Problem sa Hondom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • aleksandar75
    CBC Početnik
    • 14.02.2008
    • 2
    • Beograd

Problem sa Hondom

Vozim Hondu Civic 1.5. U poslednjih mjesec dana sam imao problema sa paljenjem kad je hladno i vlazno i promijenio sam (tj. majstor) svjecice, razvodnik, razvodnu kapu sa kablovima i na kraju kompjuter koji je navodno previse sipao goriva i gusio motor. Posle zamjene komjutera auto pali (ali ne sjajno jer kad je hladan zavergla 1-2 sekunde prije nego sto upali) ali sad trosi oko 12 litara umjesto 8.5, koliko je ranije trosio. Osim toga se cuje detonacija iz auspuha kad naglo oduzmem gas a prethodno sam vozio sa nesto jacim gasom. I to manje vise jednako kad je auto topao ili hladan, mozda cesce kad je topao. Majstor mi je nastelovao ugao paljenja jer se navodno zbog toga povecala potrosnja (ugao nije bio dobar) i to je bilo juce tako da jos ne mogu da zakljucim da li se smanjila potrosnja ali se detonacije i dalje cuju. Kontrolna, zuta lampica se ne pali kao sto mi se palila jednom ranije kad je bila crkla lambda sonda tako da, ako je kompjuter u redu, pretpostavljam da je lambda sonda jos uvijek ziva. Inace, motor je sa direktnim ubrizgavanjem (multipoint injection). Sta moze biti uzrok detonacijama? Da li se potrosnja smanjila saznacu za par dana
  • M-power
    Moderator
    • 10.01.2005
    • 10060
    • Bg; Banovo Brdo
    • CorsaC, astra H,

Javi kad saznas. Takodje javi ko si, sta si, gde si, odakle si?
    To date there has never been a faster car built for the public road and,
    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• sri98
      Admin od Trpeze
      • 24.10.2004
      • 7262
      • Republic of Konjarnik
      • Toyota Corolla E 210

1.5 je isao u Civica od 80 i neke do 2000, pa ne bi bilo lose da saznas i koju generaciju civica imas, koju seriju motora, onako usputno, tek da se zna.
      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• coco
        CBC Senator XXL
        • 24.10.2004
        • 476
        • i`am from the land that is placed nowhere

Re: Problem sa Hondom

Originally posted by aleksandar75
        Sta moze biti uzrok detonacijama? Da li se potrosnja smanjila saznacu za par dana

kut paljenja tj lose gorivo. barem je to bio kod mene problem
        "Your eyes look a little red son... have you been hitting VTEC??"

Comment

• sri98
          Admin od Trpeze
          • 24.10.2004
          • 7262
          • Republic of Konjarnik
          • Toyota Corolla E 210

Mislis na kasno paljenje? Verovatno, ali puti coveka da sazna ko je i ostale sitnice, pa da mu resimo misteriju.
          Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• aleksandar75
            CBC Početnik
            • 14.02.2008
            • 2
            • Beograd

Honda je iz serije 92-95. Potrosnja se nije smanjila. Majstor misli da je opet do 'kompjutera'.

Comment

• NemaN
              CBC Senator XXL
              • 29.11.2004
              • 1560
              • munze

koja ti je oznaka motora? D15b2 ili 7 .....?

savet promeni majstora....
              I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• starac vujadin
                CBC Senator XXL
                • 27.08.2005
                • 2617
                • Stari grad

Niste trebali da cackate paljenje... Pored toga trebalo bi da se vratis jos jedan korak unazad jer ocigledno ni taj promenjeni "kompjuter" nije resio problem. Pitanje je da li je tvoj "prvi" kompjuter odgovarajuci ili je ranije menjan i da li je ovaj "sadasnji" pravi...

Jel` taj majstor za Honde ili je neki univerzalac pa ide trial&error sistemom...onda ce da ti potraje "dijagnostika".

Comment

• comi 1342
                  Moderator
                  • 28.09.2005
                  • 1126
                  • NS
                  • Giulietta ,PUG 106,

Ima bar sedam tipova tog motora 1,5 l u tim godištima.
                  Kako da znamo koji je ?
                  Toliko je komplikovano prepisati prvih pet znakova od broja motora iz
                  saobraćajne i navesti godište i koliko ima KW ???
                  A taj tvoj majstor, odma' za drugi ECU, bez ikakve dijagnostike, a
                  mislim da ni ne treba aparat, samo se iščitaju trep kodovi?Valjda
                  nisi bacio stari ECU ?
                  Predlažem da ponovo postaviš temu, ili da se ova premesti, u autodijagnostika i upravljačka...
                  Pozdrav !
                  "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                  "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

Working...
                  X