raditi? toyota celica sti 1.6 1991

MR na auto putu ka Nishu, iskljucenje pre Dusanovackog mosta pored Nissn Gaga

Dimitija Tucovica, ka gradskoj bolnici na Zvezdari, ne znam ime radionice, ali vidi se sa ulice....300m pre skretanja u Batutovu

Comment

• Trivo
      CBC Senator
      • 02.06.2005
      • 202
      • Bosanski Novi/Novi Grad/Novi Beograd

Ja ti mogu prenijeti samo moje iskustvo.2008-me sam radio glavu na mom golfu,Misic group se zove radionica i specijalisti su za remont.Odvezao sam auto kod njih,radili su ga dva dana jer nisu mogli naci neko crijevo da se kupi,zvali me za svaku stavku da me pitaju da li treba da se odradi ili zamijeni.Mehanicarski radovi,hidrotest i remont glave me je izasao 7500 dinara +PDV.
      Jos 10000din. sam dao na vodjice ventila komplet,gumice,termostat,nove srafove glave,pumpu za vodu,zupcasti,semeringe,dihtunge,razna crijeva i sl.Ukupno me izaslo oko 20000 sa PDV-om.Od svih majstora u mom zivotu ovi momci su mi ostali u najprijatnijem sjecanju.
      Poslije remonta glave presao sam oko 80 000km,motor je i dalje OK(presao je vec 350 000).
      Nalaze se u Dimitrija Tucovica 144,BG.
      011/2404591
      0112413243
      VW 1200 1972god.
      VW Golf 1.3 1988god.
      FIAT Punto 1.9 JTD 2001god.

Comment

• Trivo
        CBC Senator
        • 02.06.2005
        • 202
        • Bosanski Novi/Novi Grad/Novi Beograd

Originally posted by 4motion
        MR na auto putu ka Nishu, iskljucenje pre Dusanovackog mosta pored Nissn Gaga

Dimitija Tucovica, ka gradskoj bolnici na Zvezdari, ne znam ime radionice, ali vidi se sa ulice....300m pre skretanja u Batutovu
        Da,to je ta u kojoj sam bio,kod gradske bolnice.
        VW 1200 1972god.
        VW Golf 1.3 1988god.
        FIAT Punto 1.9 JTD 2001god.

Comment

• JAPANX
          CBC Senator XXL
          • 10.08.2006
          • 2159
          • Beograd

takodje potvrdjujem misica kod gradske bolnice kao najbolji izbor, iskustvo nije licno ali je indirektno poslujuci sa njima i gomilom musterija koji su bili kod njih

Comment

• Franjo
            Banovan
            • 14.08.2009
            • 2831
            • Inđija - Beograd
            • Renault megan II res

Originally posted by vojislavbb
            Imam kompresiju na drugom klipu samo 2,5.

Pitanje je gde obraditi glavu, a da bude, naravno, pravi odnos cene i kvaliteta.
            Kolika je kompresija na ostalima? Mogu biti u pitanju i karike, ili samo ventili, ako je na ostalima dobra.

Ne trebaš ići dalje od NS, jer imaš izuzetno dobar servis, a i cene ako nisu niže, sigurno su na nivou BG. Trenutno ne mogu da se setim naziva firme, gde moj komšija, majstor Dule redovno vozi motore na mašinsku obradu. Pitat ću, pa ću javiti, a verujem, da ti je taj pogon poznat.

P.S. Dora sigurno zna! Pošalji mu PP, možda nije video tvoj post.

Comment

• 206
              Admin od ispočetka :)
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Otkud znas da je glava uzrok lose kompresije?

Ovaj kod gradske bolnice je Stanko Misic, bas sam dosta stvari uradio kod njih, za razliku od drugih radionica u gradu uvek su uradili ono i onako kako i sta sam im trazio, sasvim su korektni.

U NS imas Cubija, trebalo bi da su OK, ja sam imao jedno ne bas dobro iskustvo s njima jednom, mada mislim da je to vise izuzetak nego pravilo.
              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• vojislavbb
                CBC Senator XXL
                • 04.05.2009
                • 373
                • Novi sad
                • Forester Turbo

@ Franjo

Originally posted by Franjo
                Kolika je kompresija na ostalima? Mogu biti u pitanju i karike, ili samo ventili, ako je na ostalima dobra.
                P.S. Dora sigurno zna! Pošalji mu PP, možda nije video tvoj post.
                Merio sam samo na drugom i trecem klipu. Prvi i cetvrti rade savrseno. Treci ima 11, ali isto lose radi, valjda zbog drugog.

@ 206

Necu nista da kazem lose za Cubiku, radio mi to na ladi samari, samo eto smatram da moze to da se odradi kvalitetno i za manje para..
                Poslacu Dori PP da vidim koji je to drugi majstor u NS.
                SUBARU Forester XT, Legacy SUBARU Forester Sturbo TOYOTA Celica 4WDTurbo, Celica STi

Comment

• 206
                  Admin od ispočetka :)
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

Pa pre ce biti dihtung nego glava, al' znaces kad otvoris.
                  The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• vojislavbb
                    CBC Senator XXL
                    • 04.05.2009
                    • 373
                    • Novi sad
                    • Forester Turbo

Ne verujem.
                    Vec mesec dana vozim tako auto, i ne gubim ni vodu ni ulje.
                    Imam manje detonacije sto mi govori da se neki od ventila ne vracaju do kraja.

Comment

• VVLAJKO
                      CBC Senator XXL
                      • 23.07.2008
                      • 484
                      • Nis
                      • Audi A4, Primera p12

Gde god da radis glavu obavezno pitaj da li hoce da ti nasteluju ventile.Stelovanje se radi metodom ukopavanja siceva i kracenja ventila-po potrebi, odnosno zamenom mesta plocica.
                      Garnituru plocica za celiku nema niko, ni ovlasceni servisi, a kosta 20.800 eura bez PDV i ceka se mesecima.Makar je tako bilo pre par godina.
                      Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• vojislavbb
                        CBC Senator XXL
                        • 04.05.2009
                        • 373
                        • Novi sad
                        • Forester Turbo

Znam celu pricu o stelovanju ventila, stelovao sam ih prosle godine.

Plocice sa podelom od 0.05 su jako retke, ali moze da se "sredi" tako sto se stavljaju deblje na mestima gde mogu deblje, a ove sto se skinu, da idu na mestima gde treba tanje, tako su mi rekli...

Comment

• Franjo
                          Banovan
                          • 14.08.2009
                          • 2831
                          • Inđija - Beograd
                          • Renault megan II res

Tek malopre sam sreo majstor Duleta. On radi kod Feniksa iza Sajma, a ponekad u Stubi u Temerinskoj.

Ja sam uradio ravnanje glave yuga u Inđiji za 20 E.

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Originally posted by VVLAJKO
                            Gde god da radis glavu obavezno pitaj da li hoce da ti nasteluju ventile.Stelovanje se radi metodom ukopavanja siceva i kracenja ventila-po potrebi, odnosno zamenom mesta plocica.
                            Garnituru plocica za celiku nema niko, ni ovlasceni servisi, a kosta 20.800 eura bez PDV i ceka se mesecima.Makar je tako bilo pre par godina.
                            Meni su upravo tako uradili kod Cubike a nisu mi rekli da nemaju pločice jer sam podrazumevao da imaju čim nude uslugu. Hteo sam da nosim za BG gde imaju pločice. Malko sam pošpizdio plus što su mi izvadili vodjice ventila i umesto gusanih stavili bronzane. Sa Cubikom sa dobar poznanik da neko ne pomisli pogrešno.
                            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• JAPANX
                              CBC Senator XXL
                              • 10.08.2006
                              • 2159
                              • Beograd

kupi polovne plocice ako je potrebno

Comment

Working...
                              X