Audi 80 Obrada glave -HITNO-

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • tasicss
    CBC Član
    • 29.04.2008
    • 48
    • Vranje
    • Opel Astra F 1.7DR

Re: Audi 80 Obrada glave -HITNO-

Voleo bih da sam blize, dole kod nas nema kvalitetnih majstora, cast izuzecima ali takvi su prebukirani od posla. Kako se inace zove taj alat, da potrazim po servisima, valjda ima neko, kako se inace radi sa tim alatom? Ne skida mi se glava, izizskuje vremena i novca a mozda dihtung-om i ne resim problem.
    "Never drive faster than your guardian angel can fly"

Comment

• Goran Zemun
      CBC Član
      • 06.11.2009
      • 69
      • beograd

Mnoge firme prave taj alat, ja imam Hazetov ali sam video i Bernerov. Imam poznanika u Presevu koji ima takav alat. to je najblize tebi sto ja znam. alat se zove CO detektor. puno srece...
      F.I.A.T.......Fix..It..Again..Toni...

Comment

• tasicss
        CBC Član
        • 29.04.2008
        • 48
        • Vranje
        • Opel Astra F 1.7DR

Meni prsevo nije puno daleko, mozes li mi reci ime tog servisa, moze i na p.p.

Comment

• Goran Zemun
          CBC Član
          • 06.11.2009
          • 69
          • beograd

Javicu ti sutra kada budem u servisu....

Comment

• tasicss
            CBC Član
            • 29.04.2008
            • 48
            • Vranje
            • Opel Astra F 1.7DR

Bas da proverim, trebalo bih da je dihtung glave los, koliko sam upozat, u rashaldnoj tecnosti nemam masnoca, cep na ekspanzionoj boci nema emulziju, a ipak su creva naduvena, skroz tvrda, tako da nisam bas siguran, majstor me uverava da je duhtung los, videcemo...

Comment

• Goran Zemun
              CBC Član
              • 06.11.2009
              • 69
              • beograd

poslao sam ti na p.p.

Comment

• cuculo
                CBC Član
                • 03.09.2009
                • 61
                • Prilep Macedonija

ragazzoni,super napisano i objasneto pravo majstorski, od mene imas cista majstorska petka,evo tecnost kako izgleda gde mnozi da se nabavi,pozzz

Comment

• Uča
                  CBC Veteran
                  • 24.01.2008
                  • 168
                  • Kruševac

Rigazzoni, svaka čast na informacijama koje si dao u ovom postu. Vidim da si se prvi setio da kažeš da je ispitivanje glave vrlo važna stavka, a pre tebe to niko nije pomenuo. Tvrdim da je došlo do stradanja dihtunga glave i to na delu kanala voda - voda. Da je ulje kojim slučajem prodrlo, tek bi onda bilo belaja jer se to jasno vidi - kao da je neko stavio blato u motor. Ne mora da znači da je auto pregrejan da bi se desilo stradanje dihtunga. Jednostavno sve ima svoj vek. Obrati pažnju kod kupovine dihtunga. Plati skuplje ali kvalitetnije. Moj ti je savet da obavezno poravnaš glavu i ispitaš da li je cela ili ima neku ''pucu''. Kod mene je stradao dihtung pre tri godine. I nakon obrade i promene dihtunga creva su nastavila da se naduvaju. Uhvatio sam se za glavu, a majstor je ostao zbunjen. Otkrio sam da je celu nesreću izazvao čep posude u koju se sipa rashladna tečnost. Naime, na čepu se nalaze ventili za ulazak i izlazak viška vazduha - regulišu nadpritisak u sistemu. Jedan od njih se verovatno zapušio i eto katastrofe. Kad sam zamenio čep- više nije imalo problema. Savet ti je i da obradiš siceve ventila, ventile ispoliraš, promeniš gumice na ventilima, a otvara ti se mogućnost provere podizača ventila. Kad već skidaš glavu, onda je bar sredi kako treba i miran si više godina. Pozdrav od Uče!
                  Prvo: Ja sam uvek u pravu. Drugo: I kad nisam u pravu poštuje se prvo pravilo

Comment

• tasicss
                    CBC Član
                    • 29.04.2008
                    • 48
                    • Vranje
                    • Opel Astra F 1.7DR

Ljudi, neznam sta bih ja bez vas, evo sutra auto ide na kanal kod majsora, kaze da ce ostati par dana da to odradi pa vam ljavljam sta je i kako bilo. E da nije vas i ovog foruma, debelo bih nas kostali majstori (cast izuzecima)

Comment

• tasicss
                      CBC Član
                      • 29.04.2008
                      • 48
                      • Vranje
                      • Opel Astra F 1.7DR

Danas skinuta glava i ima sta da se vidi... Nije bio u pitanju dihtung vec glava tj. vodeni kanali su oronuli bas poprilicno, nema jedan da se sabere da je u potpunosti citav, tako da mora da ide druga glava, neko se nasao panetan pa rekao "To moze da se zavari" Dihtung jeste vec do sada bio menjan, verovatno je i glava tada ravnjana. Verovatno je los antifriz bio uzrocnik korozije glave. Sada sam kupio da sipam neki LUK Oil-ov -40c na njemu pise Made in Russia, ne verujem da je kopija i da je los sobzirom da je kupljen od proizvodljaca sa zvucnim imenom na LUK Oil-ovoj benzinskoj stanici, neka iskustva?

Comment

• Franjo
                        Banovan
                        • 14.08.2009
                        • 2831
                        • Inđija - Beograd
                        • Renault megan II res

Izmeri tačku smrzavanja. Ja sam isti kupio za yuga. I meni je proletos otišao dihtung glave, pa sam usput zamenio komplet klipova, jer su mi treči i četvrti, između kojih je progorela zaptivka, može se reči izgoreli. Imao sam nameru da zamenim samo komplet karika, ali prilikom skidanja starih, klipovi su se drobili kao da su od peska. Nakon izvršene opravke sipao sam čistu vodu, radi provere i tako vozio do sada. Prilikom zamene ostalo je u motoru oko litar vode i sa pet litara tog antifriza pokazuje -23 stepena C. Merenje je izvršio zet kod nekog prijatelja sa kineskim meračem, pa je možda greška, jer ako je to u Farenhajtima, bilo bi -30 C, što je realnije. Morat ću da ponovo proverim. Do sada sam u yugo uvek koristio Korsantin 100 i mešao sa destilovanom vodom 1:1.

Comment

• tasicss
                          CBC Član
                          • 29.04.2008
                          • 48
                          • Vranje
                          • Opel Astra F 1.7DR

Ne mesa se korsantin i antifriz, dolazi do penusanja i kavitacije u rashladnom sistemu, sa destilovanom vodom je ok mada ne sipa se ni cista voda u rashladni sistem jer ona kljua na 100c a antifriz na 130c cini mi se... Najbolje je negde na -30c -40c jer ne valja ni previse gusto da bude

Comment

• tasicss
                            CBC Član
                            • 29.04.2008
                            • 48
                            • Vranje
                            • Opel Astra F 1.7DR

Ceo dan sam po otpadima, nigde da nadjem glavu za Audija jer je malo specificna, nesto izmedju karburatora i injection, dakle kod mene je sa K-glavom i dizne idu na usisnu granu a ne na glavu, i takve glave nema a obicna se ne hvata. Jer neko ima ideju gde bih to moglo da se nabavi, treba mi kompletna jer moji hidropodizaci i nisu nesto.

Comment

• ragazzoni
                              CBC Senator XXL
                              • 24.02.2009
                              • 774
                              • Obrenovac i okolina
                              • Opel Omega 2.0i-16v

Nemoj mnogo da lupaš glavu, ni svoju ni njegovu!! Ako je iole dobra u smislu da ima mesta za doradu, da je nije neko pocepao ugradnjom kojekakvih vođica, da nije neko pocepao mesta za podizače(govorim iz iskustva) cela stvar se vrlo vrlo lako rešava. Aluminijum-magnezijum glava se vari bez greške, a naročito ti vodeni kanali. To se lako rešava u specijalističkim servisima. Ako te interesuje ta varijanta, javi mi se na e-mail ili pp. Pozdrav.
                              ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
                              Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• tasicss
                                CBC Član
                                • 29.04.2008
                                • 48
                                • Vranje
                                • Opel Astra F 1.7DR

Najradije bih zamenio celu glavu ali eto nikako ne mogu da nadjem orginalnu, jednostavno neki model izmedju i ne hvata se usisna grana, deo gde dolaze dizne, a kod nas mislim da nema toliko specijalizovanih servisa za varenje tako da cu ipak morati da pronadjem drugu (ako uspem).. Obisao sam sve moguce autootpade i nasao jednu za 80eur ali je to bas puno za glavu. Videcu sutra, zvao sam jos jedan kaze da verovatno ima, pa cu sutra da skoknem da vidim i kakva je ako ima. Namuci me ova glava motora, ko da trazim za nekog Amerikanca a ne za Nemca...

Comment

Working...
                                X