Ford taunus TC1

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nemir
    CBC Početnik
    • 25.04.2007
    • 9

Ford taunus TC1

Kupio sam Ford taunus pre recimo 2 meseca, `74 godishte je i u ok je stanju, mislim nije kao da je upravo iz fabrike izashao ali nosi se sa gradskim saobracajem...
    Prvih mesec dana nisam ga uopshte vozio, ustvari jesam od majstora do majstora jer zelim da ga sredim koliko mogu.
    Zato me i interesuje da li neko zna gde mogu da nadjem polovne ili nove delove za njega, da li neko zna za otpad gde mozda ima ovakvih modela ?
    Takodje bi voleo i da razmenim iskustva sa vlasnicima ovog modela Forda.

Hvala unapred.
  • HEMI 426
    CBC Senator XXL
    • 23.12.2005
    • 1833
    • Novi Sad -United States of Liman

Super ali Taunus nije americki model....

imas odeljak foruma " Ford Grupacija" pa pogledaj tamo...

Comment

• The Punisher
      CBC Senator XXL
      • 01.03.2006
      • 503
      • Beograd Wozhdovatz
      • Ford Taunus TC1

Imam ja tog Taunusa (prvi sam i jedini vlasnik) ali jos nisam poceo da ga sredjujem. Sto se tice delova, naoruzaj se strpljenjem, i svake nedelje proveravaj Halooglase, a mozes da obidjes rekreativno onih 10 otpada na Ibarskoj. Postoji i neki otpad za Fordove u Zemunu ali ne znam tacnu adresu. U onoj drugoj temi gde ja pominjem mog Taunusa je receno da imas delove limarije kod Golasa, cisto sumnjam, zvao sam ih makar 10-ak puta i nikad nisu nista imali, a spisak delova na sajtu im trenutno ne radi:

Inace, auto je vrlo jednostavan za odrzavanje, sve je dostupno, ne znam koji motor imas, ali kod mog 1.3 ima mesta pored da legnes
      Ako imas prilike, ugradi plin i ima da se navozas.
      Daj neke detalje u vezi tvog auta.
      A moderatori bi mogli da ovu temu prebace u pravu sobu (Ford grupacija).
      https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Taunus_TC

Comment

• nemir
        CBC Početnik
        • 25.04.2007
        • 9

Pa kao shto rekoh `74 je godishte, lik od koga sam ga kupio se dosta naprzio da ga sredi, pocheo je a nije zavrshio. Prilichno loshe ga je ofarbao pa mu je to i jedna od vecih mana. Bio je narandzast a sada je loshe crn. U njemu je 1.6 motor koji dosta dobro ide mada ni ne znam kako bi motor tog godishta trebao da vuche. Ja sam u njega utokao poprilichnu svotu evra ali kontam da sam tek na pola. Zelja mi je da nadjem neki jachi motor, recimo 2 litre, kazu da od Sierre `92 godishte pashe bukvalno shraf na shraf. Imam malo problema i sa zadnjim diferencijalom, dosta "pleshe" iako sam zamenuo sve selen blokove, a i kardan pochne malo da se chuje chim predje 3000 obrtaja ali samo u 3 i 4 brzini...
        Nigde nisam uspeo da nadjem lepe "old school" felne za njega pa sam morao da stavim 15ice od mondea sa kojima je ruzan ali jako se lepo i lako na vozi na njima. Voleo bi i da nadjem dosta detalja za shminku kao recimo gornji deo kontrolne table koji je ispucao od sunca...

(kako da zakachim slike pa da vidite kako i izgleda ?)

Comment

• The Punisher
          CBC Senator XXL
          • 01.03.2006
          • 503
          • Beograd Wozhdovatz
          • Ford Taunus TC1

odes na sajt:
          Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.

i okacis sliku tamo a ovde dobacis link, pise ti sve tamo

Comment

• miura
            CBC Senator
            • 18.10.2006
            • 227
            • Lazarevac

Ovako izgleda dobro!

Mitsubishi Colt 1332ccm benzin 95KS 2005

na forumu

Comment

• nemir
              CBC Početnik
              • 25.04.2007
              • 9

Da, tako izgleda brutalno... Ali bigaje inostranstvo je chudo, uzmesh katalog i naruchish nov deo...

Comment

• The Punisher
                CBC Senator XXL
                • 01.03.2006
                • 503
                • Beograd Wozhdovatz
                • Ford Taunus TC1

Fordac ti je ekstra, svidja mi se. Ne volim neoriginalan volan i samo sam spazio da ti fali zastitna guma na braniku, i nisam siguran da li je tapacirung na vratima originalan, ostalo je super.

Comment

• nemir
                  CBC Početnik
                  • 25.04.2007
                  • 9

Drago mi je da ti svidja, poshto mi uglavnom kazu da sam lud shto sam ga kupio...
                  U pravu si fali mi guma na branicima, kupio sam je ali ne stizem da je montiram, tapacirung nije original, morao sam celog, vrata, sedishta, pod, nebo, gepek, da presvuchem jer je bilo u loshem stanju.
                  Da li ti imash neku informaciju za delove, farovi i instrument tabla su mi bash loshi... ?

Comment

• The Punisher
                    CBC Senator XXL
                    • 01.03.2006
                    • 503
                    • Beograd Wozhdovatz
                    • Ford Taunus TC1

Za njega ti je najbolje da nadjes jednog celog neregistrovanog ili mozda stranca za sitne pare i onda po potrebi ga cerupas. Obilazi parkinge gde god ides i ako vidis nesto zanimljivo ostavljaj broj telefona zakacen za soferku, nikad ne znas kad ce neko da se javi. Moj komsija je isto vozio jednog a drugog cerupao. Kad ga je prodao, meni je poklonio ostatak delova, ali na zalost, ne mogu nista da ti dam jer treba meni.

Comment

• nemir
                      CBC Početnik
                      • 25.04.2007
                      • 9

Hvala.

Comment

• nemir
                        CBC Početnik
                        • 25.04.2007
                        • 9

Da li zna neko da li pashu delovi kao shto su zadnji diferncijal, kardan, amortizeri... sa Ford Sierre `92 godishte na Taunusa `74 godishte ?
                        Pitam jer su mi rekli da motor pashe bukvalno shraf na shraf...

Comment

• The Punisher
                          CBC Senator XXL
                          • 01.03.2006
                          • 503
                          • Beograd Wozhdovatz
                          • Ford Taunus TC1

Menjac od taunusa pase sigurno na 1.6 motor Sierre. e sad na ovu drugu stranu bi trebalo osim kardana da diferencijal pase. Kardan se da izmeriti u sustini kao i sve ostalo.

Comment

• nemir
                            CBC Početnik
                            • 25.04.2007
                            • 9

Choveche ti sve znash. U kojoj fazi je tvoj Taunus ? Da li stavljash samo original delove ili...

Comment

Working...
                            X