Originally posted by M626
Dok meni na Corolli troska malo zbog gumica - ali mi je auspuh normalan, sve suvo, iber i filteri ko novi... ali kad su gumice onda zadimi pri hladnom startu i u prvoj/drugoj brzini (ako duze stojis na leru) kad odpustis gas... (ne kad dodas, vec kad das, pa pustis a on pufne, ne dimi konstantno). Ja nisam menjao gumice, kazu mi da jos nema potrebe i da nikakav problem nije da se doliva ulje - bitno je redovno ga menjati (cak iako ga potrosi skroz izmedju zamena) isto kao i fliter, redovno kontrolisati nivo i to je to. Znam ljude koji su vozili (doduse sa riknutim gumicama) stotine hiljada kilometara... Inace, ako si menjao gumice bez skidanja glave... nije to bas... treba proveriti ventile i vodjice... zato ja i ne diram motor - mozda kad doguram do jedno 250.000km, mozda onda cu da razmislim o menjanju gumica i kontrolisanju ventila i vodjica...
Doduse meni trosi manje od 0,5l na 1000km po gradu, na otvorenom putu skoro i da ne trosi ulje (mozda 100gr na 1000km)... (karakteristicno za lose gumice ventila, smeta im cesta promena pritiska i temp. prilikom stani-kreni voznje po gradu).
Ortaku je Corolla trosila 1l na 400-500km zbog gumica i vozio je ihihaj bez problema dok nije zamenio gumice (sad mu trosi 100gr na 5000km)...
Comment