Zveckaju hidropodizaci? [Opel Kadett Suza 1.3]

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • madwap
    CBC Veteran
    • 02.09.2006
    • 177
    • Beograd

Zveckaju hidropodizaci? [Opel Kadett Suza 1.3]

Jos prosle zime mi se desavalo da kada bas zahladni i udje temp u minus, kada startujem hladan auto zveckaju hidropodizaci ( ili sta vec, gore kod bregaste ), sacekam 2-3 minuta i to se smiri. Sada to pocinje da mi se desava i kada je vreme toplije i opet mu treba 3-4 minuta dok u potpunosti ne prestane. Sipam GM Opel ulje 15w40, moje pitanje je koliko je to opasno i da li treba da preduzimam neke konkretne mere?

Unapred hvala na odgovorima! Pozdrav!
    Renault Twingo, 1.2
    Ono što nemaš od dodatne opreme, ne može ni da ti se pokvari.
  • aivan
    CBC Senator
    • 28.02.2006
    • 247
    • Bograd, Mirijevo

Re: Zveckaju hidropodizaci? [Opel Kadett Suza 1.3]

Ako pocne i dalje sve duze da se cuje, i posle nekoliko meseci zvecka/kucka i kad je motor na normalnoj radnoj temperaturi pre ce biti da je bregasta. Imao sam iste simptome, potpuno, krenulo zimi, brzo prestajalo .. a onda sve duze ..

I ja sam mislio da su podizaci mada mi je majstor kategoricki rekao da je bregasta, gurni prst kroz otvor za dolivanje ulja, opipaj breg, pogledaj da li ima "ris" sa strane (pazi da te ne posece)... ako osetis da breg nije sasvim ravan celim sirinom znaces sta je u pitanju.

Inace, posle zamene bregaste i klackalica (polovnim delovima) sve je potpuno prestalo.

Pozz
    Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )

Comment

bregasta cim je vozana u nekom autu pa makar i 100km vise nije ok i ja bih ti preporucio ako budes menjao bregastu kupi novu ona ti je oko 50€.ili vozi tako dok nenabacis koju kintu za novu.

Comment

• aivan
        CBC Senator
        • 28.02.2006
        • 247
        • Bograd, Mirijevo

BTW, bregasta nije zamenjena polovnom zbog kinte (fala bogu, imalo se u momentu) vec samo zbog kvaliteta ... majstori su rekli da po njihovom iskustvu (a imaju ga solidno) polovna iz prve ugradnje uglavnom duze traje od nove after-market verzije. Isto je bilo i sa klackalicama, to je jedini razlog zasto sam uzeo polovne delove u ovom slucaju, inace uvek idem na novo.

Naravno, postoji mogucnost da nisu u pravu .. ali narednih 20Kkm nije bilo problema, za dalje ne znam.

E da, nikad nisam dokazao svoje sumnje ali moguce da sam bregastu sam sje*ao sintentickim uljem koje je mozda ipak isuvise retko za ove motore stare konstrukcije .. ne znam .. samo sumnjam, nakon toga sam se vratio na opel mineralno, kako red nalaze.

Comment

naravno slazem se s tobom,ali tesko je naci bregastu u dobrom stanju za auto cija je proizvodnja zavrsena prije 18 i vise godina ili je barem rijetkost...
          za kadetta 1.3 nova iz njemacke je 150€ a ovdje po veleprodajnoj cijeni oko 50€...

a bregastu najcesce zezne dolivanje ulja drugog proizvodaca u odnosu na ono koje je u motoru..i ima jos dosta faktora.

Comment

• madwap
            CBC Veteran
            • 02.09.2006
            • 177
            • Beograd

Hvala na odgovorima, znaci vozim dok ne pocne da radi kao dizelas. :-) Vec sam pomislio da je problem s uljnom pumpom, da nema snage da gura ulje u hidropodizace. Inace je bregasta u Srbiji oko 50e ( grcka? ) i 330 eura Opelova, ali se nadam da ce ova moja potrajati bar jos par meseci...
            Renault Twingo, 1.2

Comment

• aivan
              CBC Senator
              • 28.02.2006
              • 247
              • Bograd, Mirijevo

potrajace ta jos i ... ne brini, pre ces da popizdis od konstantog lupanja .. al jos nije doslo dotle

Comment

33o opelova??mozda u markama ali u eurima nije sigurno...ali nebitno..

Comment

• madwap
                  CBC Veteran
                  • 02.09.2006
                  • 177
                  • Beograd

Zvah juce zvanican IDA opel servisu Beoguradu, covek potrazi u katalogu, kaze 330 eura i ceka se 3 nedelje, tako rece, nemam pojma, a posto je to od prilike 1/3 vrednosti celog automobila... tesko da cu se njome ponoviti.
                  Renault Twingo, 1.2

Comment

• SAAB PoWeR
                    CBC Senator XXL
                    • 26.04.2005
                    • 1394
                    • tu iza coska(Milwaukee USA)

ako podizaci nedobivaju dovoljno ulja ,nenapune se dovoljno i kada bregasta prelazi preko njih neotvore ventil potpuno , nego bregasta jednostavo samo pomeri podizac nadole sto nije dovoljno , tako da motor neradi kako treba obican ko takvih problema auspuh bude crn i cadjav , naravno potrosnja se pogorsava

nekada podizac jednostavno zaglavi pa otvera previse ventil ...
                    _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• madwap
                      CBC Veteran
                      • 02.09.2006
                      • 177
                      • Beograd

Ali naravno i pri tim svim simptomima se obavezno dodaje i jasno zveckanje iz predela glave motora?
                      Renault Twingo, 1.2

Comment

• Lucas
                        CBC Član
                        • 24.08.2009
                        • 35
                        • Ivanjica
                        • BMW 320d

Oteraj auto u servis, nek povade hidropodizace, nek ih otvore i isperu i vrate. Ako postoji potreba da se neka klackalica zameni ili bregasta, neka ih zamene (bregastu polovnom, klackalice mogu nove). Kad se auto upali cuce se hidropodizaci sigurno jedno vreme dok se ne napune uljom i dok se auto ne isturira dobro kad se zagreje ili provoza malo. Ako se kasnije isto to bude desavalo, kupi 8 novih hidropodizaca (isto moraju da se otvore i ociste) i ponovi postupak. Svaka druga ili treca suza boluje od toga, ali ne samo one vec i drugi motori starije generacije koji imaju hidropodizace. Ne kosta te ta intervencija mnogo (ako ne bude imalo potrebe da se bregasta zameni). Sam rad recimo kod mene bi bio nekih plafon 2000 din.. Nije ovo reklama jer sam ja daleko da bi bas kod mene dovozio auto.
                        BMW pravi automobile, ostalo su samo prevozna sredstva!

Comment

• spaxxx
                          CBC Početnik
                          • 23.09.2009
                          • 7
                          • Novi Sad

Tema je pomalo i zastarela, ali da dam i ja moj doprinos. Mislim da je velika greska sipati sinteticko ulje u starije motore koji su presli 100000+ km...Oni ipak vise vole malo gusce ulje, mozda bi takva opcija malo utisala hidropodizace. Inace neki majstori znaju i da preporuce zamenu mest istim hidropodizacima u glavi. Kazu, pomaze

Comment

• madwap
                            CBC Veteran
                            • 02.09.2006
                            • 177
                            • Beograd

Gusce ulje pogorsa stvar, jer se onda ulje teze penje do gornjih delova motora, pogotovu zimi. Mislim da se i ne radi o tome da neko sipa sintetiku u Kadetta iz 80tih... bar ja u mog nikada tako nesto nisam spiao...
                            Renault Twingo, 1.2

Comment

• KadetSuza
                              CBC Član
                              • 07.03.2010
                              • 36
                              • Leskovac

Prvenstveno pozdrav svima!Vozim Kadeta Suzu 1.6i monopoint 55kw-75ks i imam sledeci problem,gasi se na ler u toku voznje,a kad stoji u mestu sve je ok i ne gasi se i cesto imam veliki problem sa vucom,desavaju se cudne stvari,u toku viznje dodje situacija preticanja,ja dodajem gas,a auto jednostavno nece da primi gas,vec se strahovito gusi,kao da nema benzina,medjutim benzina ima,nikada manje od 20 litara,menjao sam diznu,filter goriva,filter vazduha,svecice,kablove,razvodnu kapu,razvodnu ruku,bombinu,lamda sondu,map senzor,kompjuter,proveravao pritisak goriva krece se od 0.8 do 1 bar sto je ok,takodje i kad je hladan i dok radi pod sauh takoreci,rad je los i tad pogotovo uzasno prima gas,a kad se zagreje stvari se stbilizuju ali nije to,to... Sve ovo se odnosi na benzin!Ima i plin ali na plin radi sve savrseno,lep rad,nikad se ne gusi,bas je ostar na gas,vozio sam ga 180km\h i to nije bio kraj gasa sti je i ok. Sto se tice navedenog problema na benzin,ako nesto neko zna o ovom slucaju neka napise,zamoljavam,doso mi je preko glave i nemam pojma na sta vise da sumnjam Pozdrav i hvala unapred!

Comment

Working...
                              X