Pasat izbacio ulje u voznji i poceo da lupa motor

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • roske
    CBC Senator
    • 08.03.2007
    • 272
    • Lazarevac
    • Alfa Romeo 145 boxer

Pasat izbacio ulje u voznji i poceo da lupa motor

Pozdrav svima,mozda je naslov teme malo nedefinisan ali evo u kracim crtama opisacu sta je se desilo
    jutros.
    U pitanju je pasat karavan 1.8 1990god. benzin-plin
    Auto je u Caletovom vlasnistvu i motor je bio u relativno dobrom stanju presao 230 000 od kad je
    kupljen redovno je odrzavan,ulje redovno menjano iskljucivo Castrol protection posto ga vise nema
    nastavljeno sa koriscenjem Castrol magnetik15-40.
    Desilo se sledece.
    Jutros po povratku iz trece smene po ovom mrazu upalio je bez problema,posle nekih 5km voznje pocela da blinka
    lampica od ulja. Cale stane otvori haubu pogleda ceo motor isprskan sa uljem izvadi merac suv.
    Posto je bio blizu pumpe kupi novo naspe i ponovo upali,lampica od ulja se ugasi i on nastavi sa voznjom posle par kilometara ista prica stim sto je sad motor poceo da lupa.
    Tu ga je ugasio i doslepo kuci.
    Ovo sto je se desilo posle on je kriv ali o tome ne vredi raspravljati.
    Auto mi je u garazi posto je danas praznik samo sam povrsno razmatrao sta je dovelo do zacepljenja i izbacivanja ulja iz cista mira.
    Jos uvek ne znam odakle da krenem,ulje je prskalo iz pravca uljnog filtera tako mi se cini sve je zamazano,
    skinuo sam ga u njemu je bilo ulja ali toliko je bilo gusto kao da je sae 80-90 jeste hladno i da je uvek malo gusce ali ovoliko.....
    Sledece sto sam primetio a to je da je u kucistu filtera na koje se navija filter i koji ima maticu odozdo matica ide preko navoja na koji dolazi filter i bila je labava rukom sam je odvio i skinuo celo kuciste.
    To je sve sto sam danas uspeo da uradim i vidim,planiram da to kuciste ocistim zamenim filter dolijem ulje i upalim da vidim sta se desava pre nego sto pocnem da rasturam motor.
    Postovane kolege forumasi svaki predlog,iskustvo bice od koristi,da napomenem samo da iber nije zapusen i da nije izbio ulje na semeringe nego na prostoru u pravcu filtera ulja.
    Da li je jak mraz imao veze sa ovim videcemo javljam se za koji dan,pozdrav.
  • cuculo
    CBC Član
    • 03.09.2009
    • 61
    • Prilep Macedonija

Re: Pasat izbacio ulje u voznji i poceo da lupa motor

Na niska tempertura ulje je gusto i kada ste upali auto ulje je bilo gusto i postaje veliki pritisak ulja i prvo mesto gde moze da izbije je gumica na filteru za ulje mozda je bilo slabije zategnuto i preko gumice posto je nastala deformacija od pritiska ulja ,ulje je izbacijo napolje preko gumice na filteru,znaci ulje nije stiglo da podmaze motor lezajeve motora i ostalo i eto ti beljaja prolupa motor,pozz

Comment

• Van
      CBC Senator XXL
      • 16.02.2007
      • 1425
      • Nbgd

Meni se to isto desilo prosle godine u ovo vreme sa skodom felicijom , vw motor 1.6 . U servisu su sipali pogresno ulje , 15w40 mineralno , a treba 10w40 polusintetika . Motor je posle otvaran zbog slepljnih karika , i gumuca , sto kod tebe verovatno nije slucaj .
      Posle opravke i zamene ulja vise nije bilo tog problema .
      ...zivi , Franjo je ziv !!!

Comment

• cuculo
        CBC Član
        • 03.09.2009
        • 61
        • Prilep Macedonija

Mislim da pomeniti motor ima hladhak za ulje,na samo kuciste filtera za ulje prema filteru ide prvo okrugla gumica za hladnjak ulja kockaste forme,pa posle hladnaka za ulje pa matica koja zateze hladnaj za ulje,pa filter za ulje.....moj savet je ako motor nije prolupo (ZARIBO)da promenis gornju gumicu lepo zategnes i postavis novi filter za ulje i sipas saodvetno ulje,pozz

Comment

• VVLAJKO
          CBC Senator XXL
          • 23.07.2008
          • 484
          • Nis
          • Audi A4, Primera p12

Hladnjak ulja,najverovatnije ja bio pretegnut filter ulja pa je prilikom odvijanja krenuo i hladnjak zajedno sa filterom.
          Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• roske
            CBC Senator
            • 08.03.2007
            • 272
            • Lazarevac
            • Alfa Romeo 145 boxer

Svi ste u pravu jeste hladnjak ulja odnosno bakelitna gumica koja ide iznad njega je pukla os hladnoce.
            Nju sam zamenio obicnom gumicom od filtera za uljestavio novi filter nasuo ulje i upalio sto se
            tice toga to je sredjeno ali je motor prolupao.
            Dugo je vozen bez ulja i pravo je cudo da nije nesto puklo.
            Udaranje na nekih 3000 obrtaje dopire iz kartera verovatno je procukao neki od letecih lezajeva
            a u bregastoj grebe kao da je dizel.
            Ostaje mi da rasturam motor ovih dana evo slike hladnjaka za ulje.
            Pozdrav

Comment

• bax76
              CBC Senator XXL
              • 07.11.2006
              • 605
              • BG

Do koje temperature je bezbedno voziti sa 10w40 uljem, tj Seleniom 20k, npr...

Comment

• roske
                CBC Senator
                • 08.03.2007
                • 272
                • Lazarevac
                • Alfa Romeo 145 boxer

Rasturio sam ga radilica na lezecim lezajevima obradjena na suvo ne moze da se izvuce specijala.
                Nasao sam polovnu na standardu za 30e ali sad cale hoce sa ubaci drugi motor koji je nasao za 100e a ovaj da uradim kad skupi pare.
                Cesljo sam po forumu i dosta njih kaze da ce motor od nove godine biti
                rezervni deo ako bude tako nece biti lose ako ne neka vozi divljaka.
                Sutra idem da pogledam motor.

Comment

• cuculo
                  CBC Član
                  • 03.09.2009
                  • 61
                  • Prilep Macedonija

PA ovako kod nas se ne trazi poteklo za motora ,ali svaki motor ima tip i broj motora i treba da se zapazi tip motora i mozes da ga menjas slobodno kad usvoje zakon,na pr ako si ima vw passat1.8 ima tip AAM i broj na motor xxxxxxx,treba da stavis isti tip AAM a broj nije bitan.

Comment

• Vagabundo
                    CBC Početnik
                    • 02.02.2009
                    • 5
                    • Banja Luka

Izvinjavam se na skretanju sa teme, htio bih da pitam koja je razlika između AAM (55kW) i ABS (66kW) motora? Odgovor može i na pm da ne kvarimo temu. Hvala unaprijed.

Comment

• roske
                      CBC Senator
                      • 08.03.2007
                      • 272
                      • Lazarevac
                      • Alfa Romeo 145 boxer

Da tema ne ostane nedovrsena motor je uradjen,od stranca sam odustao,
                      blok trnovan,ubacena druga radilica polirana,komplet klipovi sa klipnjacama,uljna pumpa,bregasta,hidropodizaci,
                      zamanjena komplet vodjice ventila,gumice,polirana sedista ventila.
                      Sve na standardu,zadovoljstvo kostalo negde oko 27000 naravno bez ruku za sad radi perfektno videcemo dalje pozdrav.

Comment

• djukic
                        CBC Senator XXL
                        • 27.03.2005
                        • 2526
                        • Beograd

Au ispod 300 eura a sve novo? Kud ide ovaj svet
                        https://t.me/pump_upp

Comment

• roske
                          CBC Senator
                          • 08.03.2007
                          • 272
                          • Lazarevac
                          • Alfa Romeo 145 boxer

Nije sve novo,kupioo sam polusklop motora i sa njega prebacio klipove,radilicu i uljnu pumpu,naknadno kupio bregastu i hidropodizace
                          koji su rasturani i razradjeni.
                          Klipovi u boljem stanju nego na starom.
                          Karike,lezajevi kober smith,dihtunzi victor renc itd.
                          Sve u svemu dobro je sto u blizini imam dvadeset ovakvih rasturenih motora.

Comment

Working...
                          X