TAUNUS GXL

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dangee
    CBC Član
    • 28.05.2007
    • 14

Crni krov metalik,pošto ne može original.
    Slike ti pošaljem kada ga sredim.
    Budzenje-samo kada budem imao viška para,pa povadim motore i delove iz šupe(potrošiću kamaru da ovog doteram u red).
    Sutra idem na sastanak u vezi krila,t.j kompenzacije za njih.
    Taunus klub-odlična ideja,pošto ima ljudi koji ih teraju.
    Ja to pratim i mislim da može.
    Pričaćemo na tu temu- potražite klubove taunusa po svetu-da vidiš šta ljudi rade...nisu nervozni.
    Poz!

Comment

• The Punisher
      CBC Senator XXL
      • 01.03.2006
      • 503
      • Beograd Wozhdovatz
      • Ford Taunus TC1

Imas jedan strani klub u mom potpisu.
      https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Taunus_TC

Comment

• Van
        CBC Senator XXL
        • 16.02.2007
        • 1425
        • Nbgd

Da ja zakacim po koju sliku , da razbijem led .

Auto je 74 godiste , kupljen je u Interkomercu . Prvi sam vlasnik , tj. moj cale , koji ga se otarasio '95 , tako sto ga je poklonio meni . Prosao je pitaj-boga-oca km i u svojoj karijeri je imao pauzu oko 4 godine , kada je bio zalivadjen , tj . bacen. Sredjen je 2002 i vec cetiri godine sluzi kao svakodnevno prevozno sretstvo . Na sredjivanje je potrosheno oko 600 E , i sve radove sam obavljao sam , zli jezici bi rekli da se vidi
        .Bio je pokusno zamorce za ispitivanje raznih kombinacija mehanike , isao je jedno vreme sa petosteoenim menjacem , ventilirajucim diskovima i cetvoroklipnim kljestima od volvoa . Kada mu istekne registracija za 6 meseci , mislim da mu sredim svu limariju , ofarbam ga ( ali ne ja , nego lakirer u komori ) , nadjem sve lajsnice i ambleme , bromenim boju. Sve u svemu volim da bude sredjen , ali ne u toj meri da me to kosta ko sv. Petra kajgana i da ga zbog toga prakticno i ne vozim . Auto treba da se vozi i da se uziva u njemu , a ja sam se u ovom nauzivao . I jos cu !
        ...zivi , Franjo je ziv !!!

Comment

• Vlada_nbgd
          CBC Senator XXL
          • 11.09.2005
          • 1066
          • Novi Beograd/Topcider
          • ford focus sport pack

Sve pohvale za auto i ulozen trud da se sacuva sve ove godine,btw sad tek vidim da smo komsije taj auto stoji iza moje zgrade
          FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• Van
            CBC Senator XXL
            • 16.02.2007
            • 1425
            • Nbgd

Kakv akoincidencija , stoji i ispred moje . 189 .
            Pozdrav komsija

Comment

• Wiz
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 3104
              • Nish

Lepa kolica "komsije"

Comment

• dangee
                CBC Član
                • 28.05.2007
                • 14

Dobio sam krila.
                Stajala su me 200 eura.
                Ako si zainteresovan,ja dolazim uskoro u Bg.
                Pozz!

Comment

• Van
                  CBC Senator XXL
                  • 16.02.2007
                  • 1425
                  • Nbgd

Moracu da razmislim , malo mi je mnooooogo . U svakom slucaju bice kod tebe , pa ako se odlucim ... Baci neku sliku krila .

Comment

• Bansha
                    CBC Veteran
                    • 09.01.2006
                    • 101
                    • Kragujevac

Ne bih da otvaram novu temu, elem ...

Jedan drugar mi je pricao da su taunusi dobri - neunistivi i ja se primio. Pa sam trazio da kupim neki kao prelazno resenje, dok ne smislim koji cu auto stvarno da vozim za stalno(to ce biti neki nov ali za sad ne znam koji). Velim sebi bolje mi taunus 1980-to nego polovni kec 1990, cak mi je taunus jeftiniji.

Nasao sam neki taunus 1980 i neko, sa plinom, motor od siere 1.6 i ima 5 brzina. Jel vredi to 700-800 eur? I uopste jel su dobri ti noviji taunusi oko 1980. Cini mi se da nisu bas na oko kao ovi iz 70-tih?

hvala
                    Ko zna - zna. Ko ne zna - uci skolu.

Comment

• Van
                      CBC Senator XXL
                      • 16.02.2007
                      • 1425
                      • Nbgd

Proveri kompresiju negde i ako je ok i ne trosi ulje ( mnogo ) oko je auto . Mozda je cena malo jaca ali se covek potrudio za menjac a ima i plin .
                      Ja ga imam od kada znam za sebe a vozim ga od kada sam polozio , tj '92. Ima rubusnu mehaniku i karoseriju , ali iskreno nije neki auto . Lenj je , ti motori i nisu nesto stedljivi ... Lezanje na putu je sranje , ljulja kao brod . Dobra strana je sto je udoban i ima masivna meka sedista i vesanje je mekano . Ne znam sta da ti kazem , otvori cetvoro ociju i pregledaj sve na kolima , ipak je to auto cetvrt veka star .

Comment

• Bansha
                        CBC Veteran
                        • 09.01.2006
                        • 101
                        • Kragujevac

A sta da kupim za 700 Kazes nije neki, jel znaci da su ovi stariji taunusi bolji? Ovaj iz 80-te je registrovan do maja 2008.

Imam jedan iz oglasa 1974 taunus 1.3 isto sa (novim) plinom mozda 500-600, samo je receno da malo trosi ulje ali moze da tera i moze da se sredi to sa uljem reko mi covek sta tacno. Taj je do oktobra registrovan.

I jos kazes da motori nisu stedljivi - koji jesu? Reko mi ovaj od 1.6 da trosi oko 8-9 pri brzinama 120km/h, a ovaj 1.3 jos manje, kaze 10 u gradu. To mu dodje bolje nego moj stari jugo.

Fala ti na odgovorima od pre i na buducim nadam se
                        p0z

Comment

• Van
                          CBC Senator XXL
                          • 16.02.2007
                          • 1425
                          • Nbgd

moj trosi 13-14 plina .
                          Ma ok je cena , ali dali je auto dobar . Nek enko sedne od tvog drustva u auto i neka ga zgazi dobro pun gas , prva , druga , koa da meris ubrzanje od 0-100 a i gledaj da li iz auspuha izbacuje palvicasti dim kao varburg . Ako ga nema dobar je motor , mada i kompresiju mora da premeris . Ti motori se ne kvare , ali imaju neke stvari o kojim moras da vodis racuna inace odu u k... Ma sta ti ja pricam , postavi slike automobial izbliza i enterijera pa cu ti reci .
                          Od tog 74 bezi , sem ako neces da ga sredjujes i budzis . Ide ko jugo 45 .
                          Npr ovako nesto

Shot at 2007-07-04

ps . Gde bre nadje tog cobana sa jagodinskog piva ?

Comment

• Bansha
                            CBC Veteran
                            • 09.01.2006
                            • 101
                            • Kragujevac

E sad si mi mnogo jasniji - juce sam se ja nesto mnogo zbunio, izvini.

Elem, ovaj covek mi hvali ovoga 1.6, kaze ni govora o trosenju ulja - kaze ima da me sluzi 10 godina. Cak mi i enterijer ishvalio, a i krenuo da ga farba ali ce mi prodati za jeftinije ako ocu ja sam da ga farbam. Znaci dobro je sto je posle 1980-te, kul.

Evo vec se primam da kupim Ako kupim kacim slike momentalno, poz.

Ovo na slici tvoje? Svejedno, izgleda super.

PS xexe, jagodinac, sto da ne, zena mi iz jagodine

Comment

• The Punisher
                              CBC Senator XXL
                              • 01.03.2006
                              • 503
                              • Beograd Wozhdovatz
                              • Ford Taunus TC1

Ja sam jednog ovakvog rasturao 2001. od komsije, taj koji je imao istog takvog jos jednog pa ga poklonio nekom svom uceniku (profesor je) a ovog smo cerupali, ja dobio nesto sto je meni trebalo, motor je dao uz ovog ispravnog. Bilo mi je zao kad je bruslicja radila, presekli smo karoseriju na pola. Posle dosli cigani i odneli ga kao staro gvozdje
                              https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Taunus_TC

Comment

• Van
                                CBC Senator XXL
                                • 16.02.2007
                                • 1425
                                • Nbgd

Moj je onaj zuti sa crnom straftom par postova ranije . Nadam se da ce biti kao ovaj na slici . Ti stariji taunusi su mi lepsi , ali ih vise nema . Super su 1.6 gt i V6 GXL ,ali posto su ti automobili kupovani u Interkomercu ( odakle je i moj ) , prodavane su one jeftinije verzije . Komunizam bato !
                                Mahom su kompletne lesine , ili su sredjeni dobro pa ljudi traze 2000 e za njih ako ne i vise . To je ok , samo mi se ne uklapa u koncept , ta volim da sredjujem sam i da znam sta je . Na kraju i mene to izadj toliko ali nisam iskesirao od jednom , i znam sve sta je na kolima . Trebas da slikas pre kupovine , da ga ziriramo , kao na izboru za mis ... Salim se , valjda i sam mozes da vidis u om stanju je enterijer , kako izgleda auto spolja da li je zapusten , da li je majstor Mita trpao sve i svasta n anjega od delova . Ja sam video da ljudi stavljaju karburatore od keca ...

Shot at 2007-07-04
                                Moze ovako nesto ?

Comment

Working...
                                X