Ma nisi jedini koji ima problema sa Toyotom, ne brini. Meni ne vjeruju kad kazem da Toyote uopste nisu neki auti, koliko su izvikani. Nekim Rav4 kvacilo se mjenja vec na 50000-ak km, sta drugo da ti pricam. Hrvatskom auto klubu se na maraton testu Corolla isto tako sama od sebe ugasila, i morali je slepati na servis, cackali po elektronici i slicno. Mislim danas gotovo svi proizvodjaci imaju kvarljivih automobila, neki manje, neki vise. No ja znam recimo 5 vlasnika Toyote koji su imali problema sa automobilima...
TOYOTA COROLA D4D 2005 uzasno se kvari.
Collapse
X
-
da su noviji modeli automobila krcati elektronikom nije nista novo, ali da li su i osposobljeni komjuterski kadrovi koji popravljaju i odrzavaju te automobile u nasim servisima ?
ne bih da zvucim pretenciozno ali serviseri po servisima pitanje je koliko poznaju (da poprave) i najprostiji kompjuter PC a kamoli citav niz kompjutera kojih ima dvocifren broj u jednom autu.
s obzirom na opstu nepismenost naseg tipicnog autoservisera (nepismen= ne zna tecno tacno i bez dilema bar 1 minimum ili 2 strana jezika) koji ne citaju (ne umeju) literaturu ne bi me cudilo da postoje problemi koji su vestacki nastali pogresnim odrzavanjem automobila.
to ukljucuje i zvanicne servise, sudeci po recimo odgovorima odgovornih servisera koji se mogu procitato u Auto Bildu na pitanja vlasnika auta o pojedinim kvarovima. tu ima takvih nebuloza da je ocigledno da taj (glavni) serviser ovlascenog servisa nema blagog pojma o tome kako auto kao sprava funkcionise, da je nepismen tehnicki i da gotovo sigurno nije u stanju ni da shvati u cemu je kvar a kamoli da ga otkloni.
nazalost ko kupi novi auto obavezuje se time da potpuno prepusti auto u ruke zvanicnih servisa pa kako mu bude.
sa druge strane, automobili i modeli se menjaju kao krofne i nije retkost da fabrika uopste ne stigne da do kraja zavrsi razvoj i testiranje a vec pusti odredjeno tehnicko resenje u prodaju, sa idejom da se naknadno to kroz garanciju popravlja do funkcionalnog stanja.
kvalitet ukupno opada.
drugi faktor je bitka za sto nizu cenu izrade, ponovo se pojavljuje korozija kao faktor a to se smatralo izlecenom bolesti.
sada vec citav niz fabrika je uhvacen u izrazito losem kvalitetu izrade limarije pa cak i ozbiljna imena.
razlog nije neznanje, vec prekomerna usteda.
Toyote jesu statisticki u samom vrhu i to dokazuju potpuno nezavisne statistike sirom sveta na koje Toyota prakticno ne moze da ima uticaja.
mozda se to menja sa poslednjim modelima, mozda je problem samo kod nekih modela i tehnickih resenja...
sto je sve mala uteha za kupca koji je odvojio novac da bi platio sigurnost (upotrebe auta) koju bi trebalo da pruzi novi auto.
i ja se slazem da bi bilo jako korisno da se obrazlozi sta je to menjano od delova, kada (koja km), da li se isti kvar ponavljao itd....volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Ako si ti onaj sa foruma vrelih guma, da smo mi normalna država i
da Toyota ima ovde predstavništvo verujem da bi ti i bez suda dali dugi
auto još dok je bio u garanciji. Ali nismo, ako sam ja dobro obavešten,
ta garancija koju ti ovde dobiješ važi samo u Srbiji i sama fabrika nema
nikakve obaveze prema tebi, tako diler dobije auto mnogo povoljnije, a
kupci trpe. A sam ulazak u globalnou mrežu fabričkih servisa jako puno
košta, nekoliko puta godišnje odlazak na obavezne seminare-treninge za
mehaničare servisere, menadžere servisa, 00000 eura.
Inače poznanik je platio novu bendžolu 45 000 i svako malo
mora na servis da mu resetuju računar jer se pali Mil lampica, rešio je
da ide u Austriju u servis dok je još u garanciji, toliko o našim servisima.
Uz svu moju ljubav prema toyotama ( iz iskustva ), ne bih u Srbiji
kupio novu, a posebno ne comon rail."Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
"Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."
Comment
-
-
Dali bi mu novi auto, malo sutra. Takvi slucajevi su vrlo retki, pocevsi od renaulta, bmw-a pa i tih japanaca. Pun je internet primera gde ljudi muku muce sa novim automobilima, i na tome se prica zavrsava. Jedan u milion dobije novi auto, i to obicno nakon raznoraznih tuzbi.
Comment
-
-
Originally posted by bobanmsSipajku njihovo ulje...pise Toyota na kanti.
Ako te bas zanima oticu do auta da procitam tacno...
Ja sam u svoj stari auto sipao Motul ali mi ne dozvoljavaju u servisu da
donesem bilo sta svoje, cak ni filter za ulje.
Ja sam koristio mahle ili Knecht filtere za koje sam cuo da su najkavlitetniji sipao sam i motul ulje u stari auto.
Ali ovi iz Toyote insistiraju samo na svojim uljima i filterima.
Izuzetno su striktni po tom pitanju...inace nema garancije.
Comment
-
-
Originally posted by VR6Hrvatskom auto klubu se na maraton testu Corolla isto tako sama od sebe ugasila, i morali je slepati na servis, cackali po elektronici i slicno.
Kasnije je prešlo u hardtestu preko 260.000km bez većih problema, osim standardne zamjene seta kvačila i katalizatora.
Na početku testa, osim toga što se Corolla sama od sebe ugasila, zamijenjeni su lambda sonda i par sijalica.
Pratim autoklub i sjećam se tog testa.
Ne branim Toyotu jer sam recimo upravo u autoklubu pročitao pismo u kojem se vlasnik Corolle 1.6 16v žali na isto tako mnogobrojne kvarove, elektronika, dihtung glave i sl.
Podmetnute priče ili ne, nigdje nisam vidio konkretan dokaz, fotografiju, snimak i sl.
Comment
-
-
ako jeste tako opao kvalitet vrlo brzo, vec za 3-5 godina, ce se pojaviti visenego ubedljivi dokazi.
verovatno u tom slucaju i masovni.
sada sam se setio da sam negde procitao na poveliku kuknjavu u Engleskoj na stalno kvarenje sistema unutrasnjeg osvetljenja i crkavanje sijalica a uz pratecu pojavu da je konstrukcija takva da se menja samo ceo komplet i to mora u servisu.
naravno po ceni koja je monopoloski zacepljena.
ako se tamo u Engleskoj bune javno rekao bih da nekakav problem ipak postoji negde sire, a kod nas posebno boli s obzirom na nasu kupovnu moc nas poslovicni nivo organizacije (neshvatljivo je da u garantnom roku kvar nije otklonjen za 4-6 sati a najkasnije za 72 sata) gde zgrada cini servis a magacini rezervnih delova prazni.
u mojoj bransi se ocekuje da po prijavi kvara i izlasku na teren kvar bude popravljen u vremenu koje se meri minutima, do 40 minuta po pravilu.
u garantnom roku bilo kakav kvar ili havarija opreme najkasnije za 24 sata, i to uz blago tolerisanje sto se toliko oduzilo. pa i za najvece moguce kvarove.
auto je danas funkcionalno sredstvo rada i zivota...kada neko odbroji pare za nov auto podrazumeva se da placa drasticno vise upravo zbog sigurnosti da ima 24sata/365 auto i da za to garantuje proizvodjac/ prodavac.
ako treba i zamenskim vozilom.
prituzbe se ne javljaju samo kod nas i samo na Tojotu sto je vec zabrinjavajuce kao sira pojava.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
http://www.toyotaownersclub.com/forums/ ... 45539.html
koga zanima sira slika iskustava vlasnika.
na temi o RAV4 svi vlasnici do jednoga kazu da se kvacilo i zamajac raspadaju kod dizela kada dostignu oko 50.000-60.000 km i tada mora da se ide na generalni remont.
pominju se i zvanicne cene remonta u okolini 1500 funti, sto ce reci 2000+ evra.
ali, srecom u Engleskoj je Toyota spremna da nadokandi deo ili kompletan trosak generalke.
lici da je Toyota negde previse pristedela..volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Originally posted by RANKugovor o lizingu ga obavezuje da odrzava u ovlascenom servisu.
Posle isteka garancije moze da ga odrzava i na livadi, ako hoce ...
Evo, ja imam auto u lizingu i ne idem u ovl servis, slao sam mail nekom direktoru odgovornom za odrzavanje i kvalitet automobila u lizing kuci i dobio odgovor da je odabir servisa moja stvar, ali da u slucaju prijave stete ovlasceni servis od strane lizing kuce ustanovljava da li je steta osnovana ili nije. To su dva razlicita pojma.
Comment
-
-
Originally posted by mishione znam ja ovo kad citam, ne verujem .. to su sve nova kola da bi uopste imala takve kvarove, ovaj na vrelim gumama pise dihtung glave motora, kompjuter, zamajac....
bez ljutnje, zato je mecka mecka .. mi na nasoj C klasi za 108000km samo ulje, kocnice i vozi .. tako da mi ovo totalno nekako strasno, jos Toyota koja glasi za najistrajniju robu .. verovatno je novo doba takvo da niko vise ne pravi vozila da kupis i vozis se 10godina ko covek, nego te teraju da stalno menjas za noviji model i tako u krug. ...
Na svu srecu garancija je bila tu.
Menjali su mi i abs kompjuter.
Pa osvetljenje u kabini, plivajuci zamajac je stradao na 54358 km.
Lampica Vazdusnih jastuka se palila jedno deset puta.
Resetuju komjuter i sve radi deset dana, pa opet nazad u servis.
Klima poludi ne moze da se izvrsi regulacija temperature.....
Instrument tabla trepce kao blesava, poskakuju kazaljke cim se malo ugreje auto sve je ok......onda opet poludi iz cista mira....nema pravila.
Elektro podizac stakla je stradao dva puta.
Kompresor klime je takodje stradao...kazem vam ludilo....jedno resim dva
se pokvare...sve je povezano....lampice se pale i bodu oci......
Pravac servis pa se tamo zaledim svaki put koliko ce da kosta.
Poceo sam da tripujem svasta da se desava.
E sad jedan moj gaf....upalila se lampica zimus na poledici..ja se odsekao...reko opet kvar..kad ono signal za proklizavanje tockova.
Onda juce opet krenem iz garaze kad ono sija lampica.
Nije nista.....rucnu nisam spustio.....
Uzasno sam se isprepadao, sad se bojim svega sto zaskripi i zasija.
Comment
-
-
Ti si prijatelju sav istraumiran od tog auta. Da ih tuzis za patnju i sto nemas dusevni mir...
Originally posted by TetakPotpuno se slažem sa tvrdnjom da od japosa treba kupovati isključivo benzince........i naravno Honde!Lancia Kappa 2.0 20v
Comment
-
-
OPOZIV TOYOTE
Toyota je u srijedu najavila kako će opozvati više nego 200,000 Highlandera i RAV4 Sport kako bi riješili problem sa lampicom "check engine". Ovaj opoziv se odnosi na 60 700 četverocilindričnih Highlandera proizvedenih od 2001 do 2003 godine i 159 000 RAV4 proizvedenih od 2001 do 2002 godine.
Toyota je rekla kako je zaprimila 80 dojava o problemu s lampicom "check engine" koja se javila zbog problema s modulom kontrole motora. Rakli su kako lampica nije utjecala na ponašanje vozila.
Toyota će izvijestiti vlasnike o problemu sredinom prosinca, i ovlašteni servisri će reprogramirati modul besplatno.
http://www.oktani.com/news.php?subactio ... m=&ucat=2&
@bobanms: Ne znam koliko ovo ima veze s tvojim modelom, ali da imas i tu informaciju...
Comment
-
Comment