Koje gorivo sipati u 1.9 TDI, koliko sam mogao da procitam D2 je stetan a eurodizel je suv i nije predvidjen za ovaj motor.
Konktretno imam audi A4 1.9 TDI 97`godiste.
Pa, bio je kod nas neki EKO 3 dizel, ali mislim da toga više nema... Taj je kao bio za EURO 2 i EURO 3 motore.
Postaviću jedno pitanje pa pokušaj zaključiti koje gorivo sipati.
Šta misliš koje gorivo bi sipali u G2 1,6D recimo u Nemačkoj. D2 svakako ne, iako mu sasvim odgovara, prosto, jer tog goriva tamo NEMA. Dakle i u G2 (oni retki koji ga još tamo voze) sipaju kako mi to zovemo EURO DIESEL.
Ja bih, mirne duše sipao taj euro dizel.
Nemam velikog iskustva sa dizelima, ali sam taj termin "suv" mi se nekako čini neodgovarajući za gorivo u tečnom stanju.
PS: D2 je sigurno štetan za taj motor, zbog količine sumora koje sadrži.
Koje gorivo sipati u 1.9 TDI, koliko sam mogao da procitam D2 je stetan a eurodizel je suv i nije predvidjen za ovaj motor.
Konktretno imam audi A4 1.9 TDI 97`godiste.
Iskljucivo i samo euro dizel,d2 ni u ludilu
--------------DIESEL POWER-------------
---Because real cars don`t have spark plugs---
Koliko dvotaktola se sipa u gorivo i zasto, dal ste koristili neke druge aditive i sta preporucujete. Treba mi savet za druga koji je novopeceni dizelas(1.9 TDI 110ks).
E to niko ne zna, zasto se sipa taj dvotaktol, ali svi mudruju k'o raketni naucnici...
Ako auto fabricki trosi D2, i preporuka je da se sipa to gorivo, onda nema potrebe da se sipa dvotaktoj jer je D2 jako masan sam po sebi. A posto ga na nasim pumpama normalno ima, sipas D2 i nema potrebe za dvotaktolom ili bilo kojim drugim aditivom.
Kome auto fabricki trosi Eurodizel, znaci da je motor prilagodjen radu na Eurodizel i ne zahteva nemo mascenje smese dvotaktolom - znaci sipas Eurodizel, i opet ni tu nema potrebe za dvotaktolom. Stavise, dvotaktol u pumpu visokog pritiska i piezo dizne na EuD motore - pa bolje odmah sipajte pesak u gorivo, da ga brze ubijete...
E sad, koja je, pored gore navedenog, logika pojedinaca koji izmisljaju toplu vodu i sipaju dvotaktol u dizel, ja zaista ne znam.
Jedino ako neko ko treba da sipa D2 iz nekog razloga hoce da koristi eurodizel, sam po sebi skuplje gorivo, pa jos i da placa za dvotaktol kojim mu unistava kvalitet i cistocu za koju je dodatno platio - ali ja zaista nemam pojma zasto bi iko radio tako nesto.
Toliko o tome, po stoti put...
The difference between men and boys is the price of their toys
Hvala svima na postovima.
Sto se tice autokomerca covek koji mi se javio uopste mi nije ulio poverenje sta treba da se sipa. Sa druge strane njih boli uvo, sto se vise kvare oni imaju vise posla. Najlakse im je da se pokriju sa time da se sipa ono sto pise u specifikaciji za auto, nerazmisljajuci o stetnosti.
Dobio misljenja ljudi kojima je ovo posao, prvi je taksista koji ima 1.9 TDI a drugi je drug koji radi u BMW-u i koji je zavrsio masinac, odsek za motore. Obojica su mi rekla eurodizel, nikako D2.
Comment