Audi 80 jaje, ne radi grejanje kako treba

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • alazovic
    CBC Član
    • 17.11.2006
    • 26
    • Kraljevo

Audi 80 jaje, ne radi grejanje kako treba

Pozdrav,

Imam problem sa grenjanjem na Audiju 80 (jaje).
    Kada mi se temperatura motora popne na radnu (90 stepeni), kada sa podešenog grejanja na hladno (naravno, duva hladno) okrenem na toplo, krene da duva mlako, daleko od toplog kao što je nekad grejalo.

Grejač je u redu (voda normalno prolazi i nije bušan - gledao kod majstora).
    Ugrađen mi je gas, a voda za isparivač je uzeta upravo sa creva koje vodi na radijator grejanja.
    Mislio sam da je do toga pa sam pogledao na nekoliko Audija 80 - svima je isto odatle uzeta voda za gas i greju kako treba. Majstor koji mi je ugradio gas (Autogas Goran, Žički put, selo Gotovac kod KV-a) reče mi telefonom da gas moče da skine 20% toplote sa grejanja, ali ne može toliko kao kod mene.

Šta još može da bude? Da li mogu da proverim da li mi klapna hladno/toplo otvara do kraja, a da ne skidam celu prednju tablu? Da li može klapna da pravi problem?

Hvala unapred na savetima,
    Aleksandar
    Dobrodošli u Kraljevo www.kraljevo.com
  • TECA
    CBC Senator XXL
    • 14.10.2007
    • 2355
    • Oz

Grejač je u redu (voda normalno prolazi i nije bušan - gledao kod majstora).

Šta još može da bude? Da li mogu da proverim da li mi klapna hladno/toplo otvara do kraja, a da ne skidam celu prednju tablu? Da li može klapna da pravi problem
    A sta kaze majstor?Zasto nije i to pogledao?

Comment

• cordober
      CBC Član
      • 28.05.2008
      • 66
      • Beograd

Mozda su ti popucale klipse ili kako se vec zovu, oni mali djavoli sto drze sajlu sa buzirom fiksiranu za tablu. Kad je sve ok, buzir stoji, a sajla u buziru se pomera napred-nazad i otvara-zatvara ventil. Ako nije buzir fiksiran, onda se pomera kompletna sajla sa buzirom i ne moze da otvori ventil skroz. Skoro sam imao taj problem, doduse sa sajlom za preusmeravanje vazduha, i resio sa dve plasticne vezice.
      Zasto sve sto je lepo ima decka?

Comment

• Goran
        Moderator
        • 06.10.2004
        • 535
        • Vrbas

Moze da bude i losa vodena pumpa
        Originally posted by Dora
        Banovao me Goran
        Ako ne mozes da im objasnis, zbuni ih!

Comment

• etibor
          CBC Senator
          • 12.05.2008
          • 293
          • Pancevo

A moze da bude da imas zarobljen vazduh u radiatoru grejanja u kabini. Da li si probao da ozracis ceo sistem. I to obavezno radi sa okrenutim prekidacem za grejanje (toplo/hladno) na najjace tj. najtoplije...
          Pozdrav...
          Stilo 1.9JTD 16v 140KS

Comment

• alazovic
            CBC Član
            • 17.11.2006
            • 26
            • Kraljevo

Originally posted by cordober
            Mozda su ti popucale klipse ili kako se vec zovu, oni mali djavoli sto drze sajlu sa buzirom fiksiranu za tablu.
            To se vidi kad se izvadi kasetofon - gledao majstor, sve je OK, sajle rade kako treba.

Originally posted by etibor
            A moze da bude da imas zarobljen vazduh u radiatoru grejanja u kabini. Da li si probao da ozracis ceo sistem. I to obavezno radi sa okrenutim prekidacem za grejanje
            Na to sam posumnjao - prebacio na benzin, otkačio creva za vodu sa isparivača i pustio malo da se vrti voda samo u grejaču. Ništa bolje mi ne greje.

Originally posted by Goran
            Moze da bude i losa vodena pumpa
            Pumpu sam menjao pre pola godine (počela da zuji) a grejanje ostalo isto.

Originally posted by TECA
            A sta kaze majstor?Zasto nije i to pogledao?
            Kaže da mora da se skine prednja tabla: 5-6 sati posla + €40 za rad

Ali ako ništa drugo ne nađem, ne gine mi razmontiravanje auta Predlažite ako još neko ima neku ideju dok nisam i to odradio za nekih nedelju dana.

L.A.

Comment

• puska
              CBC Član
              • 22.11.2007
              • 34
              • Negotin

ja imam dizela ali mozda ti pomogne, kod mene su klapen tj sunjderi na njima skroz otisli i isti problem imao oblozili ih ponovo i od tada grejanje radi kao ludo opet, a smrzavao se pola prosle zime, ali sam ja za svaki slucaj menjao i radijator da se ne bih zezao sa onim starim dal je zacepljen il ne inace verovatno sam ga uzalud menjao. Uglavnom i kod mene su klapne radile, radijator je bio ok, a grejanja nema, sad duva jako toplo posle par min, mnogo pre nego sto dodje na radnu temp, i vise nikad ne stavljam grejanje na max, a pre i sa radnom temp i max grejanjem je sto ti kazes bilo samo mlako

Comment

• alazovic
                CBC Član
                • 17.11.2006
                • 26
                • Kraljevo

E, hvala!

Ma sigurno su ti sunđeri, nema šta drugo da bude...
                Definitivno dakle idem na skidanje prednje table, pa ću da vidim šta mi se dešava. Nego, gde se nabavljaju ti sunđeri (ako su oni otišli), šta se traži u radnji? Ima li neke priručne zamene ako ne nađem original?

L.A.

Comment

• TECA
                  CBC Senator XXL
                  • 14.10.2007
                  • 2355
                  • Oz

Kaže da mora da se skine prednja tabla: 5-6 sati posla + €40 za rad
                  Majstor je u pravu i jos nije skup

Ali ako ništa drugo ne nađem, ne gine mi razmontiravanje auta Predlažite ako još neko ima neku ideju dok nisam i to odradio za nekih nedelju dana.
                  Zameni obavezno i hladnjacic 20-30€,nov.Veliki je to posao a hladnjacic stari procuri pre ili malo kasnije.
                  Sunjdjera nema u prodaji,zalepis silikonom preko toga ravnu plastiku(od vece kante za ulje),ili izmotas sirom keper trakom.

Comment

• alazovic
                    CBC Član
                    • 17.11.2006
                    • 26
                    • Kraljevo

Sredio pre neki dan

Upravo su bili sunđeri na klapni! Sad greje k'o ludo, tj. ko nekada

Hvala svima na savetima!

L.A.

Comment

• cordober
                      CBC Član
                      • 28.05.2008
                      • 66
                      • Beograd

Ja se izvinjavam, ali kakvi su to sundjeri koje pominjete? Jel oni idu oko klapne i sluze kao neki dihtunzi, ili je nesto sasvim drugo?
                      Zasto sve sto je lepo ima decka?

Comment

• darko_bg
                        CBC Početnik
                        • 05.10.2009
                        • 2
                        • BEOGRAD

Re: Audi 80 jaje, ne radi grejanje kako treba

i kod mene je bilo isto, pa sam zamenio mali hladnjak.stari je bio 95% zapusen

Comment

• vlada008
                          CBC Član
                          • 18.09.2009
                          • 33
                          • Beograda, Resnik

Kakvi sundjeri klapne?!
                          Koje klapne!? Joj ljudi moze pomoc...
                          Zivot je kratak...i brzo ode...vozite pun gas da vam ne bi pobegao

Comment

• vlada008
                            CBC Član
                            • 18.09.2009
                            • 33
                            • Beograda, Resnik

Rasturio sam... I nasao sam to sranje o kome pricate!
                            Cime ste vi ovo zatvarali?

Comment

• vlada008
                              CBC Član
                              • 18.09.2009
                              • 33
                              • Beograda, Resnik

Ja zavrsio posao!
                              Radi grejanje kao nikad do sad! Sad je milina! Resio sam sa kutijom od cd plejera za kola...isekao taj karton i zalepio ga ristoljem za plastiku...posto me je malo bio strah da se ne otopi plastika presao sam i lepkom po rubovima...
                              Za sad funkcionise! I to mnogo dobro...vredelo je truda.
                              Hvala vam svima mnogo na savetima!
                              Interesuje me samo...
                              Da nije neko slikao raspored sajli?! Imam problem oko vracanja!
                              I interesuje me kada sam sve sklopio ostala mi je sajla sa plavom plastikom
                              Nemam pojma gde ide...
                              Gde se nalazi slavina na grejanju?!

Comment

Working...
                              X