Zveckaju hidropodizaci? [Opel Kadett Suza 1.3]

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • rudic.m
    CBC Senator XXL
    • 30.07.2008
    • 407
    • Odžaci

Re: Zveckaju hidropodizaci? [Opel Kadett Suza 1.3]

I ja imam problem na Kadetu 1.6i sa zveckanjem ventila.Pre vise od godinu dan sam zamenio klackalice i podmetace ali je blag ozveckanje blo prisutno.Motor na visokim obrtajima radi grubo,kao dizelas a kad ga vozim rpri opterecenju na nizim obrtajima zveci dok ne ustalim gfas ili dok ne ode preko 3000-3500 obrt.
    Skoro sam zamenio i hidropodizace ali je situacija ostala ista.Bregasta mi je na oko dobra,nema riseva.Grub zvuk motora i dalje se cuje oko 3-4 cilindra.Da li je moguce da je bregasta iako na oko deluje ok?
    I,kad bih vec menjao bregastu,da li bih dobio nesto u snazi ako bih stavio bregastu od nekog jaceg motora ako pase?
    viewtopic.php?f=15&t=31792

Comment

• gomilos
      CBC Početnik
      • 11.06.2010
      • 1
      • Beograd
      • Dacia Stepway

I mene od pre nekih 6 meseci zeza to zveckanje, kadett suza 1.3 '86 godiste. radjena generalka pre nekih 60.000 km, uglavnom sipano ulje iz Mass company, mobile, motul. Cekam da vidim shta che rechi majstor za bregastu i hidropodizache, rekao da je zvao ove kod nas iz Opela da vidi posto kosta i koliko treba da dobave.
      Znachi generalni zakljucak je novi hidorpodizaci, a bregasta polovna ako ima dobra da se nadje.
      Za nove informacije se cujemo.

Comment

• ad26ki
        CBC Član
        • 22.12.2010
        • 66
        • Subotica

Mozda cu pitati glupost za one koji se dobro razumeju u automehanicarski posao! Interesu je me dali se mora skidati glava motora ako bi se menjala bregasta i mozda hidro podizac? U pitanju je Opel Kadet 1.6i.Jedan breg je nesto istrosen i cuje se lupanje,mada i pored toga motor leporadi i dobro vuce.Mnogi majstori kazu da to jos ne diram,da od toga moze jos dosta da ide .

Comment

• Stratos
          CBC Senator XXL
          • 10.09.2008
          • 2594
          • Novi Sad

Postoji alat pomoću koga se taj posao obavi bez skidanja glave.

Comment

Working...
          X