Nisan mikra 1,3 - k11 neki zvuk

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Blazevski
    CBC Početnik
    • 23.03.2017
    • 3
    • Skoplje
    • nisan mikra

Nisan mikra 1,3 - k11 neki zvuk

pozdrav
    Javljam se iz Skoplja i pozdrav do svih na forumu .Iako nisam cest gostin foruma kada imam vremena procitam neke dobre diskusije Sada sam se odlucijo da postavim moj problem sa mikrom moje kcerke.Mikra je 1,3 benzin / plin koji je ugraden pre dve godine .Problem se pojavio pre mesec dana pri proveru nivoa ulja , cuo se neki zvuk koji je dolazio sa desne strane gde je alternator i vodna pumpa.Zvuk nije glasan ali nije da se ne cuje ,Auto je odvezen kod majstora (privatna radnja) reko je da se radi o zategacu PK kajsa, moje misljenje spored onoga sto se moze cuti mislim da se radi o lanca(kako da kazem verigi ili slicno ).Zanima me dali je najtacnije da se skinu kaiseve i da se cuje dali motor ce imati isti zvuk sto bi znacila eliminacija zategaca,vodne pumpe i alternatora.Kao drugo zanima me verujem da imaneko iskustvo dali se obavezno skida ceo motor pri zamena lancanika od bregaste i radilice.Mozda sam se dosta rasirio kao za prvi post ali ja se izvinjavam .
    Pozdrav Blazevski
  • kalimero1
    CBC Senator XXL
    • 01.11.2010
    • 318
    • zagreb
    • c5

pa normalno da treba skinuti remen da se vidi od kud dolazi zvuk,može biti
    alternator pumpa vode ili koja rolica,za lanac ne treba skidati motor inače
    kad se rastegne skoro uvijek izbaci grešku senzora bregaste.

Comment

• Blazevski
      CBC Početnik
      • 23.03.2017
      • 3
      • Skoplje
      • nisan mikra

Pozdrav i hvala na odgovoru .Zanima me da vas citiram : izbaci grešku senzora bregaste: jel to znaci da se treba staviti na tester da se vidi dali bi senzor izbacio gresku .Da pojasnim nisam ja toliko vican sa mehanikom sa nekim skromnim iskustvom oko mehanike .

Comment

• kalimero1
        CBC Senator XXL
        • 01.11.2010
        • 318
        • zagreb
        • c5

najbolje bi bilo da se testira ali ako nemaš tu mogučnost skini remen pa ako se zvuk izgubi
        greška je kako sam ti naveo.kad se lanac rastegne i izbaci grešku senzora bregaste mora se upaliti
        ikona na tabli i motor je u safe modu,tj. slabije vuče i više troši.

Comment

• Blazevski
          CBC Početnik
          • 23.03.2017
          • 3
          • Skoplje
          • nisan mikra

nisam u mogucnosti da testiram najverojatno cu skinuti remen,inace auto se ne vozi iako nije bilo promene oko potrosnje ili da tesko pali sve je u redu jedino ovi zvuk.Kao sto sam naveo auto se ne vozi jer se boimo da ne dode do neke havarije .

Comment

Working...
          X