Ford Mondeo se gasi kad je hladan

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kan
    CBC Početnik
    • 09.05.2014
    • 8
    • Gradiska
    • Ford Mondeo 1.8 16v

Jeste da je tema stara ali možda je neko došao do rješenja. Imam identičan problem, mada nisam išao tako daleko da otvaram motor ali dosta toga se mjenjalo (svjećice, kablovi, ulje, proban drugi protokometar, lambda sonda, senzor temperature, ler gas itd.). Ono što sam primjetio dodatno je promjena broja obrtaja dok je motor hladan ako okrećem volan u mjestu i obavezno gašenje ako jače stisnem kočnicu u tom periodu. Ima li rješenja ili da se pomirimo sa tom falinkom na našem dragom Zetec motoru.

Comment

• vladaomega
      CBC Senator XXL
      • 11.10.2010
      • 484
      • beograd

koliko sam razumeo ,neravnomerno radi kad je hladan I gasi se kad okreces volan u mestu. to moze biti samo PVC ventil ili drugacije ventil uljnih para, pored PVC ventila moze biti I crevo od PVC ventila do usisne grane I zato vuce mali fals vazduh. ventil nov kosta 15-20eura I kupuje se iskljucivo u fordu.

Comment

• kan
        CBC Početnik
        • 09.05.2014
        • 8
        • Gradiska
        • Ford Mondeo 1.8 16v

Pozdrav i hvala na odgovoru. Ne gasi se kad pomjeram volan nego samo mjenja broj obrtaja motora (kao da servo povuče više struje) ali kad krenem i stanem na kočnicu onda se ugasi odmah dok je hladan, kad je ugrijan motor radi bez problema. Gdje se tačno nalazi taj ventil?

Comment

• vladaomega
          CBC Senator XXL
          • 11.10.2010
          • 484
          • beograd

sa prednje desne strane motora ,pored katalizatora zaboden u blok motra i kroz njega idu uljne pare preko creva direktno u usisnu granu

Comment

• dobri nikola
            CBC Član
            • 03.08.2013
            • 93
            • Mala Krsna/Veliki Idj
            • pezo 206

Da li je auto popravljen?

Comment

Working...
            X