) Problem resen ,bio malo zaprljan leptir i ler nije bio dobro podesen i onaj "ventil" na poslednjoj slici nije dozvoljavao da se leptir skroz vrati pa je i to nastelovano ali sad radi kako treba
Ler stabilan na 750+-50 o/min
super da je reseno. recimo da je scenario da se leptir uprljao tokom kilometara, auto otisao kod majstora kome na pamet nije palo sta je uzrok pa je onda rastelovao granicnik leptira tako da je leptir malo otvorio, time poremetio TPS prekidac i zeznuo elektroniku koja je pocela uludo da juri ravnotezni polozaj...
ovo tvoje iskustvo je dobar primer da resenje obicno pociva na nekoj prostoj stvari i da ne treba napamet dirati fabricki podesene senzore, elektroniku jer su to po pravilu izuzetno pouzdani elementi kontrole rada motora.
a takve cake su zgodne kada se kupuje inace odlican auto ali sa takvom falinkom se da oboriti cena pri kupovini
Taman sam pomislio da je sve sredjeno
kad sam primetio da cim se rezervoar isprazni do poslednje 1/4 ,auto pocinje da secka ceim se malo vise doda gas naj izrazenije je u 2. brzini,ali se javlja i u ostalim problem nestaje cim se sipa gorivo i auto ide bez problema dok ponovo ne dodje do zadnje 1/4
Prvo sam pomislio da je rezervoar toliko prljav da pumpa ne moze lepo da vuce gorivo,ali rezervoar je ociscen,a problem i dalje postoji
Ostaje mi da ovih dana krenem redom i da se nadam da cu naci kvar.
Sumnjam i na filter goriva ,jer nemam predstavu kad je zamenjen,ali me bni sto radi lepo kad je rezervoar pun, u svakom slucaju ga menjam
ne znam kako je na Mazdi ali Volvo ima 2 pumpe za dobavu benzina- pretpumpu u samom rezervoaru nizeg pritiska (kada prestane da radi onda tako zeza)i poslenje pumpu viseg pritiska.
posto se benzin u****va mora da postoji apsolutna zaptivenost u delu pre same pumpe- ukljucujuci i cev gde u****va sa sitom na kraju cevi sve do samog dna rezervoara.
otvori servisni poklopac rezervoara, nadam se da ima , i pregledaj da li ima nekih gumenih creva, ili slicno i u kakvom su stanju.
naravno, i sam filter goriva treba promeniti obavezno ako ima vise od 100.000km od poslednje njegove zamene.
verovatnoje neka glupost kao ona sto si vec resio, sa srecom.
Ok. Otvarao sam servisni poklopac i jedna el.pumpa je na njemu,u samom rezervoaru se nalazi pregradjen deo kao sud.u njemu stoji pumpa, malo vislji od dna ,sa ostatkom je povezan na proncipu spojenui sudova tako da u njemu skoro uvek ima isto goriva,tako da otpada mogucnost da pumpa ne dohvata benzin,moguce je da ta pumpa u rezervaru zeza,ali zasto bi zezala samo kag je gorivo pri dnu ,ostaje mi sutra prekosutra da ispitam problem malo detaljnije I nadam se da nije pumpa ,cema move cca 600 evra
Posto je prethodni vlasnik skinu katalizator neki "majstor" je skinu i lambda sondu i tako je auto radio bez sonde nekoliko godina , ja sam se napravio pametan pa stavio sondu ,polovnu doduse ali sat je tu je.
Mojoj sreci nema kraja..........
Daklem posto sam stavio lambda sondu i promenio filter goriva ,auto je radio odlicno bez obzira koliko je goriva imao.
ALI pre nekoliko dana mi se cale pozalio da auto ne ide kako treba ,povremeno ne prima gas ,trza, hoce da se ugasi. U rezervoaru je bilo goriva nesto preko pola, ja sam probao auto i nista sve radi normalno. Za vikend cale bio u selu i u povratku ponovo problemi.
Proverio sam sta prijavljuje kompjuter kao gresku i izbacuje 17 oxygen sensor incorect signal probanle cause:intake leak,fuel presure/pump, wiring,O2S,injector(s), ECT sensor,MAF sensor, spark plugs znaci losa lambda vrednost.
Danas sam provozao auto ,rezervoar je bio otprilike pun oko 1/4,kad se upali radi na leru bez problema mirno i stabilno, kad se krene sve lepo jedno vreme ,onda pocinju problemi.
Na naglo dodavanje gasa reaguje tako sto pocinje da stuca ,da se gusi. Ponekad naglo izgubi obrtaje , kad stisnem kvacilo i dajem gas ne reaguje jedno 5-6sekundi ,pa onda pocne da prima gas Ako recimo popustim malo gas brzina prestane a opada i vrati se na normalu.Desilo mi se da ga vozim konstantno 3om brzinom oko 100km/h pri 5k obrtaja jedno 2-3 min. i odjedanput kao da sam skinuo nogu sa gasa pocinje da usporava i ne reaguje na gas i hoce da se ugasi ako ne stisnem kvaclo ,ako recimo stanem dok ne prima gas i u mestu ne reaguje jedno 3-4 sec. pa se sve vraca u normalu
Sta mu je nisam siguran, danas nisam stigao nista da proverim ,ali najvise sumnjam na brizgaljke i pumpu
Comment