Pozdrav drugari. Kao što vidite iz naslova imam problem sa lancem. Naime, ja sam o ovom problemu pisao tri puta do sada ali su ti postovi obrisani s obzirom da su bili u sekciji opel-a. Automobil je kod mene u porodici nekih 5 godina i oko 70k kilometara. Na moju žalost lanac je do sada menjan dva puta (samo lanac) i jedan put komplet razvod. E sada prva dva lanca su izdržala oko 12-15k. S obzirom da tako brzo počne da klapara majstor mi je rekao da menjam sve i na više mesta sam se raspitao pa i ovde na forumu te sam na kraju tako i uradio, poslednji put. Prošlo nekih 13k ja srećan sve super, ali od kako su došli topliji dani kada postigne radnu temp lanac se OPET čuje. S obzirom da su kola utegnuta kao sajla taj zvuk stvarno bode u oči i naravno da se mora otkloniti. E sad, sta mi je činiti.. Promeniti samo lanac, isto traje kao i komplet razvod ili opet sve komplet. Gde uzeti dobar lanac, ima li razlike u kvalitetu (predpostavljam da ima), raniji su uzimani sa polica ovlašćenih servisa i opet ništa preko 15k
. Dajte ljudi neke savete i iskustva da mi je znati šta dalje činiti. Unapred hvala.Pozz

Comment