VW Pasat 1,8T 150.000km 2002 god
Collapse
X
-
Procitaj sta pise iznad slike???
Kilometraza JE prava.Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
a kako je koriscen auto, sta kaze vlasnik. koji su uslovi eksploatacije.
toliki talog nije nastao preko noci, jeli i ranije primeceno na cepu/ na bregastoj ta ogromna kolicina naslaga.
niko nije do sada primetio i reagovao.
??? ima toliko pitanja, meni je jako cudno da je uopste moguce na toj pravoj kilometrazi da se vidi tako nesto sa bilo kojim uljem.
jel se nesto slicno dogodilo jos nekome, usamljen slucaj ?volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Nije usamljen slucaj, naravno da se desava svima koji slepo prate da se upali lampa za servis pa voze "jos koji kilometar"
Motor ide na propiranje, skida se filter za ulje i tera se sa uljem za pranje, radeci na leru proterace se kroz njega u roku od 20minuta 40L ulja za pranje koje se filtrira u zasebnoj aparaturi kroz pamucne filtere.Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
ja imam auto sa doticnim motorom.
presao je oko 230.000km i veoma se lepo ponasa.
servisni interval je namesten na 10.000km i redovno menjam ulje i to sintetika.obavezno i uljni filter.
da se ne ponavljam filter za vazduh menjam na oko 5.000-6.000km.
takva je klima u ovome podnevlju
inace motor se stalno vrti u gornjem rezimu obrtaja.
na tih 10.000km potrosi mi oko 0.8-1L ulja sto smatram prihvatljivo zbog turbineblago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
Audi ima crveno T
Comment
-
-
Primer ovde:
Auto je 8000€ i prodaje ga auto firma.
Imao je 5 vlasnika do sada
To je tip auta koji bar ovde kod mene tesko da je od 2002 do danas imao manje od 3 vlanika.
Klasican primer jeftinijih auta da se kupe i voze jedno vreme dok nedodje vreme za servis koji ce da kosta blize 1000€ tako da prodje vise km nego li je trebalo.
Pasat nije primer sta nekupovati vec ukazuje na mentalitet zapada kad su u pitanju auta koja su kostala manje od ca: 25.000€ kao nova.
Ovaj se prodaje privatno:
sa cenom od blize 13.000€ .
Dakle 2 "potpuno ista" auta da razlicitim cenama a zasto jasno je... ili?Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Long life interval je predvidjao zamenu ulja na svakih 40.000km, pa ovo ne trba da cudi. "Krivac" je i mala turbina koja usled brze voznje dostigne izuzetno visoku temperaturu, pa ulje pocinje da gori.
Ko se pridrzavao fabrickih servisnih intervala, kanda je malo nahebo.
Koksanje ulja je nadaleko poznato na VW 1.8t motorima (`01-03), na SAAB motorima od `99-`03, Toyota `01-`03. SAAB i VW uradili recall vecine takvih motora, dok Toyota npr. nije.
Comment
-
-
-
ima li kod nas ta varijanta ispiranja motora od naslaga ili sve mora da se skida i pere rucno. kapiram da ni kod mene nije bas naj bolja situacija bas iz razloga sto je u autu trenutno mineralno uljeili da se pre zamene sune onaj aditiv za ispiranje mada kolko se secam mnogi ne preporucuju da se to radi da motor onda ne bi poceo da curi ne sve strane.
deutsche gemacht-gut gemacht...
Comment
-
Comment