Audi 80 jaje, ne radi grejanje kako treba

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • llakii
    CBC Član
    • 01.02.2008
    • 18
    • Bg

Re: Audi 80 jaje, ne radi grejanje kako treba

koliko se ja secam plava ide ispred suvozaca (ispod kasete). Tako je na B4, mada bi trebalo daje isto.

Comment

• vlada008
      CBC Član
      • 18.09.2009
      • 33
      • Beograda, Resnik

Originally posted by llakii
      koliko se ja secam plava ide ispred suvozaca (ispod kasete). Tako je na B4, mada bi trebalo daje isto.
      Sta ona reguliše?!
      Zivot je kratak...i brzo ode...vozite pun gas da vam ne bi pobegao

Comment

• puska
        CBC Član
        • 22.11.2007
        • 34
        • Negotin

ja sam klapne oblagao onom dvoslojnom trakom i sundjerom koji uzeo u farbari i evo drzi jos uvek a greje kao blesavo, s tim sto sam ja oblagao sa obe strane, pa je za nijansu teze okretanje sajle bolje da sam stavio samo sa jedne, inace i ja preporucujem da se zameni radijator unutra sto kazu ljudi bas da ne procuri, a nije ni skup ja uzeo SWAG i kostao je manje od 20e, mada moj stari je skroz bio ok al cisto prevencije radi.

Sto se te sajle kod suvozaca tice, ja mislim da je ona za kontrolu ventilatora mozda i gresim, odavno rasturao, sledeci put ako rasturam to je ako nadjem neku klimu da ubacim tako da offtopic, jel B4 pashe sve i u B3 sto se tice ventilacije (klime)

Comment

• vlada008
          CBC Član
          • 18.09.2009
          • 33
          • Beograda, Resnik

Ako ti treba nesto od klime...mislim na pomoc ja je imam...
          Mogu da ti slikam kako to izgleda i sve sto ti bude trebalo! Samo znam da ja imam zatvaranje (nemam pojma kako se to zove ali zatvara dotok vazduga i uvlaci iz kola...to su dva dugmeta od klime...jedno za panjenje a drugo za to...ima na netu B3 sa digitalnom klimom!
          Mada je mene mrzelo da se bakcem sa tim...radi i ovako
          Ventilator radi na prekidac nema nikakve sajle...
          Jedino nisam nasao sajlu od slavinice! Ne znam ni gde se nalazi...ja nisam menjao hladnjak jer sam ga skoro menjao a majstoj koji je menjao nije video da mi klapne ne valjaju...ili je on busio da bi ponovo radio
          I resim da sve sam rasturim i namestim...sva sreca sve je bilo uspesno sem te jedne sajle koja nemam pojma gde ide

Comment

• tasicss
            CBC Član
            • 29.04.2008
            • 48
            • Vranje
            • Opel Astra F 1.7DR

I mene na Audiju 80 B3 ebe to grejanje, mada mislim da su sunderi ok, imam problema sa dihtungom glave, gura vazduh u vodeni prostor pa se stvara vodeni cep u malom hladnjaku, cini mi se da je to. Reci mi Vlada008 koliko je zaebano skidati celu istrument tablu? Jer moze nekako da se zaobidje ceo postupak skidanja, cini mi se da je sve to malo komplikovano kasnije vratiti svako sraf na svoje mesto
            "Never drive faster than your guardian angel can fly"

Comment

• vlada008
              CBC Član
              • 18.09.2009
              • 33
              • Beograda, Resnik

A i nije konplikovano! Mislim jeste kad je prvi put skidas...ali posle je laganica...cak mislim da sve moze da moze da se skine za 1h vremena...a vracanje je malo duze ali ide sve lako!
              Kako ti nabija kompresiju?! Kad ga upalis i otvoris cep na boci on pravi baloncice?! Kakve simptome ima motor?

Comment

• tasicss
                CBC Član
                • 29.04.2008
                • 48
                • Vranje
                • Opel Astra F 1.7DR

Ima baloncica kad otvorim cep ali jos gore je to sto se vazduh zaustavi negde ispred termostata koji otvara pa kasni i dize temperaturu u sistemu, desi se da pod pritiskom izbija voda na cep a creava su tvrda ko kamen. Mislim da i vazduh ostaje negde u malom hladnjaku i pravi problem sa grejanjem. Trebalo bih da je to, videcemo...
                "Never drive faster than your guardian angel can fly"

Comment

• dimitric
                  CBC Početnik
                  • 24.03.2010
                  • 3
                  • urovci,obrenovac

ne gine ti ovo u svakom slucaju,ja sam moj rasturao pre neki dan

Comment

• MladenKac
                    CBC Početnik
                    • 24.11.2010
                    • 1
                    • Novi Sad

Pozdrav svima. Evo meni je druga zima kako sam kupio Audi 80 1.8S sa plinom i prvu zimu je grejao kao lud, sada pocinju prvi mrazevi i vidim da ide mlak vazduh iz njega? Otišao kod majstora, kupim termostat nov, ugradi mi i ujedno mi namesti klapnu za prebacivanje smera vazduha, bila je otkačena sajla i duvao je samo na šoferku (gore), sada su mi smerovi namešteni ali greje slabo. Voljan sam da platim da mi se to namesti ali neznam kod koga da idem i na šta da sumnjam, doduše sam primetio i da mi gubi antifriz iz posude?

Comment

• bojan9
                      CBC Početnik
                      • 18.11.2012
                      • 1
                      • beograd

ljudi, gde se tacno nalazi ovaj deo koji je vlada008 slikao???

Comment

• GENCEL
                        CBC Član
                        • 14.09.2008
                        • 74
                        • NOVI SAD

kad se otvori hauba motora, sa leve strane, kad se gleda ka zadnjem kraju vozila, neposredno ispod vetrobranskog stakla.

Comment

• Ognjanovic
                          CBC Početnik
                          • 23.11.2012
                          • 4
                          • Milutovac
                          • Audi 80 jaje / Peugeot 307 hdi 2.0 diesel

Originally posted by darko_bg View Post
                          i kod mene je bilo isto, pa sam zamenio mali hladnjak.stari je bio 95% zapusen
                          Druze i ja imam isti taj problem a problem je u malom hladnjakutako da majstor mora da skida sve sto vidis napred u autu dok dodje do malog hladnjaka ali nije mi jasno kakvi su to sundjeri da mi i njih promeni kada vec menja hladnjak??? Moze li neko da mi objasni.

Comment

• chobo13
                            CBC Senator XXL
                            • 01.05.2009
                            • 1274
                            • pozega,srbija
                            • AUDI,VW

ako je audi jaje u pitanju,taj posao se odradjuje za 3 do 4h.obavezno nov radijator i obicno se raspao sundjerasti filc koji se nalazi na klapnama koji mora da se zameni.ja ga obicno menjam tvrdim kartonom koji zalepim na klapnu.najbitnije je sve to lepo odraditi i vratiti celu tablu sa svim safovimna,u suprotnom tabla ce da se trese i da zvoni.slicna prica ti je sa svim starijim autima,vw pasat golf 3 itd

Comment

• armin.25
                              CBC Početnik
                              • 30.11.2013
                              • 2
                              • tuzla
                              • Audi 80

Originally posted by dimitric View Post
                              ne gine ti ovo u svakom slucaju,ja sam moj rasturao pre neki dan
                              Fino,fino.I ja imam isti problem poceo sam da skidam sve.
                              Gdje se nalazi ta klapna sad jeli tu odma na tom otvoru na sredini ili??
                              Kako si skinuo volan.Lijep pozdrav.

Comment

• mare4323
                                CBC Početnik
                                • 06.10.2017
                                • 1
                                • Sarajevo
                                • Audi 80 B3 1.8s

Originally posted by tasicss View Post
                                Ima baloncica kad otvorim cep ali jos gore je to sto se vazduh zaustavi negde ispred termostata koji otvara pa kasni i dize temperaturu u sistemu, desi se da pod pritiskom izbija voda na cep a creava su tvrda ko kamen. Mislim da i vazduh ostaje negde u malom hladnjaku i pravi problem sa grejanjem. Trebalo bih da je to, videcemo...
                                Imao potpuno isti problem, termostat je nekad otvarao, nekad nije, obicno kad je hladno vani nije htio nekad da otvori na vrijeme, a nekad je opet htio, sto je najgore rijetko se desavalo da nije, i obicno je to bilo u prelaznom periodu jesen-zima, kad temperature naglo opadnu, npr. navece je sve radilo ok kao i prethodnih pola godine, padne kisa i ujutro bude 3-4 stepena, krenem na posao dok dodjem do posla, a to je nekih 4 kilometra od kuce on vec "prokuha" a ventilator ne pali, tek kasnije nekad otvori nakon 5-10 min, ali onda je kasno vec izbije na cep ili pukne crijevo, nekoliko puta su pucala crijeva razna od pritiska, jer cep nije bio dobar, uglavnom sve je rijeseno sa novim termostatom! nije skup nekih 10-tak eura koliko se sjecam, kupi nov za svaki slucaj, da eliminises odma to, pa onda idi dalje, eto kod mene sad sve fercera kao doksa otkako sam ga zamijenio, ovaj stari sam probao, skuham ga u vodi i otvara on normalno malo prije nego prokljuca voda, ali eto nekad i nije radio, jer onaj vosak u njemu se po*ebe vremenom izgubi valjda elasticnost ili sta vec, ako hoces mozes probat izvadit termostat pa onda u leru zagrijat motor, trebat ce dosta duze da se zagrije motor na radnu temp. , jer onda voda cirkulise non-stop citavim sistemom, a kad je termostat ispravan onda cirkulise prvo u donjem dijelu, da zagrije blok motora, pa tek onda termostat otvara i pusta i u glavu motora i ostalo ako ti se bude isto desavalo i sa izvadjenim termostatom, ja ne vidim sta bi drugo moglo bit osim cepa na posudi, ili da je nesto krivo spojeno, ili neka cijev nekako zapusena .

E sad moj problem: grijanje je u zadnjih pola godine skroz stalo, pokusavao sam isprati grijac sa slaufom i vodom, pa vrucom vodom sa nekoliko vrecica limuntosa, jer on otapa kamenac ko' lud, i izaslo je dosta smeca, i tako malo proradi kad ga isperem i opet nema grijanja, prema tome ne mislim da su te klapne, posto se pojavi malo mlako "grijanje" kad isperem ali tek kad pusti termostat, opet nisam siguran moguce je da ventilator i kroz suplje te klapne uhvati malo toplote iz samog prostora ispod table. Negdje sam citao na nekim stranim forumima, moze bit cak i do samog cepa na posudi od vode, jer ako ima malo vise pritiska (ako je ventil na cepu neispravan, pa ne pusti kad treba) onda taj pritisak koji je naravno u gornjem dijelu rashladnog sistema ne dozvoljava vodi da ide u taj gornji dio. Ti cepovi su uzas, ja sam ih promijenio 4 nova i svaki je ili bio vec los ili se pokvario, na kraju sam kupio polovan na otpadu, sigurnije je neke dijelove uzet polovne na otpadu, sa tim novim dijelovima marke "zljFLJ" se nikad ne zna, bar kad su ovakve stvari u pitanju bolje je polovno uzet. E da napomenuo bih jos da su oba crijeva sto idu u radijator grijanja u kabinu vruce na dodir, sto znaci da pumpa baca kako treba, daj boze samo da nisu te klapne, ili usmjerivaci vazduha kako vec, jel neko moze detaljno opisati kako se skida tabla, gdje su sarafi, na sta treba obratit paznju itd. onu konzolu kod mjenjaca, volan i instrument tablu znam skinut, skidao sam to sve 100 x. Ako nekog interesuje nek kaze, objasnit cu mu detaljno, volan se skida tako sto se "iscupaju" prekidaci za sirenu, svaki posebno se izvuce na sve 4 strane, treba malo jace povuci, samo ne bas prejako da ne otkinete zicu od sirene, onda ispod ima saraf mislim da je 23-jka, treba okasti, on se odvrne i samo se izvuce volan.
                                Last edited by mare4323; 07.10.2017, 00:37.

Comment

Working...
                                X