Golf Mk3 GTI 16V trese na leru

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ivan.stojanovic
    CBC Veteran
    • 21.05.2007
    • 115
    • Novi Sad - Kragujevac

Re: Golf Mk3 GTI 16V trese na leru

Kablovi su oko 5000din, i to ne bas neki, pa ne bi ulagao u njih dok ne proverim nekako da li su ili nisu. Vidno se nista ne moze videti (nocu u mraku kako su mi rekli da proverim), a, zamolio sam jednog clana foruma da probam njegove kablove (posto on ima isti auto), pa cu tako da proverim da li su oni. Ili, ako neko iz NSa ima Golf 3 GTI 16V, rado bi probao i njegove kablove Ima li neko?
    Ivan Stojanovic
    Golf Mk3 GTI 16V '94 god.

Comment

• SAAB PoWeR
      CBC Senator XXL
      • 26.04.2005
      • 1394
      • tu iza coska(Milwaukee USA)

oooooooooooooo,sada ja kapiram o cemu se radi ovde, ti si stisao novcanik , pa ides od majstora do majstora,menjas ono sto ti kazu iako pre promene to nije testirano i utvrdjeno treba se menjati , sve je to jeftino , ali platiti nekoga ko zna sta radi i da odradi pravu diagnostiku , to ti je skupo ...
      kakav je to majstor koi ti kaze , e to moze da bude nema sta drugo , meni to zvuci da on pretpostavlja , sto mu dodje ,nije ni testirao samo nagadja , ili je testirao a nema pojma sta i kako ...
      _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• fratello
        CBC Početnik
        • 02.03.2009
        • 4
        • montenegro

hoces da se menjamo ja tebi kablove ti meni razvodnu kapu

Comment

• ivan.stojanovic
          CBC Veteran
          • 21.05.2007
          • 115
          • Novi Sad - Kragujevac

E moj druze, pa da imam dovoljno para:

1. ne bi se obracao na forumu za pomoc, vec bi otisao u npr. VW servis i platio da se sredi
          2. ne bi vozio Golf 3 star 15 godina
          3. svasta jos nesto pored toga

Nije meni zao da dam za popravku toga koliko god bude trebalo, ali, nije ni resenje da menjam sve redom dok ne skontam sta je. Ja odem kod elektricara, on mi kaze da zamenim sve moguce (ruka, kapa, kablovi,...), pa mi je i jedan rekao da je to zbog hidropodizaca ventila (pa sam i to zamenio) i tako se svaki pametan nadje da mi kaze da nesto zamenim...do sada sam zbog toga dao oko 350eura (hidropodizaci ventila, ruka, kapa, ruke majstorima), i kvar nisam uklonio, i posle kazes da sam stisao novcanik?

Da dodam, bio sam kod majstora koji su mi svi zivi u NSu nahvalili (i drugi elektricari i razni majstori), i uzeo mi je par hiljada bzvz da bi mi rekao da su hidropodizaci u pitanju, ja ih zamenio i NISTA...tako da, nemoj molim te da mi pricas o pravim majstorima sa pravom dijagnostikom koju treba platiti!
          Ivan Stojanovic

Comment

• fratello
            CBC Početnik
            • 02.03.2009
            • 4
            • montenegro

znaci bio sam u pravu da se spoje ta dva creva, to si mogao i sam da uradis 2min posla,a to za benzin hmmm mislim da su tu dizne u pitanju posto se vozio vise na plin ,dizne od benzina su se zacepile ili napunile prljavstine ja sad nemam vremena da ih skinem pa da ih ocistim kad budem to uradio javicu ti a sto se kablova tice ako budem imao mesta u koferu uzecu ih pa dodjes lepo u Kac i isprobas

Comment

• MN026
              CBC Senator XXL
              • 18.01.2009
              • 348
              • SMEDEREVO

sto neprobas da nadjes majstora koji ima mototester pa da ti izmeris probojnost kablova-bar ja tako radim.zbog toga sam i morao da ga kupim da nebih razmisljao - pre6-7 god

Comment

• ivan.stojanovic
                CBC Veteran
                • 21.05.2007
                • 115
                • Novi Sad - Kragujevac

@fratello

Dizne su takodje ociscene pre 2-3 meseca, na onoj nekoj ultrazvucnoj masini, kako se vec zove to.
                Ivan Stojanovic

Comment

• fratello
                  CBC Početnik
                  • 02.03.2009
                  • 4
                  • montenegro

da da znam kako to izgleda kao epruvete ,ti si skoro sve isprobao ma jeftinije bi ti ispalo da si kupio citavu masinu koja ne kosta vise od 400eu

Comment

• SAAB PoWeR
                    CBC Senator XXL
                    • 26.04.2005
                    • 1394

ako imas para nemora da znaci da treba voziti dobar auto i ja zivim u usa pa vozim auto nista mladji od tvoga , sta je to cudno
                    nemoj se ti sada ljutiti
                    ali video sam dota ljudi kao ti i za nas narod je to sasvim normalno
                    da menjaju sve redom i nakraju kada nalete na nekoga ko ce im reci e to je 100 % problem kaze cenu onda polude
                    a pre toga su menjali sve sto nije trebalo

mene samo zanima sta ti kazes mehanicaru kada dodjes kod njega
                    nekapiram , ako odes u radionicu i kazes imas problem sa vozilom , oni kazu ok ostavi ga videcemo sta je , utvrde problem kazu cenu i na tebi da odlucis , odluka je da se popravi , oni to urade , ti pokupis vozilo , kad vozilo radi isto ti odes u drugu radnju pa sve iz pocetka
                    kakva je to politika , ko ovde koga pravi ludim ??

Comment

• fratello
                      CBC Početnik
                      • 02.03.2009
                      • 4
                      • montenegro

ja sam 3h bio kod majstora imao sam isti prob kao Ivan ,pa ga ubacio u komp proverio nista nije nasao ,dok mu nije dosadilo vise i rekao nemam pojma i sledeci dan odem kod druga pogledao ga jedno 10 min pogledao vazduh i prespojio creva i da stalno klapna od vazduha bude otvorena i od tad radi ko sat eto sta ti je majstor.Vise sam potrosio benzina dok mi je onaj proveravao kola nego sto sam ja castio druga

Comment

• ivan.stojanovic
                        CBC Veteran
                        • 21.05.2007
                        • 115
                        • Novi Sad - Kragujevac

E, pazi, sta je fora sa nasim majstorima.

Naime, kada je auto malo stariji, naravno da ga teras kod majstora nekog tako ko privatno radi, tj. hocu reci da ga nikako ne vozis u servis ovlasceni za npr VW. I sad, ti majstori vole da ti urade konkretne stvari (da zamene lezaj, kocnice, amortizere,...), ali kada ti nesto fali tipa da ti trese, shtuca, ne radi lepo i slicno, onda pogledaju povrsno i vrlo olako prebace krivicu na nekog drugog majstora...ako oteras kod mehanicara, recice ti da to mora kod majstora za plin, ako oteras kod plinadzije, recice ti da je tu nesto oko struje ili mehanike, pa da zato trese. Otprilike bi ti u nekim situacijama samo zatrebao konzilijum majstora (mehanicar, elektricar i plinadzija) i onda njih trojica da se dogovore ko to treba da popravi Nadam se da sam ti pojasnio kako funkcionisu stvari u Srbiji. U sustini, da nemas plin, podela bi bila laksa, pa ne bi onda imali mnogo prostora za prebacivanje krivice, nego ovako...mogu da kombinuju do mile volje.

E sad, treba znati sa majstorima...ja odem kod elektricara, i NI SLUCAJNO mu ne kazem da vozim na plin, vec mu NAGLASIM da samo iskljucivo vozim na benzin, da bi ga i ubedio da pogleda auto, i tako te neke varijante, ali dok ne steknes odredjen nivo iskustva, namucices se.

Skoro sam imao problem sa ventilatorom hladnjaka koji se stalno palio. Otisao sam kod elektricara i rekao mu da pogleda, posto nije imao vremena, rekao je verovatno da je modul klime i na tome je ostalo. Ja sam sutradan otisao i probao drugi modul klime (skinuo sa drugog auta) i auto se isto ponasao. Onda sam otisao kod drugog elektricara (posto su bili praznici i ovaj prvi nije radio) i taj mi je na prvu rekao da ne radi taj modul klime i hteo da me otkaci, ali kada sam mu ja rekao da nije to (posto sam isprobao), tek je onda poceo dalje da trazi sta je i ni tada nije ustanovio kvar, vec je stavio neku SIJALICICU koja ce da premosti nesto i da se ventilator ne pali...valjda da zaustavi neki signal ili slicno. To je tako neko vreme radilo dok nije crkla sijalicica, onda sam otisao kod treceg majstora, koji je ustanovio da je u pitanju presostat. Eto vidis da je bilo potrebno 3 majstora da bi utvrdio samo kvar, a mogu da zamislim sta ce dalje biti kada bude trebao da se zameni presostat (posto mi je rekao majstor da ga ne menjam odmah da bi bili sigurni da je on). Eto tako, mozda sam malo smorio, ali morao sam i primer dati kako funkcionisu majstori u Srbiji

Pozdrav!
                        Ivan Stojanovic

Comment

• SAAB PoWeR
                          CBC Senator XXL
                          • 26.04.2005
                          • 1394

pa onda jednostavnije receno vise od 50 % tih majstora neamju pojma sta rade i neznaju kako prici.
                          tako ja dodje do zakljucka, dobar majstor u BG bio bi 100 % bio zauzet i nebi trebao bas nikakvu reklamu
                          mozda je to meni sve to cudno jer se ja nisam sretao sa dosta majstora mada ja nezovem sve njih majstori vecina njih su oni koi samo fusare

takvih ima i ovde ali vecina su stavili katanac na vrata

Comment

Working...
                          X