Prije nogo se upustim u radove da pitam imal kakvih prijedloga sta mi je ciniti. U pitanju je gtd dvojka, 1,6. proslo ljeto uradjena generalna, nije busen blok jer nije bilo potrebe ali je sve od glave preko klipova i ostalog zamijenjeno. dijelovi su uvezeni direktno iz Germany, original KS, sigurno. E sad sta se dogadja, odjednom u posljednjih 3-4 mjeseca poceo je da trosi ulje ko nezdrav, znaci jedno litar na 1000 km, sad trosi, a ranije je malo manje gutao. kompresiju sam mjerio i iznosi vrlo malo manje od 23, znaci odlicna, niti pusi na iberku, niti dize cepa od ulja kad se odvrne, ide ko zmaj, ma sve je ok, ali ulje negdje nestaje, i to primijetio sam kada ga vozim onako lagano par dana skoro da nema potrosnje, ali cim ga malo stisnem jace, pojede boga.
moja semnja je na gumice ventila jer su one jedine uzete kod nas, pa reko mozda na njih vuce, ali da li je moguce da bas toliko na njih izlazi.
nije pregrijavan, od generalne......
takodje na turbini ne baca ulje, i to sam provjerio da nisu oni semerinzi na turbini otisli, ali samo sam usisnu provjeravao... da nije gdje na izduvnoj...
inace poceo je da pusi na auspuh, ali tek pri vecem broju obrtaja, otprilike na 3200 rpm pocinje da pusi, ali nije dim ni crna ni plav, vec nesto sivo, jako cudne boje, ali samo preko 3200 rpm
Imal ko ideja kakvih, da ne rasturam motor ponovo, vec da krenem od laksih stvari ukoliko postoje, mozda je neka sitna caka, a ja ne znam...
moja semnja je na gumice ventila jer su one jedine uzete kod nas, pa reko mozda na njih vuce, ali da li je moguce da bas toliko na njih izlazi.
nije pregrijavan, od generalne......
takodje na turbini ne baca ulje, i to sam provjerio da nisu oni semerinzi na turbini otisli, ali samo sam usisnu provjeravao... da nije gdje na izduvnoj...
inace poceo je da pusi na auspuh, ali tek pri vecem broju obrtaja, otprilike na 3200 rpm pocinje da pusi, ali nije dim ni crna ni plav, vec nesto sivo, jako cudne boje, ali samo preko 3200 rpm
Imal ko ideja kakvih, da ne rasturam motor ponovo, vec da krenem od laksih stvari ukoliko postoje, mozda je neka sitna caka, a ja ne znam...
Comment