Skoro sam promenio auto i uzeo sam ovaj iz potpisa. Imam veliki problem sa proizvodnjom jako niskih frekvencija u kabini u toku voznje na nekih 1500 RPM. Vozio sam ranije dizelaze ali nikada to nije bilo tako izrazeno. Isao sam kod jednog majstora za auspuhe ovde u Beogradu, cini mi se SAAB servis u Gospodara Vucica i oni su mi rekli da treba da se menja srednji lonac (3.500 din. na prvom mestu, 3.000 din. na drugom mestu ili 80EUR za "original??"), a posle kod drugog majstora koji mi je rekao da treba da se menja pletenica na izduvu zbog koje se javljaju dodatne vibracije. Pletenica sad za vikend zamenjena i neke odredjene vibracije su nestale ali ne i brundanje (kao kad bi odsrafio 1KW bassova u kabini), e one vibracije od pletenice su se vratile i sledeci vikend idem da reklamiram kvar, ali sta da radim sa brundanjem?? Napominjem da mi jako smeta, u kabini ne moze da se razgovara normalno, plus sto vozim malu bebu u kolima, plasim se da ne ogluvi od siline brundanja. Dali je resenje za eliminisanje tog brundanja menjanje srednjeg lonca ili mozda zadnjeg lonca ili celog izduvnog sistema. Pletenica me je kostala 20EUR + ruke 20EUR za zamenu, bukvalno sam bacio 40EUR ni za sta. Para za eksperimentisanje nemam, pa bi mi jako znacilo ako neko zna o cemu se radi i kako da resim problem ili da ako ima nekog ovde od majstora ili poznaje nekog majstora koji radi auspuhe da odem kod njega i da vidimo sta je to.
Puno hvala na pomoci.
p.s. E da, da napomenem i da je katalizator skinut, ali i sa i bez njega brundanje je isto, posto citam ovamo neki post da se skidanjem katalizatora dobija dublji zvuk.
Puno hvala na pomoci.
p.s. E da, da napomenem i da je katalizator skinut, ali i sa i bez njega brundanje je isto, posto citam ovamo neki post da se skidanjem katalizatora dobija dublji zvuk.
Comment