Nexia 1.5 16v, klip???

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ludidzora
    CBC Senator XXL
    • 09.01.2012
    • 310
    • Banatsko Veliko Selo
    • Fiesta 200 iz mesta!

Odg: Nexia 1.5 16v, klip???

Nije bas to taj klip sa tog sajta. To sam kopao po netu da nadjem sliku klipa koji lici na moj i koji su bili. I u potrazi za klipovima za Nexiu 1.5 16V na netu sam naso samo ove "ulubljene" dok nisam tragao na ruskom i nasao ovu drugu sliku jedva...

Comment

• Franjo
      Banovan
      • 14.08.2009
      • 2831
      • Inđija - Beograd
      • Renault megan II res

Originally posted by ludidzora View Post
      Dakle A15MF je 16V (DOHC) 66KW/90KS
      A, odgovor na tvoje pitanje, koji klip bio bi:

vladaomega:
      ... kakav si klip izvadio iz motora takav nov i kupuj.

Comment

• GTX
        CBC Senator XXL
        • 13.09.2008
        • 422
        • Subotica
        • Nexia 1.5 16v

To je pravi odgovor

Comment

• vladaomega
          CBC Senator XXL
          • 11.10.2010
          • 484
          • beograd

http://www.ms-motor-service.fr/ximag...daewoo_web.pdf
          iz kataloga KS se vidi koji je tip motora sa 2 ili 4 ventila po cilindru.

Comment

• Franjo
            Banovan
            • 14.08.2009
            • 2831
            • Inđija - Beograd
            • Renault megan II res

Da, ali drugi katalozi, kažu, da je 16v SOHC motor, a ne DOHC!? Dimenzije klipova su iste za oba motora, pa se postavlja pitanje, otkud razlika u kompresiji. Jedino objašnjenje, onih par ccm udubljenja na čelu klipa, ako je sve ostalo isto.

Jedino, merodavno, o kojem motoru se radi je oznaka na bloku motora. Ako je A15 blok isti za oba motora, otkud razlika u dužini, između bregastih 8v i 16v?

Ali, to je već druga tema, a u ovoj je pitanje odnosa naručioca posla i majstora izvođača. I o tome je puno puta diskutovano, ali je pitanje, kakav je u ovom slučaju? Činjenica je, da ugradnjom, bilo kog od ponuđenih klipova, neće nastati neka šteta, izuzev u slučaju većeg prezubljenja PK. Da li će se odraziti na karakteristike motora???

Comment

• ludidzora
              CBC Senator XXL
              • 09.01.2012
              • 310
              • Banatsko Veliko Selo
              • Fiesta 200 iz mesta!

Evo i mene opet. Upravo dosao od majstora sa sklapanja motora i naisao na jos jedan problem. Neko je debelo zajebao i platice posteno, toliko sam prso... Karike sam kupio u prodavnici gde sam i dobio prve klipove, prva spec. Na kutiji od karika pise 0.25, dok je "majstor koji je radio obradu narucio klipove prve spec. i busio blokove, samo sto je kod njega prva spec 0.50mm??? Znaci ove karike su mi male. Sad se postavlja pitanje gde je greska i kolika je spec. kod njega? Ako je 0.25 onda je ovaj posteno zajebao stvar i ima da plati debelo. Mislim stvarno nema smisla, mesec dana me zavlaci i na kraju ispadne da ne valja.

A evo i slika bas mojih klipova, jedan uz drugi uporedo. Onaj pre na slici bas i nije kao ovaj moj stari, ima veca udubljenja za klipove nego ovaj sto je bio u motoru ali lice. Evo i slika i definitivno je velika razlika i to cu mu vratiti. Nek placa, kupouje nove, ne zanima me. Zar ne?

Levi je novi a desni stari...

Comment

• Franjo
                Banovan
                • 14.08.2009
                • 2831
                • Inđija - Beograd
                • Renault megan II res

Majstor je pravilno odredio, nadam se i kvalitetno odradio obradu stublina. Znači, klip sa slike +O.50, tj. promer 77.0. Prema tome i odgovarajuće karike, koje odgovaraju žlebovima tog klipa!

Pogledaj, treću stranu u redu NM:
                http://www.ms-motor-service.fr/ximag...daewoo_web.pdf

Proveri samo, da li je klip zaista za tvoj motor, imajući u vidu razlike na čelu klipa.

Comment

• ludidzora
                  CBC Senator XXL
                  • 09.01.2012
                  • 310
                  • Banatsko Veliko Selo
                  • Fiesta 200 iz mesta!

Znaci spec. je 0.50mm i da je onda zajebao ovaj sto mi je prodao karike??? Posto su one 0.25...

Kopkalo me je sto sam u potrazi za klipovima negde naleto i na 0.25 i na 0.50, na istom sajtu, na istoj stranici...

A klipove tetaljno pretraziti i zakljuciti koli moze da utice na kompresiju i trajnost, mada mislim da ce da utice na kompresiju, posto su ovi stari skroz ravni i malo izbaceni, jedino da uvuce i toliko vise smese ali opet nije isto kao da je ispunjeno metalom, mislim kompresija je definitivno manja ali koliko??? Ne bi da ga sklopim pa kada je odmerim da bude katastrofa i onda opet rasturanje pa reklamiranje klipova... Mislim da bi se ostrikao...

Comment

• Franjo
                    Banovan
                    • 14.08.2009
                    • 2831
                    • Inđija - Beograd
                    • Renault megan II res

Proveri kod majstora, ali i to bi trebalo da je u redu: STD 3.05 -> NM 3.30, odnosno +0.25!

Kompresija, ne treba da te brine, jer nije isto, ovaj odnos i loša kompresija zbog habanja stublina i karika klipova.

Čudno je, da se taj posao toliko odužio. Zavisno, od opterećenosti servisa i obezbeđenja delova, ne bi trebalo, da je duži od 5-10 dana. I usput, šta je sa glavom motora? Da li je obrađena i zamenjeni ventili i vođice?

Comment

• ludidzora
                      CBC Senator XXL
                      • 09.01.2012
                      • 310
                      • Banatsko Veliko Selo
                      • Fiesta 200 iz mesta!

Posao se oduzio zbog svaceg po malo. Kad sam odne da se premeri onda narucio delove, pa dok su stigli, pa onda vratio te klipove i narucio kod ovog sto je radio obradu, onada je navodno dobio 2. spec. pa onda ponovo narucio pa dosli praznici, jedni, pa drugi i onda se napokon zavrsilo ali opet nesto fali.

Nego nisam te najbolje razumeo sto se tice kompresije... Znaci kompresioni odnos je manji sigurno ali stepen kompresije bi trebalo da buke OK, tj isti sa jednim i drugim klipovima, ili se varam???

A i kako karike da budu +0.25 a klipovi +0.50. A majstor kod kojeg radim je isto reao da karike ne valjaju, tj. da su male, jer kada se stave u hilznu imaju velik zazor, ne skupe se dovoljno...

Comment

• Franjo
                        Banovan
                        • 14.08.2009
                        • 2831
                        • Inđija - Beograd
                        • Renault megan II res

Originally posted by ludidzora View Post
                        ... kako karike da budu +0.25 a klipovi +0.50. A majstor kod kojeg radim je isto rekao da karike ne valjaju, tj. da su male, jer kada se stave u hilznu imaju velik zazor, ne skupe se dovoljno...
                        Prečnik klipa povećan je za 0.50 mm, a širina karike za 0.25 mm, pa kada uzmeš na liniji prečnika klipa 2 x 0.25 širine karike, dobiješ tih +0.50 mm. Ako je zazor na karikama prevelik, onda nisu karike za taj klip. To se vidi na deklaraciji i po nomenklaturnom broju.

Comment

• ludidzora
                          CBC Senator XXL
                          • 09.01.2012
                          • 310
                          • Banatsko Veliko Selo
                          • Fiesta 200 iz mesta!

Evo trazio sam po netu po bruju sa kutije od karika, P93742294 i nasao da su za DAEWOO LANOS 1.4 SOHC/LANOS 1.5 DOHC, dok meni trebaju P93742295 koje su 77.0 mm, evo i linkovi:

Koje sam dobio: http://zapch.ru/?section=partview&var=416664

A trebaju ove: http://zapch.ru/?section=partview&var=416665

Ostaje jos da se rese klipovi i valjda ce konacn sve biti OK...

Comment

• Franjo
                            Banovan
                            • 14.08.2009
                            • 2831
                            • Inđija - Beograd
                            • Renault megan II res

Nemoj tražiti po Net-u, jer ćeš zalutati, kao u ovom slučaju! Da li si pročitao, rezultat pretrage:
                            К сожалению, предложений по коду «P93742295» не найдено. При этом доступны из аналоги (заменители).
                            Ako majstor tvrdi, da karike nisu odgovarajuće, reklamiraj u radnji, gde si kupio!

Comment

• ludidzora
                              CBC Senator XXL
                              • 09.01.2012
                              • 310
                              • Banatsko Veliko Selo
                              • Fiesta 200 iz mesta!

Naravno da cu reklamirati. Posto su definitivno manje nego sto trebaju.

Samo te ne razumem sto sam zalutao, nasao sam da su pod ovom sifrom karike za lanos 1.4/1.5 0.25 mm, a pod ovom drugom za nexiu/nubiru/lanos 1.5 16v 0.5mm - 77.0 mm, cisto da proverim, da me u radnji ne farba kako su to karike za Nexiu prva specijala, kad sudeci po svemu nisu, ili gresim???

Comment

• Franjo
                                Banovan
                                • 14.08.2009
                                • 2831
                                • Inđija - Beograd
                                • Renault megan II res

Upravo tako! Radi se u stvari o 2.specijali, za lanos 1.5i klip 77.0 mm.
                                I u pravu si, da i karike nose oznaku 0.50, kao i klip: P 93742295.
                                U Daewoo servisu ne raspolažu ni klipovima, ni karikama, ali možeš naći na adresi, koju šaljem na PP. Malopre provereno, a robu šalju i poštom. Porudžbine do 14.00 istog dana!

Comment

Working...
                                X