Ja kolko sam upucen radna temp na dosta astri f je na oko 100 stepeni.Mislim da je ova temp sasvim ok...
Radna temperatura Astre F
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Neverovatno ali sredjeno za minimalne pare, samo sam zamenio antifriz. Na ovom nije bilo nikakvih tragova ulja a sipao sam OMV (nije nesto ali barem znam da je original. Malopre sam ga gazio do Smedereva po auto putu oko 170Km/h i nista 90C i ne mrda, kao kada vozim 80km/. A kada sam se vracao uhvati me guzva na rampi i meni se digne temperatura do 95C i ukljuci ventilator i spusti se na 90C i tako seta dok ga nisam pokrenuo. Neznam sta mu se desilo ali funkcionise. E mada sada nije ni priblizna vrucina kao sto je bilo ovih dana!!!
Ali imam drugi problem a neznam da li da otvaram novu temu ili da nastavim. Auto mi vuce u levu stranu pri vecim brzinama, po grada se i ne oseca toliko. Nedavno su mu stavljene nove prednje Hitris i balansirane su sve cetri gume a ja se ne secam da je to pre bilo. Vodio sam ga na miler i decko nasteluje koliko moze i kaze da je zadnji desni (cini mi se) malo nakrivljen ali da se kod tih astri to ne podesava nego da vozim i da nebi trebalo da vuce u stranu zbog toga. Jos mi je i petljao nesto tamo oko spona da ih malo razradi jer je jedna zapekla ali nista i dalje vuce. Da li je moguce zbog ovoga reklamirati gumu? Ja sam vec udario desnu prednju sa unutrasnje strane pa je malo iskrivila felnu (aluminijumsku) pa mi mozda zbog toga ne priznaju reklamaciju? Meni je palo na pamet da rotiram prednje gume, cisto da ih probam da li ce onda da vuce u drugu stranu! Ali ako je do nje zar nebi trebalo da pokaze za onom spravom za balansiranje?
Jao kako mi je muka od toga da mi majstor nesto uradi ali nemoze sve. Treba mi neki mehanicar , dobar , za opel ali da ne dere mnogoi da je stalno odrzava, ako je ne prodam i ne sakupim za novi Aygo i milina pet godina!!!
Od nove astre sam definitivno odustao jer mi ovi u autoprometu nisu dovoljno ljubazni, sve gledaju da me skinu sa ku**a jer sam mlad i nisam zaista zainteresovan.
Comment
-
-
oko spona da ih malo razradi jer je jedna zapekla
menjaj, jedini lek.
to naravno uti?e i na uglove trapa a time možda i na opisani problem.
još ako ti je i zadnji trap razdešen (kažeš da je mereno i van normativa je), menjaj i to ako nije predvidjeno podešavanje.
takva konstrukcija auta, šta da radiš- ne popravlja se / podešava ve? se baca a postavlja novi deo kao komplet.
ili vozi ovako ali ne bih savetovao da se sa neispravnim trapovima se zale?eš na takve brzine, trap je jako bitan za održavanje upravljivosti vozila.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Zvao majstora koji je radio miler, kaze da vidim pritisak u gumama (to sam odavno gledao i nije) pa da nije kriva felna i kaze da rotiram gume. To sto je zapeklo jeste deo koji se odvija/zavija kada se steluju spone pa je obradio navoj i stavio mast. Kaze da se tockovi ne mrdaju tako da su spone u redu!
Sta dalje? Sutra cu da probam da rotiram gume ali ...
Comment
-
-
Originally posted by sw.brickTo sto je zapeklo jeste deo koji se odvija/zavija kada se steluju spone
potpuno nebitna stvar, ne uti?e na uglove trapa i ne uti?e na vozne osobine.
može tako da ostane još 30 godina.
Mada,ima jos gori slucaj za razradjivanje spona da bi se nastelovao trap-Audi 80...
Comment
-
-
Re: Radna temperatura Astre F
Termodavac si nepotrebno zamenio, on je zaduzen da pali ventilator i to ocigledno radi kako treba. Treba da zamenis termostat i sve ce biti OK (iz iskustva).Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )
Comment
-
Comment