TOYOTA COROLLA 2.0 D4D - pada broj obrtaja i ne vuce

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • herrpan
    CBC Početnik
    • 01.07.2011
    • 8
    • beograd

TOYOTA COROLLA 2.0 D4D - pada broj obrtaja i ne vuce

Problem je sledeci:
    Pocelo je samo zimi, a sada se javlja i u letnjim svezijim danima. Naime, kada upalim motor, radi normalno, krenem i posle par minuta u voznji naglo izgubi gas i broj obrtaja padne na 900 (ler). Pritiskom na papucicu se jedva pomera obrtomer i to do 2000 obrtaja. Ugasim auto, upalim posle par sekundi, radi normalno. Desi se da se ne ponovi par meseci, a desi se kao ovih dana da moram po nekoliko puta u toku prvih 20tak minuta voznje da palim i gasim motor. Napominjem da na dijagnostici ne prijavljuje nikakav kvar i da motor radi savrseno i vuce odlicno - kada radi kako treba. Ovo se desava samo kad je hladan...
    E sad, nosio sam pumpu visokog pritiska kod Zeravice, ocistili, predihtovali, testirali i rekli da je pumpa ok. Skinuo rezervoar, bacio gorivo, ocistio dovode do filtera i od fltera ka pumpi i promenio filter. Isto. Sumnjam na turbinu.... Ima li ko iskustva sa ovakvim simptomima?
    Takodje razmisljam da izvadim katalizator, ne znam da li je to pametno zbog lambda sonde.
    EGR ventil i usisna grana?
    Pomagajte ljudi, ako boga znate!
    Auto presao 228000km, godiste 2002, 66kw
  • miura
    CBC Senator
    • 18.10.2006
    • 227
    • Lazarevac

Odg: TOYOTA COROLLA 2.0 D4D - pada broj obrtaja i ne vuce

Tema smrdi na naftalin ali ipak...voleo bih da znam šta je bilo u pitanju.

Tačno si opisao kvar na mom Coltu 1.3, benzincu iz 2005-te. Nešto sam guglao i miriše mi na EGR ventil. U ponedeljak ide na dijagnostiku pa će da vidimo.
    Mitsubishi Colt 1332ccm benzin 95KS 2005

na forumu

Comment

• herrpan
      CBC Početnik
      • 01.07.2011
      • 8
      • beograd

Nazalost, nisam resio problem i prodao sam auto...
      Ako je verovati majstoru koji je posle mene popravljao auto, u pitanju je bila dizna....

Comment

• miura
        CBC Senator
        • 18.10.2006
        • 227
        • Lazarevac

Hvala.
        Kod mene samo reprogram kompjutera.
        Išao sam u ovlašćeni servis, ispod istočne kapije BG-a, pohvaljen na nekim forumima...
        Da sam lutao od "majstora" do majstora, izmenjao bih i rasturio pola auta...
        Last edited by miura; 27.03.2012, 23:54.
        Mitsubishi Colt 1332ccm benzin 95KS 2005

na forumu

Comment

Working...
        X